hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. július 15. péntek   14:53
nincsen hozzászólás

szerző: Tompi
Ratos de Porao, Human Error, Step On It
2005. július 18., Budapest, Music Factory 21h

  Ha Brazília szóba kerül, a keményzene rajongók kapásból a Sepulturára asszociálnak, nem is minden ok nélkül. Van azonban egy még régebbi brazil együttes amely a Cavalera testvérek zenekarára is igen nagy hatással volt, ez a július 18-án Budapestre látogató Ratos De Porao. A csapat egyébként nemcsak a Sepu-ra volt nagy hatással, ez jelzi az a tény is, hogy nevükhöz fűződik az első dél-amerikai punk/hardcore lemez, az 1984-ben megjelent Crucificados Pelo Sistema. (Két daluk már korábban is szerepelt egy 7” kislemezen, illetve egy punk-fesztiválhoz kapcsolódó válogatásalbumon.) Ez mindössze megalakulásuk után három évvel történt, mikor is Joăo Gordo, a nagydarab énekes csatlakozott a zenekarhoz. Ekkor kezdett kialakulni a csapat markáns, egyedi hangzása, és a hobbiból zajongó punkok egylete egyre komolyabban vette a magát, persze gondosan ügyelve arra, hogy a zenéjük ereje, és dinamizmusa megmaradjon. Az egyedi vonásokat, és muzsikájukban feszülő erőt sikerült konzerválniuk a következő húsz évre is, így meglehet, hogy felállásuk folyton változik, de friss dalaikban ugyanaz a tűz lobog, mint a kezdetekkor.
  
  1987-ben mindezt színesítették némi metallal, méghozzá a Cada Dia Mais Sujo e Agressivo korongon, amely angolul is megjelent, Dirty and Aggressive címmel. Azóta rendületlenül adják ki a lemezeiket évről évre, hol a Roadrunner, vagy a Century Media, hol pedig a Jello Biafra féle Alternative Tentacles szárnyai alatt. Ezek közül is kiemelkedik az 1991-es keletkezésű Anarkophobia, a két évvel későbbi Just Another Crime in... Massacreland vagy a 2000-es Guerra Civil Canibal. 1998-ban kérdéses volt a csapat jövője, sokáig úgy nézett ki, hogy Joăo lesz a Sepultura új frontembere Max Cavalera kiválása után. Ez nem valósult meg, Gordo csak a Reza című dalt adta elő az Against lemezen, de többször feltűnik Derrick Green mellett a Sepultura koncertjein.
  
  A Csatorna Patkányok több tribute albumon szerepeltek már, tisztelegtek a Turbonegro és a D.R.I. nagysága előtt is, sőt 1999-ben megjelent egy olyan válogatás, ahol húsz olyan banda dolgozza fel a Ratos de Porao dalait, mint a Verminose, az Anőes de Jardim, a Gangrena Gasosa, vagy a Poindexter. 2001-ben az új és máig is érvényben lévő felállás, (Joăo Gordo ének, Jăo gitár, Boka dob, és Bin Lacto basszusgitár) újra rögzítette az első album, a Crucificados Pelo Sistema dalait, méghozzá a Neurosis, High On Fire, Sick Of It All albumok hangzásáért is felelős Billy Anderson producer segítségével. 2003-ban két korongjuk is napvilágot látott, a friss stúdiódalokat tartalmazó Oniciente Coletivo, illetve a NYHC bölcsőjének aposztrofálható CBGB klubban rögzített koncertalbum, az Ao Vivo no CBGB.
  
  Azóta a Ratos folyamatosan turnézik, tavaly a Süss Fel Napot érintette a négyes, idén a Music Factory ad otthont hangversenyüknek. A brazilok előtt két magyar csapat melegíti be a közönséget, a hazai crust-punk úttörői, a Human Error, és a rendkívül intenzív all school hardcore-ban utazó Step On It.
  
  A 21 órakor kezdődő bulira 1500 Ft-ért lehet jegyet váltani.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Music Factory

 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
Sting újra Budapesten
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 profane omen    veréb fesztivál    csányi sándor    kézi chopin    szalay péter    ocho macho    thin lizzy    superhero    jared leto    the girl with the dragon tattoo    ghost brigade    endiryah    fish    kockásing revival    bakay marci    billy lunn    koós réka    etnoklub    idoru    heidenfest    holy grail    isis    Üllői Úti fuck    the cure    backbeet  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!