hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [party]  2005. november 25. péntek   15:46
nincsen hozzászólás

szerző: András és Tompi
Kid606, Drop the Lime, Knifehandchop, Mesterházy
2005. október 28. Süss Fel Nap

  Noha partizni messze nem olyan sűrűn járunk, mint koncertekre, Kid606 neve minket is lecsalt a Süss Fel Napba. Természetesen ezen este folyamán is világossá vált, hogy miért is nem járunk mi olyan sűrűn partizni, mint koncertekre, de azért Kid606 miatt tényleg megérte lemenni.
  
  Érkezésünkkor a hazai parti-szcéna kaméleonja, Mesterházy Ákos már javában tálalta az első imádnivalóan hallgathatatlan szettet. A gyakorlatilag minden egyes fellépőhöz beígért hihetetlen és határtalan eklektika egyedül nála valósult meg igazán: hip-hop, drum and bass, zajmontázs és Black Sabbath, amit így hirtelen fel tudnánk sorolni a másodperc törtrésze alatt abból, amit hallottunk, tovább pedig nem is mennénk (nem azért, mert kell a hely, hanem mert valószínűleg így is eleget mondtunk). A partikultúra etikettjének megfelelően a hajnali 22 órás időpontba átkozott bakelit- és laptopidomár produkcióját mintegy öt darab partizónak látszó tárgy felügyelte, pedig ennél jobbat egész este egyedül a főfellépő tudott mutatni.
  
  Következett egy öntudatra ébredt, tesztoszteronnal alaposan kezelt, underground szósszal leöntött, kilencvenes évekből szalajtott tinidiszkó a méltán bohócsapkás Knifehandchop prezentálásában. Tíz percig még mulatattó volt a hetek óta éhező mókus módjára ugrabugráló és kimondottan jóltáplált marihuánafogyasztó módjára vigyorgó kölyök párszáz decibeles elektrokereplőzése, de onnantól kezdve elhatalmasodott rajtunk a félelem, hogy menten előszedi Hadawayt és a Culture Beatet is a laptopjából. Hogy végül eljutott-e idáig, azt sajnálatos módon nem tudjuk, mert amikor Prodigyt hessegetett elő a fájlok közül, akkor bizony mi kénytelenek voltunk menekülőre fogni a dolgot.
  
  Viszont még Prodigyt (de akár Culture Beatet) pakolni is
  jobb húzás volt, mint átadni a színpadot Drop the Lime-nak, aki a tesztorenon tartott tinidiszkó helyett tesztoszteronon tartott tesztoszteronnal szolgált. Kezdte egyből azzal, hogy ő elsősorban a lányok miatt jött, ami még elfogadható, de azzal folytatta, hogy menthetetlenül unalmas alapokat énekléssel próbálta megmenteni pedig hát hozzá képest Jerry Only egy személyben Geddy Lee, Ray Adler és David Coverdale. Reakciónk dramaturgiailag alig-alig tért el a Knifehandchop kapcsán tanúsítottól, pusztán sokkal hamarabb lépett működésbe. Szégyen a futás, de hasznos, még hacsak a Süss fel nap hátsó terméig visz is.
  
  Mire nagy kíváncsian előmerészkedtünk, már Kid 606 is pörgette a golyót az egerében. Ezen kollaboráció jóval élvezhetőbb muzsikát eredményezett az előzőnél, de az igazi rajcsúr csak akkor kezdődött, amikor Drop the Lime lement, és egyedül hagyta mesterét (vagy gazdáját). Thrash
  metalt vagy más efféle finomságot ezúttal ugyan nem kaptunk pedig kíváncsiak lettünk volna az arcokra), de nem is hiányzott, mert ez a szett még úgy is tudott grindcore lenni, hogy semmi köze nem volt semmi analóg módon előállított brutalitáshoz. Kinfehandchoppal szemben Kid606 elég okosan tudja tekerni a kereplőt: elég csak a pár másodperces torzításmentes ambient betétekre gondolni, vagy épp arra, ahogy a dubot belevezette a döngöldébe a produkciót levezető, scorni csúcsokat ostromló zajáramlattal pedig még a saját maga által igen magasra helyezett lécet is sikerült megugrania. (Szolgálati közlemény: halmazati képzavar következik!) Szemünk olyannyira káprázott a hallottaktól, hogy nemes egyszerűséggel másfél órás monoton bólogatásba révedtünk de még így is sokkal menőbbek voltunk azoknál, akik újfent hiába próbálták cáfolni azt az ősi bölcsességet, miszerint fehér embernek nem szabad táncolni. (A felemelt kézzel való integetést és a páros lábbal ugrálást mi nem tartjuk a partikultúra részének.) vége felé aztán színpadra csődült az este erejéig hazánkba látogató Tigerbeat 6-különítmény teljes legénysége, sőt Mesterházy is előkerült valahonnan, és hatalmas örömkattogtatásba fullasztották az éjszakát. Szerintünk persze ez is azért sikerült igazán jól, mert a szólólaptopnál végig Kid606 szerepelt, de ez legyen a mi bajunk, elvégre mi nem is járunk olyan sűrűn partizni és páros lábbal sem ugrálunk.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Kid606

Fuck To The Music

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 mob rules    chris evans    soundmirror    dolor    rosie huntington-whiteley    turmion kätilöt    los vegas    belga    rivers run dry    mantra    hatebreed    gravity well    kishúg    stefan kaufmann    stonedirt    volbeat    németh juci    myra    taking back sunday    rob zombie    carcass    hó márton    deals death    nemes márton    green zone  

r46
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!