hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2006. március 17. péntek   11:28
nincsen hozzászólás

szerző: Antropos.hu
Antropos.hu 3. Születésnapi Party
2006. március 24. - péntek 21 óra. Budapest - Süss fel Nap (V., Honvéd u. - Szt. István krt. sarok)

  Program:
  
  21:15 M.Á.S. projekt Divatbemutatója és visual show
  22:00 Down The Dayz / trip-hop, electrochanson LIVE
  DJ-k: JHZ (UK) /botchip breaks, tagsta rec., tcr
  ERKÁ (nowsound)
  Metha (nubeatz boutique)
  LNF (nubeatz boutique)
  
  Hátsó teremben:
  Tanai „Toguro”Gyula festményei / egy éjszakán át tartó kiállítás
  
  A M.Á.S. csapata közel 2 éve alakult. A tagok között megtalálható 5 újító szándékú tervező lány és egy különlegesen tehetséges fotós is, akik céljukként egy új audiovizuális világ megteremtését tűzték ki. A törekvés pedig olyannyira sikeresnek bizonyul, hogy immár harmadik önálló bemutatójukra készülnek. Sőt, a nagy érdeklődésre, na meg a különleges és egyedi ars poeticára való tekintettel várhatóan a társulat hamarosan új tagokkal is bővül.
  A március 24-én megrendezendő bemutatón az érdeklődő számos különböző hangulatot képviselő ruhával és képpel is megismerkedhet, melyek számos tekintetben eltérnek egymástól, mégis közös motívumként csempésznek egy kis tavaszt a hűvös márciusi éjszakába.
  
  MÁS tagok: Burján Kata, Földi Petra, Kocsis Anna, Sármán Nóra, Veress Réka, Mátrai Miklós fotóvisual
  
  22h órakor következik majd a Down The Dayz triphop és electrochanson koncertje, amely Budapesten 2004 telén, alakult. A csapatot Polyák Eszter (ének) az ismeretségi körében lévő zenészekből hívott létre, ötletei, dalai megformálásához. Az együttes hatásai között - a tagok eltérő zenei gyökerei miatt - épp úgy megtalálható a mai elektronikus popkultúra - főleg downtempo elemek -, mint a new wave és rock hagyományai, szándéka szerint eklektikus, de jól felismerhető egyedi ötvözetben. A szűkebb közönség által emlegetett Portishead, Endless Blue, Emiliana Torrini lehet inkább példája, de nem meghatározott iránya a zenekarnak.
  
  23:00-tól a dj-ké lesz a főszerep. A magyarok közül ERKÁ (nowsound), Metha (nubeatz butique), LNF (nubeatz butique) pörgeti majd a breakbeat zenék legjobbjait az est fő fellépője előtt ill. után.
  
  A születésnapi party csúcspontja kb. 00:30-tól fellépő angol breakbeat-dj/producer, JHZ (James Cocozza). Kiadványai - többek között - a Bedrock, TCR és Botchit Scarper kiadóknál láttak napvilágot. Elite Force-tól Evil Nine-ig manapság mindenki pörgeti a számait,kihagyhatatlan bulikellékek.
  1999-ben kezdett foglalkozni zeneírással (drum´n´bass, filmzenék) - a Ministry of Sound kiadónál voltak a kezdeti szárnypróbálgatásai -, majd 2003-ban a breakz-fanok nagy örömére megállapodott a breakbeatnél az Azures maxival. 2004-től Chris Carterrel karöltve garázdálkodnak a törtütemekkel - a hírhedt formáció neve Roxiller. Tagja a Dogzilla csapatnak is, 2004 májusában Meat Katie Bedrock Breaks című albumának egyik legjobb, kötelező trackjének szerzője is (Dogzilla - Big Chat).
  
  Együtt hozták létre a Record lemezkiadót (Record records), hogy saját maguk gondozhassák zenéiket. Eddig 5 kiadványuk látott napvilágot, legutóbb az Archangel/Big chat maxi. Az első legkiemelkedőbb JHZ nóta a Jhz - Thumper (2004 Tagsta rec.), új hangzást hozott a breakbeat világába. Itthon is minden nagyobb bulin hallhattuk már - eme nóta a mai napig megunhatatlan, és aktuális. 2005-ben a Wipeout Playstation-játék zenéjét gazdagították egy track-kel, amelynek remixe a Rennie Pilgrem-féle TCR kiadó 100. kiadványán jelent meg... közel 1 hónapi vezette a streetwisemusic.co.uk oldalán a legsikeresebb EP listát. Ez a zúzós break-szörnyeteg a JACK JACK. Változatos világára példa legutóbbi két zenéje, egy downtempo szám (Rolling stone) a Secret agent labelen, ill. az említett JHz / Koma & Bones - TCR 100 (Sampler One), a kiadó büszkesége.
  
  Aktuális még saját kiadójánál a Chips maxi, és számos remix (pl. Autobots, Dreadzone, J.Mekka), közös cucc BLIM-mel, egy maxi a Tagsta kiadónál. A március 24-i fellépése a Süss fel Napban egy új világot nyit a breakbeat, és a tech-house rajongóinak. Fergeteges pörgés lesz hajnalig!
  
  A Süss fel Nap hátsó termében egy különleges kiállítást csodálhatnak a látogatók Tanai (Toguro) Gyula festményeiből, amely csupán ezen az éjszakán látható majd. A művész nem tanult iskolában festeni, csupán tehetséggel és fantáziával rendelkezik, amelyet vásznain bizonyít is. Bevallása szerint látásmódot és alapokat főként Mednyánszkytól, Gulácsytól, Turnertől, Gustav Monroetól, Van Goghtól, Schieletől, Kokoshkatól illetve Dalítól tanult. Képei változatosak, fotorealisztikustól az absztrakt világig. Toguro több variációban létezik, így a multiskizofrénia áldásos mellékhatása képessé teszi arra, hogy ugyanazt a dolgot többféleképpen tudja megélni, látni, eltorzítani, és utána lefesteni.
  
  Belépő 22h előtt 1200 Ft, utána 1600 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

M.Á.S.

Antropos

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lóci    szex és new york 2    the all-american rejects    normandie    liam gallagher    municipal waste    control human delete    warwick    grammy    live on ten legs    chopin    efott arcok    mono    amy winehouse    djabe    darkane    sunstroke    ruszty lászló    volt 2001    dawncore    ram-zet    over promises    gojira    fish    malice mizer  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!