hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [party]  2005. augusztus 24. szerda   14:20
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
Budapest Parádé 2005
2005.augusztus 27. Budapest

  Augusztus 27-én hatodik alkalommal indul útjára a fővárosi zenés kamionkonvoj. A délután 2-kor startoló hivatalos nyárzáró utcai karneválnak most is az Andrássy út, a Hősök tere és a Felvonulási tér ad otthont. A nemzetközi hírű kulturális-szórakoztató eseményre Európa több országából is sok tízezer vendég érkezik Budapestre. A Budapest Parádé vendége lesz az idén - a már törzsvendégnek számító berlini Loveparade kamion mellett - Ausztria és Oroszország egy-egy mozgó színpada is. Mint minden évben, most is új színfoltokkal gazdagodik az augusztus végi karnevál: brazil táncosok, nigériai dobosok, Roma Kamion, és több hazai nagyváros csoportja is felvonul az eseményen. A Budapest Parádét este 10-től hagyományosan a Népstadionkertben zajló, Parádé Bónusz című mega-afterparty zárja, ahol 4 helyszínen közel 50 hazai és nemzetközi sztár dj lép fel várhatóan több tízezer partizó előtt.
  
  Nemzetközi Parádé
  
  Budapest nyárzáró utcai karneválja az ezredforduló óta töretlen sikerű, évente közel 600.000 bulizót köztük több ezer hazai és külföldi turistát - vonz a főváros legszebb útvonalára és tereire. Amíg a tavalyi évben a párizsi Techno Parade csapata és a berlini Loveparade mutatkozott be az eseményen, addig az idei évben az Orosz Kulturális Évad keretében Oroszország (és talán a világ) két legidősebb dj-je, Borisz és Georgij, vagyis a DJs Krugozory is fellép az Orosz Kamionon. A dj-veteránok zenei palettája igen széles: a progresszív house-tól a garage- on át a disco- és latin-amerikai dallamokig minden megtalálható több százas lemezgyűjteményükben. Először indít kamiont a hazai partiélet egyik legnevesebb képviselőivel, a Hyperspace-el közösen Ausztria képviseletében az OE4 portál. Az osztrák kamionosok felmérése szerint nyugati szomszédunktól több tízezren érkeznek a hétvégén a Budapest Parádéra.
  Szinte már természetesnek mondható, hogy a berlini Loveparade csapata ismét saját kamionnal vonul fel az eseményen. Dr. Motte, a Loveparade szülőatyja Németország több neves dj-jét hívta magával.
  
  Még színesebb karnevál
  
  A Budapest Parádé elmúlt öt éve során számos más, nemzetközi hírű karnevál szervezői elismerően nyilatkoztak a sajátosan pesties hangulatú eseményről. Bár a Budapest Parádé gerincét ugyancsak az elektronikus tánczene neves képviselői alkotják, a szervezők szándéka szerint más zenei irányzatok és látványosságok is nagy számban jelentek meg korábban is a nyárzáró karneválon.
  Amíg tavaly budapesti színtársulatok guruló performance-át tekinthették meg a Parádé vendégei, idén igazi karneváli elemekkel gazdagodik a nyárzáró ünnepünk.
  
  A felvonulók sorát a Samba Batucada Brazil Karnevál nyitja. 50 dobos és számos szamba-táncos vonul végig az Andrássy úton, a Riói Karnevál hangulatát idézve, majd a Hősök terén tartanak látványos capoeira-bemutatót. Ugyancsak dobosok és táncosok alkotják az Eyo Nigériai Tradicionális Fesztivál csoportját, akik egyforma színű, földig érő tradicionális ruháikban és hatalmas kalapokban szórakoztatják a résztvevőket. Ugyancsak pergő dallamokat és vidám hangulatot ígér a Budapest Parádén először résztvevő Roma Kamion szervező csapata.
  
  Nemzetközi sztárok
  
  Évről-évre nagy a versengés, hogy mely kamionok közönsége bizonyul leginkább lelkesnek. A Hyperspace és a VIVA TV szinte mindig dobogós helyen végez. Valószínűleg idén sem lesz ez másként, hiszen előbbi fedélzetén a Bónusz party vendégei közül - olyan nemzetközi sztárok lépnek fel, mint a német Dance.Awards díjas Thomas Scumacher és a spanyol Emilio Del Rio, míg utóbbin a VIVA COMET legjobb dj-i lépnek fel, többek között Náksi vs. Brunner, Sterbinszky, Erős vs. Spigiboy és Newl.
  
  Újra Budapest Parádé CD
  
  Hagyománynak számít, hogy a Budapest Parádéhoz kapcsolódóan minden évben boltokba kerül az adott év elektronikus zenei keresztmetszetét bemutató válogatás album. A CD parádés dalát most is a Náksi vs. Brunner páros jegyzi, de hallható a 21 dalt tartalmazó albumon Sterbinszky, Hamvai PG, Budai, Hot X, Newl és Spy The Ghost dala is.
  
  Parádé Bónusz világsztárokkal
  
  A főváros neves klubjai kivétel nélkül a Parádé vendégeivel telnek meg ezen az estén. A Budapest Parádé hivatalos záróeseménye, a Bónusz party este 9 után indul a Népstadionkertben. Magyarország legnagyobb elektronikus zenei rendezvényén, idén 4 helyszínen összesen 50 hazai és nemzetközi sztár DJ-t, MC-t és live act produkciót láthat a több tízezer vendég. A fellépők az Egyesült Államokból, Angliából, Hollandiából, Németországból, Olaszországból, Svédországból és Spanyolországból érkeznek. Olyan világsztárokat láthatunk a Parádé estéjén Budapesten, mint az Elvis remixéről elhíresült Junkie XL, az olasz top dj Mauro Picotto, a svéd technozseni, Adam Beyer, vagy a Goldie fémjelezte Metalheadz team élén érkező Fabio. A Loveparade csapat tagjaként Dr. Motte és Kai Tracid társaságában először látogat hazánkba Miss Djax. Itt lesz az ibizai Subliminal/Underwater Nights exkluzív rezidense Tim Deluxe és az amerikai The Scumfrog is, aki többek mellett David Bowie és Missy Elliott és Annie Lennox számára is készített remixeket. A Bónusz az idei évben megnövelt területen, még több szabadtéri terasszal, chill out helyszínekkel, koktélbárral igyekszik a parádézók kedvében járni.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Budapest Parádé

 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 marion cotillard    sidetracked!    before the dawn    smash into pieces    gaudi-nagy tamás    alcest    milla jovovich    hiúz    kill ferelli    snow white and the huntsman    gwar    ryan reynolds    sigma    háború a vámpírok ellen    koós réka    innerwrath    deck attack    architect    gusto mastivo    bridge & tunnel    bonobo    lo!    eva under fire    viharos csend    all that remains  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!