hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2006. március 21. kedd   12:49
nincsen hozzászólás

szerző: Rossika
P.O.D.: Testify
Warner Music

  Kétféle rossz zene létezik. Az egyik típus, amelyik alapból rossz, a másik pedig amit rosszá tesznek. A P.O.D. szerintem ezen második csoportba tartozik, s legújabb lemezük a Testify is ezt az elméletemet támasztja alá - sajnos.
  
  A külcsín remek. Nem vitás van bőven a tejbe aprítani, a grafika és a fotók vér profik, a hangulat, a színek, a tematika mind-mind hibátlan élményt nyújtanak. A szalag-booklet egyik felén fekete-fehér és színes képek egyvelegében kalandozhatunk, stúdió képekből és promo fotókból válogathatunk, a másik felén pedig a szokásos köszönet nyilvánítások mellett, érdekes gondolatokat olvashatunk, valamint a nagyszámú vendég zenészek listáját tanulmányozhatjuk.
  
  Azt hiszem idáig semmi gond sincs a lemezzel, de a Roots In Stereo első akkordjai már sejtetik, hogy ez a lemez nem az amire vártunk - legalábbis én nem -. Ez a reggae, hip-hop keverék alapból távol áll a rock zenétől, ennek ellenére el tudom képzelni a stílusok ilyetén keveredését, azonban a P.O.D. a 13 nóta egyetlen akkordjával sem bizonyítja, hogy a kemény zene híveinek játszik, s nem valamiféle elpopularizálódásnak lehetünk szemtanúi. A Lights Out talán kicsit durvábbra sikerült, mint a nagyátlag, de itt is inkább a hip-hop uralkodik, annak ellenére, hogy nagyon szép gitárbetéttel van felturbózva a dal középső része. Az If You Could See Me Now képviseli a dallamos P.O.D.-t. Az említett stílusok ideiglenes elfelejtésével egy csodaszép melodikus rock számot hallhatunk, mely rövid de élménydús kikapcsolódást nyújt. A Sounds Like War igazi rap nóta a gengszteres verzióból. Annak ellenére, hogy ebben a dalban nincs vendég énekes remekül megoldotta az együttes a rap témák felvezetését, igaz az átkötő gitár témák iszonyatosak. Az On The Grind-ben egy régi ismerős tűnik fel a Boo-Yaa T.R.I.B.E.. A dal ha nem is szenzációs de a lemez egyik ékköve. A rap betétek hibátlanok és az átkötő részekben a női vokál is hoz egy kis újdonságot, a zárásról nem is beszélve. Fergeteges dal, de lényegében semmi köze a P.O.D.-hez, így számomra érthetetlen mit keres a lemezen. A Mistakes & Glories üvöltős részei már-már élményszámba mennek, a Teachers pedig a régi P.O.D.-t idézi. Nu-metal ez a javából, s nem értem ha egy zenekarnak valami jól megy miért kell erőltetni ezeket a mű-beújításokat. A Strength Of My Life hamisíthatatlan reggae. Látom ahogy a színes sapkák feltűnnek a tömegben, megvillannak a rasta-k furcsa illat járja be a kűzdőteret és ütemesen ringani kezd a tömeg. Ez lenne az igazi P.O.D.? Vagy talán az előző dal jellemzi a csapatot? És mi a helyzet a Sounds Like War-ral? Egyszerűen nem tudom hova tenni a lemezt, mert valahol mutat egyfajta egységességet, de közben a dalok totálisan széthúznak. A záró Mark My Words-ben ismét egy ütős kis rap-betéttel találkozunk, ezúttal Sick Jacken az elkövető, de a dal maga nem ad sok újat a lemezhez.
  
  Úgy gondolom egy erősen próbálkozunk hatású lemezt szült a Payable On Death, de ez a stílusok közt való ugrálás, egyáltalán nem tett jót az anyagnak. Remélem a következő lemezre kitisztulnak a gondolatok és egy érettebb és összefogottabb koronggal áll elő a csapat. Addig pedig részemről beérem a régi CD-kel.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

P.O.D.

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sick room    barn burner    scorsese    segélykoncert    enrico rava    arctic monkeys    the cult    michael amott    revocation    after all    blur    ez basic    craig taborn    the agonist    halálos iramban    salvus    kerecsensólyom    el pollo loco    chris hemsworth    abracadabra    septicflesh    cool head klan    yonaka    platon karataev    kultúra  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!