hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. november 6. vasárnap   10:47
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Tony Martin Band, Gotthard, Pandora´s Box
2005. november 16. A38

  A klasszikus rock énekstílusáról és lenyűgöző hangterjedelméről ismert Tony Martint legtöbben a Black Sabbath egykori énekeseként azonosítják, pedig rendkívül szerteágazó pályafutás áll a háta mögött.
  
  Mielőtt csatlakozott volna a Black Sabbath-hoz az 1987-es Eternal Idol album idején, hogy újraénekelje a Ray Gillennel rögzített témákat, Martin útja számos zenekaron vezetett keresztül: olyan formációknak volt tagja, mint az Orion, a The Alliance, sőt részt vett egy meghallgatáson a Tobrukkal is. Az Eternal Idol után pedig John Sykes gitárossal dolgozott együtt a Blue Murder projekten és bár Sykes később teljesen lecserélte az együttes tagságát, Martin egyik dala, a Valley Of The Kings megjelent a Blue Murder bemutatkozó korongján. Mikor a Black Sabbath soraiba visszatért Ronnie James Dio énekes, Martin szólóalbumot készített olyan zenészek közreműködésével, mint Nigel Glocklert (Saxon, GTR), Neil Murray (Whitesnake, Black Sabbath), Brian May, Lawrence Cottle (Black Sabbath) és Geoff Nicholls (Black Sabbath). A Back Where I Belong megjelenése után Misha Calvin gitárossal dolgozott az Evolution és az Evolution II albumokon, majd visszatért a Black Sabbathba, hogy elkészítse a csapattal a Cross Purposes és Forbidden lemezeket és egészen Ozzy Osbourne visszatéréséig a banda frontembere maradjon.
  
  A Sabbath-ból való távozást követően Martin 1999-en jelent meg újra a színen a The Cage nevű új formációban, ahol többek közt a Rainbow egykori billentyűsével, Don Airey-vel dolgozott együtt. Az együttes később Mollo-Martin néven bukkant fel újból. 2001 közepén Martin Neil Murray bőgőssel együtt beszállt az amerikai Rondinelli formációba, melynek vezetője egy másik egykori Sabbath-tag, Bobby Rondinelli dobos. Ezen kívül az énekes a Bailey´s Comet angliai fellépésein is kisegített. 2003 márciusában Martin elárulta, hogy legújabban az M3 nevű projekt project frontembereként tevékenykedik, illetve egy három részből álló szólóanyagon kezdett dolgozni, amelynek címe Clean, Mean, Scream. 2004 közepén a sokat tapasztalt brit zenészekből verbuválódott, feldolgozásokat játszó Whole Lotta Metal névre keresztelt bandában is közreműködött vokalistaként. Június végén Martin Olaszországban járt, ahol a Twin Dragons nevű blues rock bandájában vendégszerepelt, és a Tom Galley-féle Phenomena Psychofantasy opusában is csillogtatta tehetségét, valamint saját szólóanyagán is dolgozott gitáros fiával, Giusseppével. Novemberben az énekes nyilvánosságra hozta, hogy a szólólemez Cozy Powellel és Geoff Nichollsszal rögzített archív felvételeket is tartalmaz. Az is kiderült, hogy Martin szerencsét próbált a doom legendás svéd mestereivel, a Candlemass-szel, és készítettek is néhány demófelvételt, de a tervezett együttműködés végül nem valósult meg.
  
  Jelenleg Martin The Black Sabbath Years cím alatt a TYR, Headless Cross és Cross Purposes albumok dalaival turnézik, de a koncerteken az új, Scream című szólóalbumából is ízelítőt nyújt. Zenekara soraiban ott van a Black Sabbath egykori billenyűse, Geoff Nicsols is, a koncertkörútra pedig a svájci Gotthard is csatlakozik hozzájuk. Világszerte több mint 2 millió eladott lemezel, arany-, valamint dupla és tripla platinalemezekkel, egy bearanyozódott kislemezzel (Heaven), és a hivatalos svájci olimpiai dallal (One Team, One Spirit) a háta mögött a zenekar ma is a csúcson van. Nyolcadik stúdiólemeze, a júniusban megjelent Lipservice felkavaró erejű, érzelemgazdag alkotás, amelyet szükségtelen magyarázni - ezt mutatja be nekünk a banda Tony Martinék turnépartnereként.
  
  A budapesti bulira november 16-án kerül sor, hazai részről a Pandora´s Box csatlakozik a fellépő zenekarokhoz. A kapunyitás időpontja 18.30, belépőjegyek elővételben 4200 Ft-ért, a koncert napján pedig 4500 Ft-ért válthatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Tony Martin

Gotthard

 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 a titánok harca    ill disposed    rock    the elijah    ite missa est    animations    boris    tesseract    primal scream    alvin és a mókusok    hall pass    ruszty lászló    poison of marvel    voltfolió    reason-x    a frankeinstein terv    dew scented    expired passport     untsoppable    james sullivan    jeszenszky istván    sevenfield    total world domination    august strindberg    short sharp shock  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!