hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2006. április 3. hétfő   12:55
nincsen hozzászólás

szerző: Showtime
Eros Ramazzotti - World Tour 2006 -
2006. április 22. - Budapest Sportaréna

  Olaszország leghíresebb nemzetközi sztárja 2006. tavaszán Budapestre látogat.
  
  Eros Ramazzotti, a klasszikus mediterrán melankólia- és érzelemvilág képviselője 2006. április 22.-én lép fel Budapesten. A 2003-as évi egyik legsikeresebb, teltházas fellépését magának tudható előadó legújabb, 10. stúdióalbumával indul világkörüli turnéra. A budapesti koncerten a rajongók nagy örömére nem csak a régi, már jól ismert slágerei lesznek hallhatóak, hanem legújabb albumáról ami novemberben jelenik meg is játszik majd dalokat, az új album első nagy slágere várhatóan Eros és Anastacia duettje lesz.
  
  Eros Ramazzotti 1963-ban született Rómában, ahol könnyebb álomvilágban élni, mint a valósággal szembenézni; gyermekkorában gyakran megfordult filmforgatásokon, ahol tömegjelenetekben statisztált, miközben híres énekesi karrierről álmodozott. Ezen tervében támogatóra is talált édesapja, Rodolfo személyében, aki épületfestőként dolgozott, és maga is rendelkezett néhány felvett dallal. A középiskola után Ramazzotti zenei konzervatóriumba jelentkezett, ám a felvételi vizsgán megbukott, így végül számvitelre iratkozott fel. Tanulmányainak azonban rövid idő múlva - a második évben - hátat fordított, hiszen minden idejét a zene töltötte ki.
  
  Az énekes 1981-ben, pályája elején részt vett egy zenei versenyen, ahol rögtön a döntőbe jutott saját dalával (”Rock 80”), melynek eredményeképpen aláírhatta első lemezszerződését a DDD kiadóval. Eros Milánóba költözött - épp a kiadójával egy épületbe -, ahová édesanyja és testvére, Marco is vele tartott. 1982-ben jelent meg első kislemeze „Ad un amico” címmel, melyben segítségére volt Renato Brioschi zenei szakember is.
  
  A Sanremo Fesztiválon 1984-ben Eros új előadó kategóriában elnyerte az első helyet „Terra promessa” című dalával, melyet Renato Brioschival és Alberto Salernoval közösen írt. A dalt egész Európában kiadták, kiadója az első albumtól kezdve nemzetközi előadóként kezelte őt, dalait spanyolra is lefordították. Aláírása az albumok ismerős, elhagyhatatlan „logójává” vált, munkatársai azonban lecserélődtek: Piero Cassano zeneszerző (aki a Matia Bazar nevű csapatból vált ki), Adelio Cogliati szövegíró és Celso Valli menedzser szegődött mellé.
  
  1985-ben ismét részt vett a Sanremo Fesztiválon, és a hatodik helyet szerezte meg „Una storia importante” című dalával debütáló albumáról (”Cuori agitati”). A kislemez csupán Franciaországban egymillió példányban kelt el, és óriási siker volt Európa-szerte. Egy évvel később második albuma, a „Nuovi eroi” is a boltokba került, melyről az „Adesso tu” ismét szerepelt és első helyezést ért el a fesztiválon.
  
  Három album három év alatt: 1987-ben látott napvilágot az „In certi momenti”, melyen helyett kapott a Patsy Kensittel közösen előadott duett is (”La luce buona delle stelle”). Eros egy kilenc hónapos turnéra indult, ahol több mint egymillió néző előtt bizonyíthatta tehetségét. Az albuma kiemelkedő eredményeket ért el: világszerte hárommillió példányt meghaladó eladás kísérte. Rajongótábora csak nőtt, amikor megjelent az 1988-as minialbum, a „Musica é”, melyen Eros már érett művésszé vált.
  
  Eros Ramazzotti 1990 áprilisában vált igazi nemzetközi művésszé, amikor Velencében 200 a világ minden tájáról érkező újságíró jelenlétében bemutatta ötödik nagylemezét, az „In ogni senso”-t. Clive Davis, egy amerikai lemezcég vezetője elámult Eros tehetségétől, és a New Yorkban lévő Radio City Music Hall-ban való fellépésre buzdította őt. Eros volt az első olasz énekes, aki felállhatott a nagy presztízsű hely színpadára, méghozzá telt ház előtt. A következő évet ismét egy hosszú turné zárta egy dupla live albummal „Eros In Concert” címmel, melyet Barcelonában prezentáltak húszezer ember előtt mind az olasz, mind a spanyol kormányzat segítségével. A teljes bevételt jótékony célokra, rákkutató intézmények támogatására fordították.
  
  Az 1993-94-es szezon szakmai sikerekben bővelkedett: a „Tutte storie” hatmillió példányban talált gazdára, és egész Európában ostromolta a toplistákat. Spike Lee, a legendás new york-i filmrendező, aki még sohasem készített videoklipet fehérbőrű előadónak, leforgatta a „Cose della vita” videoját. A lemez európai turnéja egyike volt az időszak legfontosabb zenei megmozdulásainak, melyet 15 latin-amerikai ország követett.
  
  Olaszországba visszatérve Eros megvalósította korábban született ötletét, így jött létre a trió Pino Daniele és Jovanotti közreműködésével, mely az év live eseménye volt hazájában. Novemberben az MTV Awards-on Berlinben elénekelhette a „Cose della vita”-t, majd az évet megkoronázva, 1994-ben leszerződött a BMG International kiadóval.
  
  1995 nyarán részt vett az Európai Zenei Nyári Fesztiválon Rod Stewarttal, Elton Johnnal és Joe Cockerrel, a következő évben pedig kiadta első, saját maga által producerelt albumát, a „Dove c´é musica”-t. A számos nemzetközi művész közreműködésével létrejött lemezből több mint 7 milliót adtak el. A karrierjében bekövetkezett sikereket magánéleti sikerek követték: Eros felesége, Michelle Hunzinker pár nappal európai turnéját követően adott életet Aurora nevű lányuknak. 1997-ben hozták ki az „Eros” című válogatásalbumot, melyen helyet kapott két korábban ki nem adott felvétel is (”Quanto amore sei”, „Ancora un minuto di sole”), és tovább emelték az értékét a duettek Andrea Bocellivel (”Musica é”) és Tina Turnerrel (”Cose della vita - Can´t Stop Thinking Of You”). 1998 februárjában újabb sikeres világturnék következtek Dél-Amerikában, az Egyesült Államokban és Európában. Májusban részt vett a Pavarotti és barátai nevű eseményen; közösen adták elő a világhírű operaénekessel a „Se bastasse una canzona” című dalt. Még ebben az évben elkészítette az „Live in Rome” című koncertalbumot, melyen hallható a Joe Cockerrel előadott dal, a „That´s All I Need To Know - Difenderó”.

  Ramazzotti sikeres előadói karrierje mellett producerként is dolgozott: 2000-ben Gianni Morandi CD-jének elkészítésénél segédkezett. Ugyanakkor megerősítette saját zenészi jelentőségét is, amikor teljesen új dalokkal jelentkezett 8. albumán (”Stilelibero”), köztük a Cherrel közös dallal, a „Piú che puoi”-val. 2001-ben
  
  nemzetközi turnéra indult legújabb lemezével, ezúttal kelet-európai országokat is érintve: a Kreml palotában három teltházas koncerttel is megörvendeztette orosz rajongóit.
  
  2003-ban született meg a nagyon várt kilencedik album, mely a „9” címet viseli, melynek jelentősége lett a lemez kapcsán. Az első single (”Un´emozione per sempre”) május 9-én került a boltok polcaira, és rögtön az eladási chartok első helyére lépett, a rádiós játszási listáin pedig 9 egymást követő hétig foglalta el a dobogót. Sőt, Ramazzotti volt az első zenei előadó, aki 9 teltházas koncertet tartott a milánói Forumban ugyanazon turné keretein belül. A „9” 14 héten át vezette az eladási listákat 3 és fél millió eladott példánnyal, és 95 hétig sikerült a top 100-ban maradnia.
  
  A 2004-es világturné európai állomása Milánóban ért véget egy dupla élő koncerttel, és egy egyedüli kezdeményezéssel Eros Ramazzotti részéről: 12 ezer általános és középiskolás gyerek nézhette meg ingyen a koncertet. A turnésorozat Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában és Afrikában, majd Olaszországban folytatódott, karácsonykor pedig megjelent az „Eros Roma Live” DVD, melyet a brit Hamish Hamilton készített, aki olyan művészekkel dolgozott már együtt, mint Madonna, a U2 és Robbie Williams. A DVD tartalmazza a római Olimpiai Stadionban rögzített teljes koncertet a legjobb audio minőségben, valamint extrákat és kulisszatitkokat is.
  
  A folytatás pedig október 28-án következik, amikor is Európa-szerte a lemezboltokba kerül Eros Ramazzotti jubileumi, 10. albuma. A „Calma Apparente” című kiadvány előfutára pedig már napvilágot látott „La nostra vita” címmel - ez ugyanis az új zenei anyag első kislemeze, amelyhez hamarosan a videoklipet is láthatjuk a zenecsatornákon...
  
  Jegyárak:
  
  Ülő: 9900,-; 12500,-; 15000,-
  Álló: 9900,-
  
  Jegyek válthatók a TEX-Eventim partner irodákban és a Ticket Express saját jegyirodáiban:
  
  Budapest
  
  II. Mammut I. Moziközpont Tel. : 345-8134
   Nyitvatartás: H.-P.: 10-18
  V. Deák Ferenc u.19. Tel. : 266-7070
  Nyitvatartás: H.-P. : 10-19 Szo.: 10-15
  VI. Andrássy út 18. Tel. : 312-0000
  Nyitvatartás: H.-P.: 9. 30-18. 30
  VI. Jókai u.40. Tel. : 353-0692
  Nyitvatartás: H.- Szo. : 10-19
  VIII. József körút 50. Tel. : 334-0369
  Nyitvatartás: H.- P.: 9. 30-18. 30
  
  Telefonos jegyrendelés:
  06-30-30-30-999 H.-P.: 9-18
  Internetes jegyrendelés:
  www.eventim.hu, www.tex.hu



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Eros Ramazzotti

Tex

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 shapat terror    lamm dávid    agatha christie    the specials    zenés-táncos    ensign    god is an astronaut    julio iglesias    aranyember fesztivál    casketgarden    omnivium    kirk hammett    soreii és poolek    origin    badacsonytördemic    monuments    vidámpark    amputated    perfect symmetry    fran palermo    zorall    george w. bush    ego-project    pozakowski    kill ferelli  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!