hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2005. július 12. kedd   14:15
nincsen hozzászólás

szerző: morzsa
EFOTT 2005 - partraszállás Velencén
2005 július 19-24, Velence

  Hívogató

  Az idei évben ünnepli az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója a 30. szülinapját.
  Lassan, de biztosan jön az év vége, kezdődik a vizsgaidőszak, a jegyzet-para, a na ez a buli lesz az utolsó, és holnaptól tanulok feeling! Örökké nem eshet, legfeljebb majd újra fel kell venni egy tárgyat, vagy könyörögni még egy picit, de egy biztos, egy-két hónap, indexet le, fürdőnacit, bikinit fel! Hogy miért kell fürdőruhába bújni ízibe? Mert itt a 30. jubileumi, minden eddigit felülmúló, iszonyatkirály EFOTT.
  Július 19-24. között, Velencén vár Téged is Magyarország egyik legszebb kiépített strandján, rengeteg zenével, vidámsággal, bulival. Ott lesz minden nagy név, lesz mainstreem és alter, bulizós-lightolós. Aki focizni, röplabdázni, lubickolni, csúszdázni vagy sportolni szeretne, több mint tíz helyszín között válogathat. A túrázás szerelmesei pedig földön, vízen, levegőben tekinthetik meg a régió természeti és kulturális csodáit. Lesz kávéház beszélgetéssekkel, a civil programokon elmondanak sok mindent és Te is elmondhatod, amit szeretnél! Akinek nem volt elég a neptun-on való szörfözés a tanévben, természetesen net-et is talál. Aki pedig nem hajrázós és inkább csak szeretne sok emberrel együtt lenni, az kiülhet délutánonként megnézni egy-két könnyed színdarabot, esténként pedig filmnézés közben popkornt ropogtathat a csillagok alatt!
  
  Azért egy-két név csábítás gyanánt: Tankcsapda, Anima, Junkies, Colorstar, Hooligans, Európa Kiadó, HS7, KFT, Bikini, Quimby, Hiperkarma, Sex Action, Másfél, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Zanzibár, Pál Utcai Fiúk, Korai Öröm, de aki arra fogadna, hogy kevesebb, mint 100 zenekar lesz, az nézze meg a www.efott.hu, mert könnyen lehet, hogy veszíteni fog...
  
  Mi az, ami fontos még? hát a jó hideg sör, az olcsó lángos! Lesz minden, ami egy EFOTT-ozó szemének-szájának ingere. Aki bélszínre vágyik, az hozzon magával! Egy biztos, az ár-érték arány be lesz tartva. Jó kiszolgálás, finom étel, minőségi ital vár mindenkit.

  Zenei programok

  Nagyszínpad
  
  A Nagyszínpad programjának kialakításakor több szempontot vettünk figyelembe, egyrészt megtartottuk az EFOTT hagyományait, a közönség által követelt fellépőket, másrészt igyekeztünk szélesebb spektrumban bemutatni a hazai zene élvonalát. Továbbá szintén fontosnak tartottuk, hogy mind a nagyszínpad, mind a teljes zenei fesztivál programjában nagy számban kapjanak lehetőséget magyar fellépők. Mára szinte végleges lett a program. Olyan sztárok lépnek föl Velencén az EFOTT nagyszínpadán, akik - eddig is és reméljük idei évben is - mindenki megelégedésére szolgálnak. A színpad technikáját tekintve a műsor egyedülálló lesz, hiszen Magyarország egyik legjobb hangrendszere biztosítja, a Meyer Sound System garantálja a nemcsak hangos, de kiemelkedő minőségű hangzást. A színpad délután kezd el dübörögni, és az éjszakába nyúl. A korai időpontokon a legtehetségesebb amatőr zenekarok mutatkozhatnak be, késő délutánonként pedig a legjobb magyar mainstreem és alternatív, pop és rock zene kap helyet! Az EFOTT történetének igen büszke pillanata lesz a szombat este, mivel ekkor meglepetés fellépőnk fogja zárni a 2005-ös EFOTT nagyszínpadi programját.
  
  
  Tószínpad
  
  A név kötelez! Keresve sem találhattunk volna kellemesebb helyet második nagy színpadunknak. Amely egy 2 hektáros, földnyelvként a Velencei tóba nyúló félszigeten található! A színpad tematikája követte fő irányvonalunkat, hosszabb nyitva tartásának köszönhetően minden zenei stílus elkötelezettje megtalálhatja kedvencét. A Metál, a Blues, a Rock, az Alternatív és még számos irányvonal kedvelőinek fogunk örömet okozni. Délutánonként a stage a feltörekvő zenekaroké, már délután 2 órától amatőr zenekarok pengetnek, és hajnali 3 óráig nem is lesz megállás. Jobbnál jobb fellépőkből itt sem lesz hiány, egy kis kedvcsinálót itt sem hagyunk el! Másfél, Nyers, Sex Action Black-Out, Balaton, Beatrice, Pop Art Market Kowalsky meg a Vega, The Durgas (USA), Amorf Ördögök, Jamie Whinchester és Hrutka Róbert, Social Free Faces Yellow Fingers (CZ), Malacka és a taho és ez TÉNYLEG csak a teljesség igénye nélkül készült kiemelés! Részletes program alább!
  
  Globe Party Aréna
  
  A fesztivál harmadik színpada késő délutántól a rádióbarát dallamoknak, éjszaka pedig az elektronikus stílus kedvelőinek biztosít emlékezetes szórakozást. A 800 négyzetméteres sátorban az eddig hiányzó, de elengedhetetlen muzsikák kapnak helyet, lesz reaggie nap a Ladánybene 27 ráharap a Tigris-re, amit csak a Pannonia Allstars Ska Orchestra követhet, de a lányok szívét csak a United dobogtatja meg. A Hooligans, a Back 2 Black, és Sugarloaf szintén itt lesz, de a Zanzibár, Roy és Ádam sem marad el! És ha valaki csak ezután indulna be, esténként a bakeliteké a pálya, pirkadatig az elektronikus zene kedvelői rophatják. Belépés csak 18 éven felülieknek! Részletes program alább!
  
  Gödör Sátor
  
  Hole a Mole? A Gödör Sátor nem más, mint egy kis hiánypótlás, csendes zenehallgatás, hogy kevesek zenéje sokakévá váljon! A szintén 800 négyzetméteres sátorban az alternatív és kevésbé ismert zenék szerelmeseit, megismerni vágyóit várjuk egy kis chill-out-tal, jammel, lightolással, Jezzékiellel, Galapagos-szal, Tanu Tuva-val, Frenkkel, Milkkel, Kutya Vacsorájával, Besh o droM-mal, Sickratmen-nel! Jó ital, lágy zene és szemezés!
  
  A részletesebb programért látogass el az EFOTT honlapjára.

  Sportprogramok

  A sport, az egészséges életmód, a helyes táplálkozás, a mozgásban gazdag lét hiánya igazi hallgatói probléma, legjobban a felsőoktatásban hallgató diákok életvitelét érinti. A vizsgaidőszakok tanulással, éjszakázással, rendszertelen táplálkozással való eltöltése, a szemeszterek bulizós megélése, mind- mind az egészségtelen életformáknak, viselkedéseknek szolgál táptalajául. A dohányzás, a gyorséttermi étkezés, az alkoholfogyasztás, a mozgáshiány együttesen eredményezi, hogy egy egyetem elvégzése alatt, ami jó esetben 5 év, jelentős egészségromlást szenvednek, szenvedhetnek el a hallgatók!
  
  Célunk, hogy ezeken a tendenciákon változtassunk, annak ellenére, hogy egy rendezvénnyel társadalmi problémákat nem tudunk orvosolni, fontosnak érezzük, hogy a probléma megoldásához mi is hozzájáruljunk.
  
  A rendezvény fő attrakciói között szerepel a sport. Összesen hét kiépített sportpályán tizenhét különböző sportprogram kap helyet, a falmászástól a petang-ig, a kite-ingolástól, a mini football Európa Bajnokságig.
  
  Hiszünk abban, hogy közös munkánkkal, együtt, a sport, az egészséges életmód iránti vágyat felkelthetjük, és legalább a hallgatók attitűdjét pozitív irányba megváltoztathatjuk.
  
  Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy nem csak a népszerű és hagyományos sportolási lehetőségeket szeretnénk bemutatni, ami a köztudatban szerepel, hanem lehetőséget biztosítunk olyan sportolási lehetőségeknek, melyek alternatívái lehetnek a nehezen motiválható felsőoktatásban résztvevő diákoknak.
  
  Szintén kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a rendezvényen található sportprogramok egyben programhelyszínként szolgáljanak, ne csak sportolási lehetőséget kapjanak az érdeklődők, hanem egyben programot is, azaz animátorok segítségével szervezetten vegyenek részt a játékokban.
  
  A rendezvény területén 2 homokos röplabda-kézilabda pálya és 2 labdarúgópálya található. A programok részben szabadon, részben szervezetten zajlanak, a versenyek lebonyolítását animátorok végzik. A játékokra, versenyekre való toborzást követően, több csapat részvételével zajlanak a megmérettetések, de egyik verseny sem tart tovább egy napnál, így szeretnénk minél több vendégnek lehetőséget biztosítani a játékra.
  
  Tervezett programok napi bontással:
  
  Strandröplabda
  Strand foci
  Tollaslabda
  Kosárlabda
  Lábtenisz
  
  Sportbemutatók, statikus sportolási lehetőségek
  
  A rendezvényen az alternatív sportolási lehetőségeket kívánjuk bemutatni, valamint lehetőséget szeretnénk biztosítani a különböző játékok megismerésére és elsajátítására. Ízelítő a programból: Petanque pálya, bocsa pálya, Kiteing, harcművészetek bemutatása, lábtenisz, Paintball, Bungee Jumping, Quad Park.
  
  Vízi sportprogramok
  
  Mivel a rendezvény egy kitűnő vízminőségű, szépen kiépített strandon helyezkedik el, a rendezvény sportprogramjait tekintve is külön sporthelyszínként szolgál. Ízelítő a vizi programokból: strandvízilabda, evezőtúra, búvár programok.

  Turisztikai programok

  Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója nevében hordozza az idegenforgalmi jelleget. Az EFOTT legfőbb jellegzetessége, hogy minden évben más helyszínen van. A legnagyobb hazai diákrendezvény folyamatos vándoroltatásával a hallgatók megismerik az ország különböző régióit, idegenforgalmi területeit.
  
  A Velencei-tó már mintegy 100 éve idegenforgalmi szempontból fontos terület:
  - Budapesthez közeli fekvés
  - könnyen megközelíthető
  - kiépített strandok
  - egyedi madár-, és növényvilág
  - sportolási lehetőségek
  - borvidék
  
  A fenti tényezők mind hozzájárultak, hogy a Velencei-tó, a Balaton után Magyarország második legjelentősebb turisztikai központjává váljon.
  
  Állandó programok:
  
  Bortúra: A túrák minden nap más állomásra látogatnak el a Velencei-tó környéki Borút Egyesület segítségével. Bemutatásra kerülnek a pincék, a helyi borok és a résztvevők belekóstolhatnak a bor készítés rejtelmeibe is.
  
  Agárd: A Velencei-tavi Vízi Sportiskola és Szabadidőközpont és a Nádas-tó Környezetvédő Csoport már 9 éve szervez, Természetismeret óra a Velencei-tavon csapatkenukban elnevezéssel kiránduló csoportokat. Így bepillantást nyerhettek a Velencei-tó gazdag élővilágába és megismerhetitek a természetben lezajló folyamatok egy részét is. A kb. 4 km hosszú vízi tanösvényen, megközelítőleg 1.5 óra alatt eveznek végig a résztvevők.

  Naponta induló programok

  Székesfehérvár: A városi körtúra érinti a Városház teret a Püspöki Palotát, a Romkertet, a Szt. István Bazilikát, valamint a városközponttól kissé távolabb fekvő, romantikus Bory-várat. Sor kerül még az Országalma, a Mátyás király emlékmű és a Ferences templom és rendház megtekintésére is.
  
  
  Pákozd-Sukoro:
  Pákozdi Katonai Emlékhely: Az 1848. szeptember 29-i Pákozdi Csata Emlékművének és emlékkiállításának a megtekintése. Ugyanott, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete Kiállító Terme és Oktatási központja: Misszió- magyar katonák a nemzetközi békefenntartásban című kiállítás megtekintése.
  
  Pákozd Sukorói arborétum: Az arborétumban lévő Tájmúzeum megtekintése, majd vezetett túra a tanösvényen.
  
  Martonvásár: A gyönyörű kastélypark és a múzeumok megtekintése.
  
  Kastélypark: A velencei tótól, alig tíz kilométernyire Martonvásáron, 40 hektáros ősparkban barangolhatnak a látogatók. A park tóval körülvett szigetén nyaranta Beethoven hangversenyeket tartanak.
  
  Óvoda Múzeum: A régmúlt és a közelmúlt óvodáinak életét bemutató kiállítás.
  
  Beethoven Emlékmúzeum: Martonvásár közel fél évszázada a hazai Beethoven-kultusz központja Magyarországon. A kis múzeum Beethoven látogatásainak emlékét őrzi.
  
  Kutató központ, előadás: Az 1972-ben létesült martonvásári fitotronban több mint ötven növénynevelő klímakamra üzemel, melyekben a növények növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges főbb környezeti tényezőket, a hőmérsékletet, a fényt és a levegő páratartalmát időjárástól függetlenül, az év minden szakában programozni és reprodukálni lehet.
  
  Meleg-hegyi túra: A Keszthelyi-hegység Meleg-hegynek nevezett vonulata benyúlik a Zalaszántói-medence fölé. A túra legmagasabb pontja a Meleg-hegy mindössze 352 m magas. A 15 km hosszú vonulaton sétálgatva lépten-nyomon találkozunk különböző ingókövekkel.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

EFOTT

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 beneath the void    sister sin    halloween    mitch & mitch    ocho macho    kalála    death feast    utódomra ütök    zechs marquise    grave    tankard    crusted    ana de la reguera    európa kiadó    bergendy    tour 2012    fred durst    volt fesztivál    beatkoho    iced earth    immortal    lake of mind    sepultura    the cribs    goodbye darjeeling  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!