hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2005. november 30. szerda   10:51
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
A Swatch This bemutatja: Afrika Bambaataa(USA, NY), DJ Quest(USA, SF), DJ Sniper(/NL)Cadik,
2005. december 2. A38, 22:30

  Afrika Bambaataa the Amen Ra of Universal Hip Hop Culture
  
  Afrika Bambaataa a hip hop kultúra és a breakbeat DJ-zés egyik nagy őse és megalapozója, például flashlight DJ-zés, érdemes utána nézni Kool DJ Herc és Grand Master Flash mellett a hip hop szentháromság tagja, akit éppúgy neveznek az univerzális hip hop kultúra Amen Ra-jának, nagyapjának, vagy keresztapjának, mint az elektrosoul hangzás atyjának hiszen az is.
  Való igaz, hogy a dobgépek és az elektronikus hangzás elterjedésében, azok egyetemes zenei, tánczenei kultúrába emelésében fontos szerepet tudhat magáénak, ahogy mozgalmárként sem elhanyagolható a nagyvárosi Zulu király. Már az is bizonyítja, hogy Ő az egyik felelőse a rap és a hip hop elterjedésének a világban, hogy 1970-től DJ-zik és 80 óta jelentet meg felvételeket.
  Fiatalságának korai szakaszát a Black Spades utcai geng soraiban töltötte Bronxban, ami időben meggyőzte arról, hogy valami békéset és maradandót kell létrehoznia, hisz gengszterből már van elég. 1970-ben még házibulikon próbálkozott, de 73-ban megszületett a komoly elhatározás is, miután hallotta a két bronxi ős, Kool DJ Dee és Kool DJ Herc műsorát.Egy évvel később megalapította a Zulu Nation crew-t, ami b-boyokkal, rapperekkel kiegészülve állt fel, és az erőszakkal szemben a zene mellett a peace, unity, love, happiness and fun´´ filozófiáját is terjesztette. Africa 1976-ban a battle mozgalom kezdeteinél is ott volt, amikor DJ-k és sound systemek együtt vetélkedtek. Maga legendás viadalon mérkőzött meg például Grand Master Flash-sel. Bam ahogyan leginkább nevezik a lemezjátszó kultúra kialakulóban lévő alapjait felhasználva saját stílust alakított ki, és funk lemezek experimentális előadása mellett go-go, soca, salsa, reggae, rock, jazz felvételeket is mixelt, némi afrikai népzenével és politikusok szövegmintáival fűszerezve.
  1980-ban Africa kiadta első lemezét a Death Mix-et, de az eredménnyel maga is elégedetlen volt, ezért otthagyta a kiadót, a Paul Winley Records-ot. Második támadása máris meghozta a sikert:82-ben Planet Rock, 83-ban Looking for the perfect beat és Renegades of funk címmel a Jean Karakoss Celluloid Recordings-on, Bill Laswell produceri munkájával. Ez persze csak a kezdete a történetnek, de sokkal több nem is fér el e helyütt a családregény hosszúságú diszkográfiából és szakmai önéletrajzból. Megcsinálta a legendás Wildestyle-t a Time Zone-nal, követett el duettet John Lydon-nal ugye ismerős ez a név is, talán a Sex Pistolsból? World destruction címmel, de lépett fel Malcolm Mclaren-nel is, méghozzá menő helyen, és sorolhatnánk tovább az emlékezetes, zseniális, különleges felvételeket, fellépéseket. Tom Silverman és a Tommy Boy Records komoly szerepet játszott a kezdeti sikerekben, de később maga Africa is annyi előadót futtatott be, szervezete a Zulu Nation keretein belül és kívül, hogy azt felsorolni is nehéz lenne, éppúgy, mint azon neves művészeket, akikkel együttműködött. (Csak mintavételezésül: James Brown, Run Dmc, George Clinton, EMF, Jungle Brothers, és még sokan-sokan mások.)
  Afrika Bambaataa nem egy szelete vagy fejezete a hip hop-nak, hanem maga a hip hop, és nem csak a múltja, hanem a jövője is, hiszen hangminták formájában már most az örökkévalóság része, - túlzás nélkül - élő legenda, akit ha lehet, egyszer látni kell.

  DJ Quest
  
  DJ Quest a 80-as évek közepén kezdett zenével foglalkozni San Francisco Mission nevű negyedében. Már akkor súlyosan befolyásolt volt a hip hop és elektro által, (Kraftwerk, Run Dmc, Ice T, Newcleus) és szívesen scratchelt is. Később foglalkozott turntablist tool-ok, ritmuslemezek készítésével, amelyek megjelentek a Hamster Breakz kiadványokon, és később stílus is kifejlődött belőlük. Quest emellett erősen érintett a jazz orientált tánczenék témájában is. Jegyez fellépést a Montreauix-i Jazz Fesztiválon, de játszott már a Roskilde Fesztiválon is.
  
  DJ Sniper
  
  A fiatal DJ Sniper Hollandiában született, és hazájában 2000-ben a scratch DJ szakágban elhozta az év kezdője díjat. Alapított saját crew-t SWOT néven, adott ki lemezt (pl: Dr. Thumbs theme), majd megtért az eklektikusabb szemléletű lemezlovasok táborába, és ma már változatosabb műsorral lép fel ma este nálunk is.
  
  Vetítés: Urban Underground Visual / BPStreet
  
  Jegyek:2600/3300 Ft.
  
  Elővétel:
  Speed shop (Mammut, Westend)
  TranceWaveRecords (Révay köz 2.)
  A 38 hajó
  Burner Graffiti Shop (Szent István park 2.)
  
  Tervezett fellépési sorrend:
  22:30-00:30 Cadik
  00:30-02:00 Afrika Bambaataa
  02:00-03:30 DJ Quest
  03:30-05:00 DJ Sniper



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Afrika Bambaataa

DJ Quest

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 onerepublic    crusted    red partizan    krokus    hellripper    gamma ray         jaffa    kenneth branagh    cherry bomb    kasabian    kollaps    r.e.m.    keresztesi botond         pet needs    phillip noyce    poison alley    basium    katie holmes    bugz    imperial age    mono    fátyol hermina    foamo  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!