hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. december 18. vasárnap   16:19
nincsen hozzászólás

szerző: Showtime
Chris Rea – Farewell Tour - A brit legenda Budapesten
2006. március 5., 20h- Papp László Budapest Sportaréna

  2006. március 5-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb angol rock zenésze, Chris Rea.
  
  Az érces hangú énekes legújabb és legutolsó turnéja keretében búcsúzik el rajongóitól, ezért, természetesen a Road to Hell, az Auberge és a Fool illetve a hasonlóan nagy slágerek sem fognak hiányozni az előadásából. A több, mint 25 éves pályafutás és a több, mint 30 millió eladott lemez után ez szomorú, ám kihívásokkal teli fordulópont az életében. A 2006-os turné búcsú, de egyben a múlt és a jövő ünneplése is; a turnézással felhagy, a zenétől mégsem távolodik el egészen, a jövőben blues klubbokban lesz látható.
  
  ”Nem akarom, hogy az egészségügyi állapotom hátráltasson. Szeretek turnézni, ha lenne egy másik testem, ez volna a világ legkellemesebb munkája. Az egészségügyi állapotomat nem lehet előre megjósolni, sajnos, nem tudom garantálni, hogy nem leszek rosszabbul, ezért döntöttem úgy, hogy utoljára turnézom, mint Chris Rea. Másfajta munkát kell keressek” - nyilatkozta Chris Rea.
  
  Több, mint húsz évet felölelő karrier, 18 album, 20 millió eladott korong. Bársonyosan búgó bariton, gördülékeny gitárszólók és jellegzetes fülbemászó dallamok. Mindez nem lehet más, csakis Chris Rea.
  
  Ki ne ismerné a Road To Hell, On The Beach, Julia, Auberge és még számtalan sláger előadóját.
  
  Az innovatív blues-rocker 1951. március 4-én született Middlesborough-ban, és egészen 19 éves koráig nem fogott a gitárhúrok pengetéséhez. Olasz származású apja hatására erősen éltek benne a mediterrán ország napsütötte víziói, és ez a befolyás érezhető számos melódiájában is.
  
  1973-ban csatlakozott a Magdalene nevű helyi bandához, akinek frontembere épp akkor hagyta ott a zenekart, hogy csatlakozzon a Deep Purple-hoz.
  A nevét később The Beautiful Losers-re változtató zenekar tiszavirág életűnek bizonyult, így Rea 1977-ben el is hagyta a csapatot és szólókarrierbe kezdett. 1978-ban megjelent debütáló albumával - Whatever Happened To Benny Santini ?, melyről a Fool (If You Think Its Over) című dal volt sláger - kezdődött a mai napig tartó sikeres pályafutás.
  
  Majd jöttek sorban - szinte évente - a stúdióalbumok: Deltics (1979), Tennis (1980), Chris Rea (1982), majd mérföldkőként a Water Sign (1983), a Wired To The Moon (1984) és a Shamrock Diaries (1985), mellyel végre saját hazájában, Angliában is a slágerlisták élére került. A következő három album az On The Beach (1986), a Dancing With Strangers (1987) és a tíz évet lezáró legnagyobb slágereket tartalmazó New Light Through Old Windows (1988) volt. Az 1989-ben megjelenő The Road To Hell című albummal és a címadó szerzeménnyel vált hazánkban is népszerűvé. Hasonló siker követte az Auberge (1991), a Gods Great Banana Skin (1992) és az Espresso Logic (1993) albumokat is. 1996-ban következett egy kis kirándulás a mindig csábító film világába, melynek eredménye a La Passione című album lett.
  
  Chris Rea-nak megadatott a lehetőség és régi vágyálma beteljesedett: filmet készített egy kisfiúról, aki szenvedélyesen vágyik egy tűzpiros Ferrarira. Természetesen a film zenéjét is ő készítette. 1998. január végén immár 17. lemeze jelent meg The Blue Café címmel, melyen megszokott, klasszikus Chris Rea dalok hallhatók. Az albumról kimásolt első single, The Blue Café több rádiós slágerlistára felkerült.
  
  Ez a dal a Schimanski című német bűnügyi filmsorozat betétdala lett, melyet Németországban, Ausztriában, Svájcban és Franciaországban is bemutattak. A második kislemez az albumról a februárban megjelent Square Peg, Round Hole volt.
  
  1999-ben Chris Rea éppen 21 éve volt a zenei pályán és a mérleg 18 millió eladott album. Abban az évben a gyors autók és a zene szerelmese éppen 10 éve jelentette meg Road To Hell című albumát, mely 76 hétig tartózkodott az angol slágerlistán.
  
  Mindig is tudtam, hogy lesz a Road To Hell albumnak folytatása. A megfelelő időre vártam. Csak a véletlennek köszönhető, hogy éppen tíz év telt el azóta. Változtak az emberek, változtak az autók és változtam én is azóta.- nyilatkozat Chris Rea.
  
  A nagysikerű Road To Hell album folytatásaként 1999. november elején került a boltokban Chris Rea új albuma Road To Hell Part 2 címmel.
  
  A bársonyosan búgó bariton első slágere az albumról a New Times Square volt. 2000. október elején jelent meg Chris Rea következő lemeze, a King Of The Beach, melyről az első kislemez az All Summer Long című szerzemény lett.
  
  Az album hangulata csöndes, békés, de ragyogó színei vannak. Kellemesen pihentet, akár elmélyülten is gondolkodhat a hallgató, percekre kizárva a rohanó külvilágot. Újszerű vállalkozás volt Chris részéről, hogy az első kislmezhez mixeket is rendelt, nem is akármilyet: az All Summer Long-hoz José Padilla & DJ Pippi kevertek remixet.
  
  The Very Best Of címmel 2001. november második felében került a boltokba egy válogatásalbum, Chris Rea legszebb dalaival
  
  Jegyárak: 15.000, 12.500, 9.900 FT
  
  Jegyek válthatók a TEX-Eventim partner irodákban és a Ticket Express saját jegyirodáiban:
  
  Budapest
  
  II. Mammut I. Moziközpont Tel. : 345-8134
   Nyitvatartás: H.-P.: 10-18
  V. Deák Ferenc u.19. Tel. : 266-7070
  Nyitvatartás: H.-P. : 10-19 Szo.: 10-15
  VI. Andrássy út 18. Tel. : 312-0000
  Nyitvatartás: H.-P.: 9. 30-18. 30
  VI. Jókai u.40. Tel. : 353-0692
  Nyitvatartás: H.- Szo. : 10-19
  VIII. József körút 50. Tel. : 334-0369
  Nyitvatartás: H.- P.: 9. 30-18. 30
  
  Telefonos jegyrendelés:
  06-30-30-30-999 H.-P.: 9-18
  Internetes jegyrendelés:
  www.eventim.hu, www.tex.hu



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Chris Rea

Tex.hu

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
Dan Patlansky Budapesten
Új dallal jelentkezett az Esti Kornél - Semmi se ment meg minket egymástól
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Megint Budapesten koncertezik Sting
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 billie joe armstrong    conan´s first date    as december falls    tyr    jeordie white    beyond fear    enslaved    avantasia    aeverium    septic flesh    kaltenecker zsolt    ozzy osbourne    palya bea    nils    jason rouse    möbel    damon albarn    borknagar    status quo    bikelinefest    skillet    joana amendoeira    30 perc vagy annyi se    farrelly    high on fire  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!