hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2005. szeptember 12. hétfő   16:33
nincsen hozzászólás

szerző: Barnabás
Obituary: Frozen In Time
Roadrunner Records

  A floridai death metal egyik alapbandája, az Obituary hét éves szünet után tért vissza a zenei életbe. A lehengerlő, profi koncertek mellett az új lemez is jelzi, hogy nem csak nosztalgiázás céljából jöttek újra össze a srácok. Nagyon komolyan gondolják a visszatérést, ezt a kiválóan sikerült új album is bizonyítja!
  
  Az Obituary nevű zenekar nagy múltra tekint vissza: a zseniális debütalbum Slowly We Rot címmel látott napvilágot 1989-ben. A John Tardy jellegzetes hörgéseivel kísért zene azokban az időkben a zene legbrutálisabb, legextrémebb ágát képviselte. A második Cause Of Death és a harmadik The End Complete című lemezeikkel a kilencvenes évek elejének egyik legünnepeltebb death metal zenekarává váltak. Aztán az 1994-es World Demise és főleg az 1997-es Back From The Dead című albumoknál már kezdtek kifogyni a jó ötletekből, a számok egyre sablonosabbá váltak. Ezután el is tűntek a zenei színtérről, és végül a hosszú szünetet követően most jött el az idő a visszatérésre.
  
  A 10 tételből álló, mindössze 34 perces mű 100%-ig klasszikus Obituary zenét rejt. A lemezcím rendkívül találó: mintha megfagytak volna az időben, egyáltalán nem fogott rajtuk az idő vasfoga. Akár 2 évvel a Back From The Dead lemez után is lehetnénk. Egymás után sorjáznak a jobbnál jobb Obituary számok, legtöbbször középtempóban menetelve, máskor iszonyatos lassúsággal és súllyal maga alá temetve. Az egyedüli meglepetés a lemez kapcsán, hogy a nyitó Redneck Stomp egy instumentális nóta. Ez a szám ének nélkül is tökéletes, kiválóan rá lehet vele hangolódni a lemezre. Az utána következő On The Floor egy nagyon erőteljes szerzemény, a régi, klasszikus Obituary számokra emlékeztet. Az Insane című dal is jól sikerült, a közepén lévő döngölős rész fenomenális. Erre a számra egyébként klip is készült. A Slow Death című nótában lévő ólomsúlyú vonszolós rész kegyetlenül el van találva, szinte maga alá temeti az embert. A többi szám is az Obituary régi korszakára emlékeztet, de azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy annyira azért nem ötletesek, nem rendelkeznek olyan karakteres riffekkel.
  
  A lemez hangzása tökéletesre sikerült, ami nem is csoda, hiszen a szakmában méltán elismert Scott Burns producerrel készült, valamint a keverésre és a masterizálásra a nagynevű Morrisound stúdióban került sor.
  
  A zenészek teljesítményére sem lehet panaszunk: az Allen West/Trevor Peres gitárpáros pontosan és kellő átéléssel pengeti az egyszerű, de egyben nagyon fogós riffeket. A Frank Watkins basszusgitáros és Donald Tardy dobos alkotta ritmusszekció magabiztosan hozza az alapokat, John Tardy énekes hörgései pedig ugyanolyan brutálisak, mint a régi időkben. John hangja szinte az Obituary védjegyévé vált, kevés death metal énekes rendelkezik ennyire karakteres és egyéni énekstílussal.
  
  Szóval az Obituary visszatérő lemeze nagyon jól sikerült, egy megbízható, erőteljes, és egyben a régi időkre emlékeztető anyaggal rukkoltak elő. Az egyetlen negatívum a lemez kapcsán, hogy kissé kiszámíthatóak és sablonosak lettek az új dalok. Legközelebb remélhetőleg még karakteresebb számokat sikerül összerakni. Tehát el lehet mondani, hogy minden rajongónak és death metal szerető embernek feltétlenül ajánlott a lemez beszerzése! A jövő tavasszal esedékes európai turné során pedig remélhetőleg a fantasztikusan sikerült Szigetes fellépés után újra eljutnak hozzánk!
  
  Tagok:
  John Tardy - ének
  Allen West - gitár
  Trevor Peres - gitár
  Frank Watkins - basszusgitár
  Donald Tardy - dob
  
  Számlista:
  1.Redneck Stomp
  2.On The Floor
  3.Insane
  4.Blindsided
  5.Back Inside
  6.Mindset
  7.Stand Alone
  8.Slow Death
  9.Denied
  10.Lockjaw



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Obituary

Record Express

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
Sabaton: The Last Stand
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 arkhorrl    ego-project    kézdy luca    sons of apollo    annihilator    sziget 2013    fates warning    mobilmánia    the elijah    jazzanova    control human delete    johnny english reborn    chris pine    action    makám    gemma arterton    radics béla    helena bonham carter    worning    saviours    lord of the lost    megazetor    concrete    halálos iramban    dust bolt  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!