hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2006. február 1. szerda   12:49
nincsen hozzászólás

szerző: Barnabás
Children Of Bodom, Ektomorf, One Man Army And The Undead Quartet
2006. január 09. Petőfi Csarnok

  A Children Of Bodom január eleji előadása remekül nyitotta a 2006-os esztendőt. A finn extrém metal banda legutóbb a 2003-as Summer Rocks keretében látogatott Magyarországra. Akkor is egy nagyon jó koncertet adtak, és a mostani fellépésük is hibátlan volt. A Bodomot az európai turnén a magyar Ektomorf és a svéd One Man Army And The Undead Quartet kísérték el.
  
  A hét óra körüli érkezésem sajnos túl későnek bizonyult, így nem láttam semmit a One Man Army And The Undead Quartet előadásából. Pedig kíváncsi lettem volna, hogy az ex-The Crown énekes Johan Lindstrand hogyan teljesít a színpadon. Nem tudom, hogy miért kellett ilyen korán kezdeni a rendezvényt, de ezen már utólag nem lehet változtatni. Remélem, hogy lesz még lehetőségem a pótlásra.
  
  Az Ektomorf előadását azonban már az elejétől a végéig hallottam, és meg kell mondjam, nagyon jó koncertet adtak! Az Ektomorf nemzetközi szinten az egyik legjobban ismert és legtöbbet elért magyar banda. Mióta a Nuclear Blast kiadóhoz szerződtek, már kiadtak két lemezt és rengeteg turnén vettek részt. Az Ektomorf zenéje thrash és nu metal elemekből építkezik, és egy erőtől duzzadó, agresszív elegyet alkot. Leginkább a Soulfly-hoz hasonlítható a muzsikájuk, de sok egyéni elemet is tartalmaz. A zenekar koncertjei mindig élményszámba mennek, és ez ezen az estén sem volt másként. Precízen, hibátlanul, feszesen játszottak, és emellett bemozogták a színpadot. A Destroy és az Instinct című, két legutóbbi lemezükre helyezték a hangsúlyt a programjukban. Hallhattuk például a Set Me Free, az Instinct, a The Holy Noise, a Fuck You All, a Destroy és az I Know Them kíméletlen, vad bólogatásra ingerlő zúzásait. Az Ektomorf az egyik legjobb magyar koncertbanda, ezt ez a fellépésük is bizonyította!
  
  Hamar el is érkezett az idő a Children Of Bodom fellépéséhez. Az 1993-ban alakult finn banda népszerűsége a Something Wild című első lemez 1997-es kiadásától fogva töretlenül nő. Az Alexi Laiho gitáros/énekes vezette banda igazi sikertörténetet tudhat magáénak, melynek köszönhetően ma az extrém metal egyik vezető bandájává nőtték ki magukat. A heavy, black és death metal elemekből is építkező zenéjükben a dallamos gitár és a csilingelő szintitémák mellett karcos, rikácsolós énekstílus érvényesül. 2005 végén már az ötödik lemezük jelent meg Are You Dead Yet? címmel, amely kíválóan sikerült, akárcsak az összes eddigi Bodom kiadvány.
  
  A finnek koncertjét a jó számok mellett a remek színpadkép is emlékezetessé tette. A középen tornyosuló gépjármű, a zöldes és vöröses árnyalatban világító fények és a háttérben időközönként felvillanó COB felirat nagyon tetszetős és profi látványt biztosított. Arra sem lehetett panasz, amit hallószerveinkkel érzékelhettünk: egy zökkenőmentes, hibátlan és jó hangulatú Bodom bulinak lettünk tanúi. Alexi Laiho és társai nagyon vidámak és közvetlenek voltak, oldott hangulatban, de ugyanakkor rendkívül precízen adták elő a jobbnál jobb számokat. Alexi kiváló gitáros és emellett nagyon jó frontember: bejárta a színpadot, felmászott a színpadra helyezett kocsi tetejére, kommunikált a közönséggel. Különösen feelinges momentum volt, amikor a motorháztetőre ülve játszotta káprázatos gitárszólóját. Gitárszólók mellett szinti és dobszóló is elhangzott az este folyamán, sőt Alexi és Janne egymásnak felelgetős gitár-szinti szólót is előadott. Mindegyik egyéni megmozdulás élvezetes volt, nem volt egyik sem öncélú, vagy unalmas.
  
  Az eljátszott számok tekintetében sem lehetett okunk a panaszra: egy igazi best of műsort hallhattunk másfél órában. Az új lemzről eljátszották a Living Dead Beat, az In Your Face, a Were Not Gonna Fall és a címadó nótákat. A Hate Crew Deathroll-ról előadták a Needled 24/7-t, a Sixpounder-t, az Angels Dont Kill-t, a Bodom Beach Terror-t és a címadót. A Follow The Reaper-t a címadón kívül az Everytime I Die, a Bodom After Midnight és a Hate Me! képviselte. A Hatebreeder-ről a Downfall és a Silent Night, Bodom Night, míg a Something Wild-ról a Lake Bodom című szerzemények hangzottak el.
  
  A hangzás ugyan nem volt lemezminőségű, de összességében megfelelő körülményeket biztosított a számok élvezhetőségéhez. Az oldott, vidám hangulatnak és a profi előadásnak köszönhetően egy rendkívül élvezetes Bodom bulinak lehettünk részesei. A nagyrészt fiatal tagokból álló közönség nagyon lelkes volt, a koncert egésze alatt állandó mozgásban volt a színpad előtti tömeg. Nem vagyok a zenekar fanatikus rajongója, így objektívan ítélve is egy színvonalas, szórakoztató műsort adtak. Mindemellett a zenekar hozzáállása is nagyon pozitív: nem szálltak el a sikerektől, ugyanolyan közvetlenek, vidámak és lazák, akár a kezdetekkor.
  
  Összegezve a látottakat és hallottakat, a Children Of Bodom mostani fellépése nagyon jól sikerült. Az Ektomorf is kitett magáért, egy nagyon energikus koncerttel szórakoztatták a jelen lévőket. Mindenki elégedetten távozhatott a Petőfi Csarnokból, pozitív élményekkel gazdagodva. Nincs is más hátra, mint még sok ilyen jó koncertet kívánni a 2006-os esztendőre!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 panírozott barikák    psycroptic    megamind    prostitute disfigurement    monstrosity    n roses    sirenia    wilhelm scream    goatwhore    the cribs    sziget 2010    hó márton és a jégkorszak    tóth árpád    rakamaz    neal morse    roses    pearl jam    riseoffate    rite    agalloch    spielberg    pretty maids    queen    vizet az elefántnak    science or society  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!