hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2005. július 15. péntek   14:21
nincsen hozzászólás

szerző: Barnabás
Slayer, Neck Sprain
2005 június 23. - Petőfi Csarnok Szabadtér

  A thrash metal rajongói idén nyáron is részt vehettek egy mindent alázó, őrületes Slayer koncerten. A műfaj legkitartóbb és egyik legjobb bandája legutóbb a két évvel ezelőtti Sziget fesztiválon aratott sikert fergeteges előadásával. Azt nem várhattuk, hogy most is eljátsszák a teljes Reign In Blood albumot, mint a Szigetes előadásuk alkalmával, de egy majdnem minden igényt kielégítő best of programra méltán számíthattunk. Nem is kellett csalódnunk!
  
  A Petőfi Csarnok szabadterén megrendezett koncert kellemes körülmények között zajlott: a koncertre érkezőket napsütés és frissítő, lágy szellő fogadta. A tavalyi év egyik legkiemelkedőbb lemezét elkészítő Mastodon sajnos lemondta a fellépést, így a nemrég visszatért Neck Sprain-t tekinthették meg a jelenlévők a Slayer koncertje előtt. Az ereje teljében lévő Neck Sprain egy király koncertet adott! A Meshuggah előtti bulijukat is sikerült megfejelni, pedig az sem egy kispályás produkció volt. Rendkívül ütős hangzást sikerült összehozni, a színpadról áradó energia pedig magával ragadta a közönséget. Bánfalvi Sanyi dobjátékát öröm volt nézni: olyan elemi erővel játszott, hogy egymás után törtek szét a dobverői. Az énekesi poszton Pityesz nagyon jól teljesített, Levi és Misu gitárjátéka is kiváló volt. A sokszor stoneres hatásokkal bíró, betonozó középtempók heves bólogatásra késztették a közönséget. Számok tekintetében több új szerzeményt is előadtak, amelyek rendkívül jól sikerültek. A harmadikként elhangzó Keep It On Faith ütötte a legnagyobbat. Régebbi dalaik közül pedig a Crush The Pain aratta a legnagyobb sikert. Szóval egy nagyon jó előadást hallhattunk a Neck Sprain-től! Remélem, hogy minél előbb megjelenik az új lemez!
  
  Este kilenc óra körül a Darkness Of Christ intróval elkezdődött a Slayer pusztító koncertje. A bevezető után a Disciple című számmal robbantak be a színpadra a thrash metal királyai. A körülbelül 80 perces előadás egy újabb felejthetetlen koncertélményt adott. Az 1980-as évek elején alakult Slayer zenekar munkássága nagy múltra tekint vissza. Az 1983-as Show No Mercy című debütalbum után óriási karriert futottak be a metal színterén, teljesen megérdemelten. Az 1986-os Reign In Blood című lemez máig etalon és egy definitív alkotás. Mindegyik albumuk megállja a helyét, a karrierjük folyamán egyszer sem botlottak meg, mindvégig hozták a kitűnő színvonalat. A legutóbbi God Hates Us All című lemez 2001-ben jelent meg, így már joggal várhatjuk az új Slayer mesterművet, ami remélhetőleg még idén meg is érkezik. Most is bebizonyította a Slayer, hogy az egyik legjobb koncertbanda.

  Hihetetlen élő teljesítményre képesek! Nem a színpadi mozgásukkal kápráztatják el a közönséget, hanem a zene iszonyatos súlyával és erejével. Olyan energia árad a színpadról egy Slayer koncerten, hogy valósággal hanyatt dönti a hallgatót. Már a negyvenes éveiket tapossák ezek a zenészek, mégis nagyon intenzív és precíz zúzásra képesek. Azon kívül, hogy Tom Araya szakállat növesztett, nem sokat változott a Slayer tagsága a két évvel ezelőtti Szigetes koncerthez képest. Dave Lombardo az egyik legjobb dobos, a Jeff Hanemann - Kerry King gitárduó pedig fantasztikus és utánozhatatlan. Egy Slayer koncert a zenét tekintve mindig maximális, kikezdhetetlen minőséget képvisel, egyedül az eljátszott számok miatt kesereghet a rajongó, ha valamelyik kedvence kimarad. Mert ennyi jó szám közül valami biztosan hiányozni fog valakinek. Jelen alkalommal a Season In The Abyss című műről hangzott el sok szerzemény: hallhattuk a War Ensemble és a Dead Skin Mask mellett a Blood Red-et, a Born Of Fire-t és a címadót is. A Hell Awaits-et a szinte kötelező címadón kívül az At Dawn They Sleep és a Necro philiac képviselte. A South Of Heaven-ről elhangzott a Mandatory Suicide, a címadó és az élőben nagyon ritkán játszott Silent Scream. Most a Reign In Blood-ról elég kevés számot adtak elő: a Postmortem, a felülmúlhatatlan Raining Blood és az Angel Of Death képezte a koncert részét. Nagy öröm volt hallani a Chemical Warfare pusztítását is. A buli egyik csúcspontja a Black Magic című klasszikus volt a Show No Mercy-ről. Erről a kiadványról ezen a turnén a többi állomáson eljátszották a címadót is, itt azonban sajnos nem került elő. Jó lett volna akár több számot is hallani a zseniális első lemezről, talán majd a legközelebbi Slayer fellépésen ez is teljesül. A Divine Intervention-ról nem hangzott el egy szám sem, míg a Diabolus In Musica-t is csak a Stain Of Mind képviselte. A God Hates Us All-ról pedig a Disciple mellett a God Send Death-et adták elő. Mondjuk annyira nem is hiányoztak az újabb nóták, szerintem a Slayer legjobb szerzeményei a korai lemezeiken találhatóak. Az egyedüli említésre méltó probléma a koncert hangzásával akadt: az első pár szám alatt elég halkak volt a gitárok és a dobok sem szóltak túl jól. Szerencsére rövid idő alatt sikerült javítani az összképen, így később már egész jó lett a hangzás. A zenekar teljesítményére abszolút nem lehetett panasz és az eljátszott számok tekintetében is egy nagyszerű összeállítást hallhattunk!
  
  Zárszóként elmondható, hogy a Slayer megint az év legjobb thrash metal koncertjét adta Magyarországon! Egyszerűen nem tudnak hibázni, ők az egyik leggyilkosabb élő zenekar! A sok rajongó elégedett mosollyal az arcán hagyhatta el a Petőfi Csarnokot, reménykedve a legközelebbi találkozásban. Mást nem is kívánhatunk, mint egy erős új lemezt és minél előbb még egy Slayer koncertet!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 first blood    vida rock band    vin diesel    jesse eisenberg    efott arcok    august burns red    transformers 3    the wailers    búvópatak    irepress    paul    fezen fesztivál    marathon zenekar    white stripes    gloryful    like a storm    arcok az efottrol    haggard    babits mihály    exploited    decease    a kandúr    darkane    beatles    morbid angel  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!