hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. január 19. csütörtök   11:17
nincsen hozzászólás

szerző: Tompi
Demented Are Go(UK), Mystery Gang, Flaming Cocks(CZ)
2006. január 24. Süss Fel Nap, 21 óra

  Akinek a tavalyi év budapesti koncertjét a Meteors adta, annak idén minden bizonnyal a Demented Are Go szolgáltatja majd a 2006 legszebb zenéhez köthető pillanatait. Akkor is így lenne ez, ha évente nemcsak egy-két psychobilly (ami tulajdonképpen nem más, mint punk mentalitással és vehemenciával előadott rockabilly) legenda jutna el a Kárpát-medencébe, ugyanis az 1982-es alapítású brit csapat a jók között is a legjobbak között foglal helyet.
  
  Itt egy gyors pontosításra lesz szükség, mert a Demented Are Go a szó hagyományos, sőt semmilyen értelmében véve sosem foglal helyet, hisz a korai idők már-már permanensnek tekinthető turnéi mellett egymásnak adják a próbaterem (és persze a turnébusz) kilincsét a régi és az új, valamint a visszatérő bandatagok egyszóval: nagy itt mozgás. Egy állandó pont van a zenekarban, a frontember Spark, de megbízhatónak őt csak totális megbízhatatlansága tekintetében nevezhetnénk.
  Ő már a kezdetekkor ott volt Dick Thomas gitáros mellett, amikor e formáció formát öltött, vele is készült el az a nóta, amely végül is egy 1984-es Nervous Records válogatáson kapott helyet. Alig tizennyolc hónappal később már első lemezük is megjelenik az ID Recordsnál, In Sickness And In Health a címe. Albumuk megjelenése után egy londoni foglaltházba költöznek, ahol nem volt áram, ezért dalaikat gyertyafénynél, akusztikus gitárral írták meg. Az így született nóták a Kicked Out Of Hell korongon kaptak helyet, és 1988-ban jelentették meg őket. Európai turnéjukon már nem csak psychobilly eseményeken, de punk fesztiválokon is felléptek, ami egyáltalán nem meglepő, hisz Spark ekkor már jó ideje foglaltházakban él, többnyire szeszen, és más hasonló tudatmódosítókon.
  Egy kettős tagcserével felfrissülve, és egy hirtelen ötlettől vezérelve, dalok nélkül vonulnak stúdióba, ahol három nap alatt készülnek el The Days The Earth Spat Blood című alkotásukkal, amelyet a Link Records gondozott. 1991-ben a kihagyhatatlan turnézás mellett azért marad idejük arra is, hogy felvegyék Orgasmic Nightmare lemezüket, amely újabb híveket toborzott a számukra. A Tangenital Madness című anyagukat bemutató koncertkörutjukon Spark néha meztelenül énekelt, ha úgy diktálta jó kedve, és az 1995-ös rövid feloszlást követően kiadtak egy EP-t, amelyet I Wanna See You Bleedre kereszteltek. Ennek turnéján Spark porszívókkal közösült a színpadon. 1999-ben megjelent a Klingonz gitárosával, Eddie-vel rögzített Hellucifernation. Ennek turnéján Sparkot letartóztatták. 2000-ben újra kiadták az I Wanna See You Bleedet, bónusznótákkal.
  
  Mindebből kiindulva semmi biztosat nem lehet kijelenteni, hogy január 24-én mit fog még csinálni a színpadon (és úgy egyáltalán Budapesten)a Demented Are Go a remekbe szabott, itt country, ott blues, de mindenütt eszeveszetten dinamikus psychobilly muzsika tálalásán kívül, amelyet a hazai rockabilly mesterei, a Mystery Gang, illetve a cseh turbo rock n roll alakulat, a Flaming Cocks fognak majd felvezetni.
  
  Jegyek:
  Elővételben: 2400
  A helyszínen: 2900 Ft



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Demented Are Go

Mystery Gang

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ozzy osbourne    nevermind    puss in boots    symphorce    gary lightbody    wave goodbye    a diktátor    sonata arctica    spiritual beggars    omega    shia laboeuf    való világ    dark shadows    antalgia    a félszemű    bad teacher    az adósság    serious black    hellalive    kellékfeleség    air    burst    forbidden    chapelier fou    kollaps  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!