hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2005. november 8. kedd   10:49
nincsen hozzászólás

szerző: Tompi
Bad Manners, PASO, Kabinet Rt.
2005. november 3, Gödör Klub

  Nagy (esetleg visszatérő) legendák koncertjein három dolog történhet. Lehet az imádott kedvencben csalódni. Aztán a fellépés után lehet képzeletben pipálni egyet a képzeletbeli noteszunkban, és egy mokány Na ezt is láttuk! felkiáltással elintézni a dolgot. És ami a legritkább: csodálkozva állni a nagy eseményt követően, mert az nemhogy a képzeletünket, de az elvárásainkat is felülmúlta. November harmadikán minden kétséget kizáróan az utóbbi történt. Persze volt csalódás is: én például most szembesültem csak azzal a ténnyel, hogy Douglas Trendle, közismertebb nevén Buster Bloodvessel lefogyott. Nem is kicsit, hiszen súlyát tekintve közelebb áll szegény Paudits Bélához, mint néhány évvel és úgy 150 kilóval ezelőtti önmagához.
  
  Ezt egyébként már a Kabinet Rt koncertjén megfigyelhettem, hiszen a Lipót bácsit ezúttal Lip Up Fattyként játszotta a miskolci csoportosulás. Igen elegáns megoldás volt ez, kíváncsi is voltam, hogy a Bad Manners magyar hangjaként elhíresült formáció miként áll majd helyt az eredeti előtt, hogy az ne legyen ciki. A koncert vége felé hangzott el ez a dal Fatty közreműködésével, előtte csupa tűznyeléssel és szocreál rock n rollal dúsított Kabinet ska volt terítéken, amely tökéletes háttérzene volt a közönség becsalogatásához. Egy dolgot nem értek csak: miért kellett a Fattyvel való zenélés után tovább játszani? És ezután miért kellett ráadásul Bad Manners számokat elővenni?
  
  Mint annyiszor, ezúttal is a Pannonia Allstars Ska Orchestra vezette föl a fő attrakciót. Mint annyiszor ezúttal is kiválóak voltak. Itt már népesebb volt a helybenfutó verseny mezőnye, mint az előző produkció esetében, ami nem is csoda, hiszen volt John Holt eredetijénél km/órában is mérhetően gyorsabb Police In Helicopter, pattogós Worlds Gone Mad, decens visszhangokkal ékesített All Night Long, a csapat adu ásza, a reaggebe hajló Lakótelep és két vadonatúj szerzemény. Ennek megfelelően a közönség nem is méltatlankodott, hogy még mindig nem kapható a Budapest Ska Mood című nagylemez, hiszen tekintélyes adagot kapott ezúttal is autentikus ska muzsikából. Illetve az egyik fele ki tudja miért, de méltatlankodott, mindenesetre nagy lökdösődés meg bunyó alakult ki a nézőtéren, amit a nácizással kevert enyje-bejnyézés nem, de az azt követő kurvaanyázással kevert nácizás már megoldott. Igaz csak ideiglenesen, mert a Bad Manners alatt is volt csetepaté, de az a koncert már nem szakadt félbe.
  
  Sőt, a koncertet kísérő skankigelés se nagyon szakadt meg, ami azért több mint figyelemreméltó, hiszen közel két órás volt a főzenekar programja. Az pedig már nem csak figyelemre, de tiszteletre és csodálatra is méltó, hogy Buster mindez alatt suhancokat megszégyenítő energiával mászkált fel és alá. Olyan ugrálásba azért nem bonyolódott, mint az egyen frizurát viselő (azaz semmilyen frizurát sem viselő), és tökéletesen teljesítő zenekara, de hát ők meg arra a mimikára lettek volna képtelenek, amit a frontember vezetett elő. Korábban ez az arcjáték ugye párosult az esetlenkedő túlsúlyossággal, ennek hiányában most csak szeretnivalón csúnya volt nyelvét igen sűrűn és zavarba ejtő módon öltögető, sőt eregető emberünk. Ehhez vegyük még hozzá sajátos hangját, amely zsírba-ágyazott toka eltűnése ide vagy oda, ugyanolyan volt, mint annak idején, amikor (néhány pályatársával karöltve) elindította a második ska hullámot. Ennek megfelelően az ezt a korszakot és a műfajt formáló dalok kerültek elő a rude boy kalapból: kezdésnek a This Is Ska, ha valaki esetleg nem lőtte volna be idejekorán az est stílusát. Majd a My Girl Lollipop, amely kissé fura volt így, futballstadionba illő csordavokállal, de bőven belefért még a telitalálat kategóriába. A bőrfejűek szerelmi és csajozási szokásait pedig a Skinhead Girl és a Skinhead Love Affair merítette ki, majd annyi más szerzemény és átskasított klasszikus mellett jött az édes álom, de nem pillangó, hanem a Walking In The Sunshine merengős dallamainak képében, és persze a slágerek sem maradhattak ki, úgyhogy a kövéreknek szólt a Fatty, Fatty, és a Lip Up Fatty is. A végén meg persze kánkánoztunk. A legvégén meg csodálkoztunk, és vigyorogtunk. Az a bizonyos notesz meg a pipálás eszünkbe se jutott.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Bad Manners

PASO

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 talking heads    aetarnam    rózsaszín pitbull    ingyenes    virrasztók    simply red    social free face    nyers    butcher babies        abstinenz    budapest hardcore    calico island    kiskalász    of earth    fezen fesztivál    fit fat    novembers doom    hegyalja fesztivál    chris rea    magyar atom    mila kunis    world invasion    those whom the gods detest    steve vai  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!