hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2005. július 28. csütörtök   15:48
nincsen hozzászólás

szerző: H.L.
Dirty Dance : Sosem elég
Nail - Hammer

  Nehéz helyzetbe hozott Géza barátom, amikor kezembe nyomta a Dirty Dance immáron második hanganyagát, hogy írjak róla egy ismertetőt, hiszen nem tudok sokat a zenekarról. Összefoglalva szűkös ismereteimet, amennyit illendő minden rockzene kedvelőnek tudnia erről a csapatról : a banda valamikor 2000-ben alakult a mára csak a Hooligans-ban éneklő Ördög Csipa Tiborral a mikrofonnál (ex-Dance, Ramses), a hathúrost Weisz László büntette (ex-Carmen, Dance, Wild Side), aki Kalapács József egoját hízlaló formációjában nyomul, a négyhúroson a Bulldózeres Csatai Gábor pengetett, a bőröket pedig Juhász Attila nyűtte, aki a Scandal zenekarból lehet ismerős a rockzene barátai között. 2001-ben készült egy videoklip, mellyel sikerült némi média-elismerésre is szert tenniük, kaptak Arany Nyíl díjat, bár ennek nincs igazán jelentőssége, hiszen nehogymár intézményesített értékmérője lehessen az igazi Rocknroll-nak; esetünkben FucknRoll-nak. Az első lemezükre sajnos feltettek egy Máté Péter feldolgozást, amire sokan rá vannak gerjedve, én viszont ki nem állhatom az ilyen fajta torzult retrospektívákat. Oké, oké, halottról jót vagy semmit, úgyhogy inkább témát váltok.
  
  2004 a váltások éve volt a csapatnál, a megújult felállás pedig a következőképpen alakult : Juhász Attila torok, Jung Norbert 6 húr, Csatai Gábor 4 húr, Nagy Roland dob. Ez a felállás rögzítette ezt az albumot, melynek tanúbizonysága szerint a srácok szépen rábukkantak a The Cult, a The Almighty és a D.A.D. zenéjére. Szinte biztosra veszem, hogy mindegyikőjük a komplett diszkográfiák tulajdonosa. Ha szereted a Dance, a Sing-Sing , a Sex Action zenéjét, akkor véleményem szerint nem rossz ötlet megvásárolnod a zenekar CD-jét. Örömmel tölt el, hogy nem minden hazai zenekar köt kompromisszumokat üzleti szempontok szerint, van még itthon önvállalás és dögös rock muzsika. Jó-jó, a srácok nem valami világelső, innovatív dolgot művelnek, sőt vannak olyan témák, melyek már ismerősként hatnak a beavatottak számára, de a srácok ezt is ízlésesen csinálják, nem pedig úgy, hogy az már arcpirító legyen.

  Kellemes bevezető, mely után a címadó Sosem elég következik, amely a RocknRoll életformát vetítik a hallgatóság elé. Minden a helyén van, semmi erőlködés, árad a hangszórókból a lazaság. Ezt követi a Végzet Asszonya, amely már nem egy ilyen csordában éneklős cucc, mint az első; részemről jobban kultiválom az ilyen igényesebben kidolgozott énektémákat. Azon tűnődtem, hogy a nyögdécselő nénit vajon tényleg megcsinálták e a srácok. Ezután egy bugyinedvesítően lírai hangvételű verzéből jóféle refrénnel belobbanó dal. Meg kell hagyni, ezt is igen jól kitalálták, bár én nem nagyon csippantom az ilyesmit. A Disneyland szövege lényegesen elgondolkodtatóbb, mint az összes többi, bár a szám könnyed vonalvezetése egy picit feledteti. Egyik kedvencem. A FucknRoll verzéjét az Enter Sandman-es Metallica is játszhatta volna, de ez így a jó. Tetszik a többinél lényegesen szabadosabb szóló, és ebből is tudja Norby, hogy mennyi az elég. Az Ismerem A Neved zeneileg jó, de a szövege elég gyérre sikeredett. A következő tracket lágyabb akkordbontogatás kezdi, de ez csak megtévesztés; a finomkodást húzós témák váltják fel, viszonylag könnyen megjegyezhető, jó értelemben véve slágeres dal lett a Féktelen Éj.
  
  Egy Sex Action lemezen már hallható gitártéma nyitja a következő témát, de sajátosan bontja ki ezt a témát a Dirty Dance. Az Én Balhém így hát nem csak az ő balhéjuk, de ettől még jó. A Szerencse Nélkül egy definitív RocknRoll téma, ennél nem több és nem kevesebb. A Szállj már lényegesen jobban tetszik, mind a hangszeres játék, mind pedig az énektémák tekintetében, az egyik legigényesebb szám a lemezről. A soron következő Nem, Nem, Nem kellően intenzív ahhoz, hogy egy jó zárószám legyen például egy koncerten, de nem annyira fogós, mint a többi szám. A sort záró Végtelen Út című számot minden bizonnyal nagy sikerrel játsszák a srácok a motoros találkozókon.
  
  Nos, a Dirty Dance mocskos Rocknroll-ja a stílus kedvelői között nagy sikert arathat, és a csapat meg is tesz mindent azért, hogy eljusson a stílus kedvelőihez, hiszen megragadják a koncertlehetőségeket és erős lemezeket készítenek. Külön meg kell említenem, hogy Küronya Miklós hangmérnök segítségével sikerült megtalálniuk a számukra ideálisnak mondható hangzást, és a borító koncepciója is nagyszerűen illeszkedik a zenekar arculatához (apró Mötley Crüe utánérzés, de ez sem gáz), amely Havancsák Gyula nevéhez fűződik.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 ensign    the mono jacks    mercenary    chronosphere    negarm    the pills    dead and divine    bloody roots    aborted    kopaszkutya    időgép    job for a cowboy    mastic scum    hans zimmer    coheed and cambria    babák    kesh    die hard    fezen fesztivál    heathen    vagy     malignancy    midriff    silverstein    jetsam  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!