hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. február 16. csütörtök   16:20
nincsen hozzászólás

szerző: Live Sound
Mission N°X Tour 2006 - U.D.O, Stress, Cry Free az A38-on
2006. március 5. 19 óra, Budapest - A38

  „Koncertjeinken mindig végtelenül őszinték vagyunk. Ez egy rockbanda kompromisszummentes, mocskos és durva. Ez annyit jelent, hogy a színpadon elvetjük a ragyogást és a kitalációt, a betanult koreográfiát és a hősies pózokat. Elég jók vagyunk ahhoz, hogy e csillogás nélkül is megálljuk a helyünket. Az embereket a zenével kell meggyőzni, nem pedig a díszlettervezők tudásával
  Udo Dirkschneider, Metal Hammer interjú, 1987
  
  Ismerek jó pár világhírű előadót, olyanokat, mint Dio, Ozzy Osbourne, Paul Stanley és Gene Simmons. Ők mind hatalmas rocksztárok, mégis egytől egyig normális emberek. Van úgy, hogy nem annyira sikeres bandák és zenészek viselkednek rocksztárként, de én nem kedvelem ezt a hozzáállást. Én is mindig önmagam próbáltam maradni.
  Udo Dirkschneider, Alive interjú, 2003
  
  AZ U.D.O. Zenekar rövid története
  
  1986. A germán heavy metal legendája, az ACCEPT eléri népszerűségének csúcsát. A legutóbbi albumát, a „Russian Roulette”-et bemutató fergeteges európai, amerikai és japán turnék után a zenekar hazatér Németországba, hogy nekiálljon a következő album megírásának. Amikor azonban a munka már-már befejeződik, a tagok zöme úgy határoz, itt az idő véglegesen bevenni az amerikai piacot, és a klasszikus hangzással való szakítást javasolja az frontemberének, Udo Dirkschneider énekesnek az amerikaiasabb megszólalás javára. Udo nem hajlandó lemondani megszokott előadásmódjáról, ami az ő szemében a rajongók elárulása lett volna. Ki is lép az együttesből, hogy szólóprojektbe fogjon.
  
  1987. Udo otthagyja az ACCEPT-et és saját csapatot verbuvál U.D.O. néven. Maga Dirkschneider UNITED DIPSTICK ORGANIZATION-ként oldja fel a rövidítést az új banda nevében. Az U.D.O. tagjai: Mathias Dieth gitáros (ex-SINNER), Peter Szigeti másodgitáros, Frank Rittel bőgős (mindketten a WARLOCK-ból), és Tomas Franke dobos. Ebben a felállásban rögzíti a zenekar az „Animal House”-ra keresztelt bemutatkozó albumát, amelyet teljes egészében az ACCEPT tagság írt, és amely eredetileg annak az ötösnek a következő munkája lett volna. lemez rögtön felkeltette mind a sajtó, mind az ACCEPT rajongók figyelmét, és hosszú időre birtokba vette a „Metal Hammer” magazin sikerlistájának első helyét.
  
  1988. Az év végén a csapat megjelenteti második korongját, a „Mean Machine”-t az elsőt, amelyet az U.D.O. zenekar jegyez. A felállásban ismét cserék zajlanak le az új bőgős Thomas Bodo Smuszynski, a dobok mögé pedig a kultikus német kvartett, a RUNNING WILD egykori tagja, Stefan Schwarzmann ül.
  
  1989. A Mean Machine lemezbemutató turnéja Ozzy Osbourne-nal közösen zajlik. A zenekar ezen kívül a „Metal Hammer” magazin ötéves ünnepi koncertjén is játszik, ahol Ozzy mellett fellépett még DORO, a QUEENSRYCHE és mások.
  
  1990-ben jelenik meg a csapat történetének tagadhatatlanul legdallamosabb albuma, a „Faceless World”, amelynek felvételei közben kerül sor a megszokott személycserére: Andy Susemihl átadja a másodgitárosi posztot egy Wolla Böhm nevű arcnak, ám ezt a váltást nem sokan veszik észre, mivel Wolla úgy hasonlít elődjére, mintha az ikertestvére lenne. Érdekes az a tény is, hogy a germán metalosok harmadik anyagának producere nem más, mint Udo ACCEPT-beli társa, Stefan Kaufmann dobos. A saját együttesével végzett munka mellett Udo számos fiatal zenésznek is segít producerként vagy vendégénekesként.
  
  1991. Udo újult erővel kezdi meg a negyedik album, a „Timebomb” felvételeit, ezúttal csupán egy gitáros, Mathias Dieth részvételével. Az állandó gitáros-cserék hátráltatták a próbákat, ráadásul a korábbi U.D.O. albumokon csaknem az összes gitártémát Mathias játszotta fel egyedül. Az új anyag lett minden idők legsúlyosabb, legbrutálisabb U.D.O. albuma. A „Timebomb” megjelenése után kelet-európai, skandináv és japán turné következett. A csapat ezen kívül számos fesztiválon is fellépett, többek között az évente tartott finnországi GIANTS OF ROCK-on, ahol az U.D.O. együtt játszott a thrash-power metal brazil mestereivel, a SEPULTURA-val. Éppen ezen a fesztiválon csatlakozott újra a bandához Andy Susemihl.
  
  1993. Megjelenik a szétválás utáni első ACCEPT korong, az „Objection Overruled” Udo énekével, ami igazi szenzáció lett a súlyos zenék világában.
  
  1994 96. Az „Objection Overruled” lemezt még két, elég erős ACCEPT, album követte, ám a külön utakon töltött idő rányomta a bélyegét a csapaton belüli kapcsolatokra. Ráadásul Wolf Hoffmann gitáros és Peter Baltes bőgős akkorra már átköltözött Amerikába, Udo és Stefan Kaufmann dobos viszont nem hagyta el hazáját. Ilyen távolság a zenészek között megnehezítette a kommunikációt és a közös munkát, az amerikai élet pedig zeneileg is megtette a hatását Wolfra és Peterre. Wolf egyre inkább a mainstream vonalat erőltette, míg hű maradt a saját stílusához.
  
  Az újjáalakult három lemezének sikere ellenére egyre több a személyi és zenei nézeteltérés. A csapat egy kettéhasadt jéglemezre emlékeztet, amelynek egyik oldalán Udo és Stefan Kaufmann, a másikon pedig Wolf Hoffmann és Peter Baltes áll. A zenekar végül a feloszlás mellet döntött. Búcsúturnéra indulnak (Michael Cartellone session-dobossal DAMN YANKEES), amely ráadásul egybeesett az együttes huszonöt éves fennállásával, majd bejelentik a feloszlást. Wolf Hoffmann és Peter Baltes Ameikában fog bele különböző projektekbe, Udo és Stefan pedig marad Németországban, és új zenészeket keres.
  
  1997. A volt ACCEPT gitáros Wolf Hoffmann nekilát szólólemeze felvételeinek, az U.D.O. soriba pedig a Mester és a két Stefan mellé Jürgen Graf gitáros (ex-BULLET) és Fitty Wienhoild bőgős (ex-BULLET) sorakozik fel. A Gun kiadónál megjelenik a Solid album. A banda készen áll a turnéra, de a terveket váratlanul romba dönti a hír, hogy Jürgen Graf autóbalesetet szenved. Végül az együttes a turné elhalasztásáról dönt, kivárva a muzsikus teljes felépülését.
  
  Az első fellépésre augusztusban kerül sor a németországi WACKEN OPEN AIR fesztiválon. A koncert, amelyen újságírók sokasága volt jelen, fergeteges sikert arat. Ősszel a banda turnéra indul.
  
  
  1998. Boltokba kerül a No Limits album. Sokaknak okoz megepetést az 1980. évi sikerdal, az Im A Rebel új változata és a 80-as évekbeli elektro-legenda SUPERMAX Lovemachine dalának feldolgozása. Rögtön a korong megjelenése után a csapat Oroszországba utazik, és lenyomja első teljes turnéját. Maguk a zenészek sem számítanak ekkora sikerre az orosz közönség körében, Vlagyivosztokban pedig maga a város polgármestere, Viktor Cserepkov fogadja őket, aki, mint kiderül, Udo régi rajongója.
  Az év közepén a zenészek stúdióba vonulnak, és az új anyagon dolgoznak. Az év végén, már az Udo által alapított új kiadó (Breaker Records) gondozásában, megjelenik a Holy korong, amellyel Udo visszatér az -gyökerekhez. A klasszikus stílusban írt nóták mellett megtalálható a lemezen a Cut me Out is, amelyben a népzene és a twist keveredik a fémes hangzással, na meg egy cigányzenét idéző szólóval. Sokan ezt tartják ez a csapat valaha írt legjobb szerzeményének.
  
  Az album felkerül az európai listákra, és Amerikában is jó fogy. A világ újságírói exkluzív interjúért állnak sorba. Az egyik leggyakoribb kérdés a felvételen közreműködő dobosra vonatkozik. Az ő neve titokban marad, és Udo a mai napig sem fedte fel az illető kilétét, azzal magyarázva mindezt, hogy a dobosnak mási cég felé vannak szerződésbeli kötelezettségei.

  2000. A csapat egész évben turnézik, és hosszú évek óta először jut el Amerikába, méghozzá kétszer is. Az első turnét a RAVEN zenekarral, a másodikat a SAXON brit munkásembereivel bonyolítják le. Új dobosként hivatalosan is a gitáros Igor barátját, a huszonhét éves Lorenzo Milanit jelentetik be. Ezzel ő a banda legfiatalabb tagja.
  
  2001. Számos rajongó kívánságára az U.D.O. megjelenteti első koncertalbumát. A felvétel helyszínéről egyöntetű a döntés a választás Oroszországra esik. Maga Udo így magyarázza ezt: Bárhol rögzíthetnénk az albumot, de sehol nincs olyan forró atmoszféra, mint Oroszországban. Pontosan ezért fogjuk ott felvenni.
  
  Ősszel jelent meg a dupla koncertlemez az oroszországi turnén készült felvételekkel. Az album címe Live From Russia. Az első néhány példányon a borító sarkában az (Koncertfelvétel Oroszországból) felirat olvasható, de az orosz rajongók éberségének köszönhetően a hibát kijavítják, és borítót újranyomják.
  
  2002. Rövid pihenő után a zenészek stúdióba vonulnak, és nekilátnak a következő stúdiólemez felvételeinek. A dalszerzésbe először kapcsolódik be Udo és Stefan Kaufmann mellé Igor Gianola gitáros és Fitty bőgős.
  
  Tavasszal lát napvilágot aMan and Machine címet viselő nyolcadik U.D.O. stúdiólemez. Az új dalok között van egy ballada, amelyet Udo az első számú metal lady-vel, Doro Pesch-sel közösen ad elő. Udo bevallása szerint ez egy régi elképzelés volt mindkettőjük részéről, de az ötlet csak most valósulhatott meg, amikor mindketten ugyanahhoz a kiadóhoz (SPV) kerültek.
  
  Az új lemez megjelenése után U.D.O. Európa-turnéra indul. Augusztusban a zenekar immár harmadik alkalommal játszik a WACKEN OPEN AIR fesztiválon először az esti órákban, teljes értékű fényshow-val.
  
  2005. Az ACCEPT újbóli összeállásáról szóló szenzációs hír kezdetben az aktuális újságírói kacsának tűnik. Udo azonban tényleg csatlakozik régi ACCEPT-beli kollégáihoz, de csak azért, hogy Oroszországban és Japánban adjanak néhány koncertet, majd szinte minden vezető európai fesztiválon főzenekarként játsszanak. Párhuzamosan az -tel Udo továbbra is dolgozik az új U.D.O. lemezen. Sőt az ACCEPT turné kellős közepén az U.D.O., élén Udo Dirkschneiderrel, fellép a kultikus német BANG YOUR HEAD fesztivál jubileumi programjában.
  
  
  A 24/7 kislemez felkerül az országos sikerlistákra, amire addig még nem volt példa az U.D.O. illetve az ACCEPT pályája során. Néhány hónappal később megjelenik a tizedik U.D.O. stúdiólemez, a Mission X. Nővére elhunyta miatt Lorenzo Milani sajnálatos módon kénytelen kilépni az együttesből. Az ifjú Francesco Jovino váltja a dobok mögött. A jubileumi korong felülmúlja mind a rajongók, mind a legnagyobb fanyalgók várakozásait elsöprő erejű, súlyos szerzemények, dallamos balladák és a záró tétel sodró lendületű heavy-rollja bizonyítja, hogy Udo nem hiába mondott le az -sztori folytatásáról saját zenekara javára. A Mean Streets nótára a heavy metal műfajra nem kimondottan jellemző videoklip készül amelyben nem kevés a szexuális töltetű és erőszakos jelenet, maga Udo Dirkschneider pedig rajongói számára felettébb meglepő szerepben látható.
  
  2006. A Mission X albumot bemutató U.D.O. világturné minden képzeletet felülmúló sikerrel zajlik. Ezúttal a program nagy részét az U.D.O. sikerszámai teszik ki, kiegészítve koncerten régen játszott nótákkal, és persze a legutóbbi korong néhány tételével.
  
  Az U.D.O. felállása:
  
  1987 „Animal House” album
  Udo Dirkschnieder ének (ex-ACCEPT)
  Peter Szigeti gitár (ex-WARLOCK)
  Frank Rittel basszus (ex-WARLOCK)
  Mathias Dieth gitár (ex-SINNER)
  Tomas Franke dob
  
  1987 turné
  - Szigti + Andy Susmihl gitár
  - Rittel + Dieter Rubach basszus
  
  1988
  - Rubach + Thomas Smuszynsky basszus (ex-DARXON)
  - Franke + Stefan Schwarzmann basszus (ex-RUNNING WILD)
  
  1990
  - Susmihl + Wolla Bohm gitár
  
  1991
  - Bohm
  + A.Susmihl ( ) gitár
  
  1996
  Udo Dirkschneider ének
  Stefan Kaufmann gitár (ex-ACCEPT)
  Mathias Dieth gitár
  Michael Voss gitár
  Stefan Schwarzmann dob
  
  1997
  Udo Dirkschneider ének
  Stefan Kaufmann gitár
  Jurgen Graf gitár (ex-BULLET)
  Fitty Wienhold gitár (ex-BULLET)
  Stefan Schwarzmann dob
  
  1999
  - Jurgen Graf + Igor Gianola gitár (ex-GOTTHARD)
  
  2000
  - Schwarzmann + Lorenzo Milani dob
  
  2005
  - Milani + Francesco Jovino dob
  
  Diszkográfia:
  
  ACCEPT
  
  1979 Accept
  1980 I´m A rebel
  1981 Breaker
  1982 Restless and Wild
  1983 Balls To The Wall
  1985 Metal Heart
  1985 Kaizoku Ban - Live in Japan
  1986 Russian Roulette
  1986 Hungry Years
  1989 Eat The Heat (Udo Dirkschneider nélkül)
  1990 Staying A Live (2CD)
  1993 Objection Overruled
  1994 Death Row
  1996 Predator
  1997 All Areas Worldwide (2CD)
  2003 Metal Blast From The Past - DVD
  
  U.D.O.
  
  1987 Animal House
  1989 Mean Machine
  1990 Faceless World
  1991 Timebomb
  1997 Solid
  1998 No Limits
  1999 Holy
  2001 Live From Russia (2CD)
  2002 Man And Machine
  2003 Nalled To Metal - DVD
  2003 Nalled To Metal The Missing Tracks
  2004 Thunderball
  2004 Thundervision mini DVD
  2005 24/7 CD Single
  2005 Mission Number X
  
  10 ok, amiért nem érdemes kihagyni az előttünk álló U.D.O. koncertet
  
  1) Az U.D.O. zenekar, élén a pótolhatatlan frontemberrel, Udo Dirkschneiderrel, logikus folytatása lett a legendás -nek annak a bandának, amely a 80-as években végig a heavy metal szinonimája volt a műfaj legtöbb rajongója számára. A csapat már jó pár éve sikeresen működik, és minden új U.D.O. album egy új adag sikerdal, amelyek semmivel sem maradnak el Herr Dirkschneider klasszikus munkáitól. Udo mellett a dobosból gitárossá avanzsált egykori ütős is játszik a jelenlegi felállásban.
  
  2) Bármely U.D.O. koncert kihagyhatatlan részei a halhatatlan sikerdalok. Egyetlen buli sem mehet le a Balls To The Wall, a Metal Heart vagy a Princess Of The Dawn nélkül. Hosszú évek után most nyílik ismét lehetőség arra, hogy a közönség korai, régen játszott U.D.O. sikerdalokat halljon a legutóbbi album nótáival együtt.
  
  3) Az U.D.O. zenekar csakis a legprofesszionálisabb felszerelést használja, amely első osztályú hangzást, fényt és látványt biztosít.
  
  4) Udo mindig ad lehetőséget a közönségnek a kedvenc dalok közös éneklésére!
  
  5) 2002-ben a Mas Macho férfiklub tagjai a hónap emberének választották Udo-t. Elmondásuk szerint több groupie-ja volt, mint bármely más rocksztárnak.
  
  6) Maga Dirkschneider vallja, hogy a jelenlegi tagság a zenekar történetének legerősebb felállása.
  
  7) Ez lesz a turné záró koncertje, így a közönséget nem kevés meglepetés várja majd.
  
  8) Az U.D.O. együttes zenészei sose mondanak nemet a ráadásra.
  
  9) Udo Dirkschneidert nagyra értékelik a kollégái, többek között Ozzy Osbourne, Paul Stanley, Rob Halford és Ronnie James Dio. Udo rajongói között megtaláljuk a Hammerfall, a Motorhead, a Rage, a Therion, a Grave Digger muzsikusait, z első számú metal lady, Doro Pesch pedig egy érzelemgazdag balladát is énekelt vele.
  
  
  10) Bármely U.D.O. koncert pozitív érzelmi töltet és felejthetetlen esemény.
  
  Jegyárak: elövételben 4200Ft.
  koncert napján 4500Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Livesound

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 coen    trafó    open air    james mcavoy    callisto    warren riker    leander    summer nights    and so i watch you from afar    animations    tóth vera    malmsteen    gábor andrás    george benson    hatesphere    honeyball    god dethroned    aeverium    joana amendoeira    mark wahlberg    mötley crüe    zöld pardon    backbeet    johnny knoxville    wildbirds & peacedrums  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!