hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
magazin [kiállítás]  2006. április 4. kedd   15:54
nincsen hozzászólás

szerző: Showtime
Barbie és LEGO kiállítás a SYMA Csarnokban
2006. április 15 – 30. Budapest - SYMA Csarnok

  Európa legnagyobb játékkiállítása, ahol 45 év Barbie babái és különleges LEGO modellek tekinthetők meg.
  
  A kiállításon berendeznek egy 100 négyzetméteres játszósarkot is, ahol LEGO játszóasztalokkal, modellekkel, játékokkal és Barbie babákkal játszhatnak a gyerekek, valamint a játszósarokban berendeznek egy mozit is, ahol a Diótörö, a Hattyúk tava a Barbie és a Mágikus Pegazus és a Tündérmese című filmeket mutatják be a gyerekeknek.
  
  A kiállítás ideje alatt rajzpályázatot is hirdetnek a gyerekeknek. A szervezők szeretettel várják a gyerekek rajzait, kedvenc Barbiejukról ill. LEGO modelljükről. A gyerekeknek számos meglepetés-ajándékkal kedveskednek majd.
  
  Ez idáig több mint 350 ezer látogatót bűvölt el Németország tizenegy városában, Dániában, Portugáliában és Görögországban az izgalmas kalandozás a játék öt évtizedes történetében. A müncheni 2004. októberi premier óta Európa legnagyobb játékkiállítása megdöntötte minden idők látogatási rekordjait, és kiváltotta a média fenntartás nélküli elismerését.
  
  Később sok helyszínes németországi turnéra indult, majd a dániai Silvesben, Lisszabonban és Thesszalonikiben is hódított. Tervezik a zágrábi, szarajevói és bécsi kiállítást is.
  
  A budapesti kiállítás, amelyre 2006. április 15. és 30. között kerül sor a SYMA csarnokban, naponta délelőtt 10-től este 8-ig, április 30-án este 6-ig tekinthető meg.
  
  A világ két legsikeresebb játékát, a Barbie babát és a LEGO-t most először mutatják be egész családoknak ajánlott nagy, közös kiállítás keretében.
  
  A választékosan és aprólékos figyelemmel megépített és elrendezett kiállítás fiatalokat és nem fiatalokat egyaránt izgalmas utazásra hív. A látogatók megtekinthetik a Barbie öt évtizedes fejlődését az első, 1959-es babától a jelenkorig: a neves divattervezők által tervezett babákig.
  
  A kiállítás LEGO részlege a modelltervezés mesterdarabjait mutatja be LEGO-kockák ezreinek felhasználásával, elvarázsolva a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. A Ferraritól a New York-i szabadságszobron át más gigantikus építményekig minden megtalálható benne. Az elbűvölő kiállítás fantáziadús építményei a közkedvelt LEGO-kockákból állnak össze, melyek először 1958-ban kerültek piacra. Egy évvel később, 1959-ben Ruth Handler, a kaliforniai Mattel manufaktúra alapítója bemutatott egy teljesen új, felöltöztetett babafajtát: a Barbie-t.
  
  A Barbie Ruth Handler lánya, Barbara után kapta a nevét. Azóta játékból legendává fejlődött: több millió kislány szeretett bálványává, gyűjtők keresett tárgyává, és nem utolsósorban divattervezők, filmgyártók, popsztárok múzsájává.

  A Barbie babák és a LEGO kockák a mai napig a gyerekszobák megkérdőjelezhetetlen szupersztárjai világszerte. Három generáció számára jelentett az első LEGO-kollekció és Barbie baba feledhetetlen karácsonyokat. Több mint 3,6 milliárd dolláros csúccsal a Barbie minden idők legjobban eladott játéka. A statisztikák szerint a világon minden három másodpercben eladnak egy Barbie-t; és annyi LEGO-kockák gyártottak, hogy a Föld hatmilliárdos lakosságának fejenként 52 darab jutna. Ole Kirk Christiansen nem is álmodott ilyen fejlődésről, mikor 1932-ben megalapította fajátékokat gyártó cégét. A vállalat 1934-ben kapta a LEGO nevet, a LEg GOdt dán szókapcsolatból, amely annyit jelent: játssz jól!
  
  Minden LEGO-kocka függetlenül attól, melyik gyárban és mikor készült. kompatibilis bármelyik másikkal. A LEGO-elemek megtartották eredeti alakjukat, bár a sorozat fejlődött. Mintegy 2800 különböző elemből áll, rengeteg színben és többféle anyagból készül. A Barbie fejlődése viszont nagyon sok változatosságot mutat az évtizedek során. Befolyásolta a divat, a zene, a film, ahogy a politika és a sport is. A Barbie visszatükrözi az adott idő lelkületét, így megtestesíti a különböző generációk stílusát, attitűdjeit. Stílusa az ötvenes években jellemzően Elvis és a rocknroll, valamint a párizsi haute-couture volt. A hatvanas évek elejének női idoljai mint Jackie Kennedy és Grace Kelly befolyásolták a Barbie-divatot, csakúgy, mint Twiggy, az ünnepelt fotómodell és később a hippimozgalom. A diszkó-korszakban, a hetvenes években megváltozott a baba külseje, és a Szombat esti láz című film stílusában pompázott, a Bee Gees és az ABBA zenéjére táncolt. Visszaadta a nyolcvanas évek aerobic- és a teniszlázát, ahogy a Dallas és a Dynasty című filmsorozatok szereplőinek stílusát is. A Harley Davidson-sorozat hajtotta Barbie-t a legendás Route 66-re, a Világ babái sorozatban pedig idegen országok kultúráját és divatját mutatták be a babák. A vezérfonal mindig az adott idő trendje. A kilencvenes évek Barbie-ja a színes stílus, valamint a vicces sportok megtestesítője volt. A Barbie a mai napig mintegy hatvanféle karriert futott be: a kiállításon is megtekinthető a nővér, a gyermekorvos, a hivatalnok, az elnökjelölt stb. A kiállítás részei a gyűjtők elbűvölő és értékes babái is, a hollywoodi tervező, Bob Mackie például a Barbiekat a legnagyobb filmsztárok ruháiba öltözteti.
  
  Mozinkban bemutatjuk a Diótörő, a Hattyúk tava, a Barbie és a mágikus Pegazus és a Tündérmese című filmeket. Legfiatalabb látogatóink részére csodálatos játszóházat alakítunk ki, természetesen Barbie babákkal és LEGO-kockákkal, játékasztalokkal, modellekkel
  
  Jegyek kaphatók a Ticket Express jegyirodáiban, az Eventim hálózatában, valamint a helyszínen.
  
  Jegyárak:
  
  Hétköznap
  Felnőtt: 1.500 Ft
  Gyerek: 1.000 Ft
  Családi jegy: 3.900 Ft.
  
  Hétvégén
  Felnőtt: 2.000 Ft
  Gyerek: 1.500 Ft
  Családi jegy: 5.900 Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Showtime

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 james newton howard    zenés-táncos    killswitch engane    myrath    craig taborn    vam design center    dr. house    metallica    bleed from within    devildriver    kanada káosz    cain    swashbuckle    motorjesus    headbanger´s ball    black spiders    sanatorium    over the rainbow    szántó faszi    iron maidens    jeff loomis    sounds of a playground fading    obscura    Ákos    amoral  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!