hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [fesztivál]  2005. július 18. hétfő   17:39
nincsen hozzászólás

szerző: Fido
SZIN-nel zár a nyár - A Cure és az Alphaville is jön a szegedi bulira
2005. augusztus 24-28., Szeged - Újszeged Partfürdő

  Mára a legnagyobb nyári fesztiválok között a Szegedi Ifjúsági Napoknak (SZIN) is bérelt helye van, idén egy nulladik nappal bővülve, augusztus 24-28-között várja látogatóit a Tisza parti város Újszegedi Partfürdőjén. A közel 100 koncertet és egyéb kiegészítő programokat felsorakoztató nyárzáró fesztiválon már nemzetközi sztárokat is köszönthetünk. A napokban jelezte, hogy vállalja a szegedi bulit a 80-as évek második felének egyik legnagyobb európai tinédzser-őrületéért felelős zenekara, a Cure és szintén a 80-as évek egyik emblematikus popzenekara, az Alphaville.
  
  A Szegedi Ifjúsági Napok a hazai fesztiválélet legnagyobb hagyományokkal rendelkező eseménye, 1967-től a rendszerváltásig a leghíresebb fesztivál volt Magyarországon. A több mint tíz éves szünet után 2003-ban újraéledt rendezvény tavaly már több mint 25.000 látogatót számlált, ezzel a hazai fesztiválok közt az egyik leglátogatottabb eseménnyé vált.
  
  Nemzetközi sztárok, nemzetközi közönség.
  
  A világ Cure-fanjai Szegedre zarándokolnak augusztus végén, hogy kedvenc zenekarukat lássák az idei Szegedi Ifjúsági Napokon. Szinte valamennyi európai országból érkezett eddig jegyrendelés a SZIN-es Cure bulira, de japán rajongók is jelezték, hogy augusztus 26-án a Tisza parti városban fellépő banda koncertjére kíváncsiak.
  
  The Cure
  
  A 80-as évek második felének egyik legnagyobb európai tinédzser-őrületéért felelős zenekar eredetileg Easy Cure néven alakult 1976-ban, mire azonban a három iskolatárs által életre hívott csapat 1979 februárjában megjelentette első kislemezét, az Albert Camus munkái által inspirált Killing An Arab-ot, már simán csak Cure-nak hívták őket. A néhány évvel később erős sminkjével és kócos frizurájával - a zenekar emblematikus figurájaként - magát igazi popsztárra kinövő gitáros-énekes, Robert Smith és barátai ebben az időszakban még főként depresszív hangulatú, erősen dark, goth dalokat játszottak, nem véletlen tehát, hogy a frontember egy ideig a hasonszőrű Siouxie and the Banshees-ben is pengetett. A Smith körül állandóan cserélődő (több ki, majd visszalépő zenészt is foglalkoztató) együttes hazájában első igazi kereskedelmi sikerét 83 őszén érte el a Lovecats című, bohókás, bőgővel feldobott popdallal, míg a tengerentúlon egészen 85-ig kellett várniuk, mikor is hatodik, Head On The Door című albumuk több száma is masszív sláger lett elsősorban a kollégiumi rádióknak köszönhetően. A következő évben kiadott, addigi kislemezeket összegző Standing On A Beach révén aztán már igazi tömegek ismerték meg a kultikus státuszba emelkedő zenekar addigi pályájának legfontosabb állomásait, s a pozíciókat csak tovább erősítette a 87-ben piacra dobott dupla album, az eklektikus Kiss Me, Kiss Me, Kiss Me. A sikereit remek dalai mellett ötletdús, látványgazdag videoklipjeinek is köszönhető (és ekkortájt Magyarországra is eljutó) Cure a következő években igazi stadiontöltő attrakciónak számított és a csapat népszerűségét még az sem tudta kikezdeni, hogy a Smith-hez hasonlóan szintén alapítótag Lol Tolhurts kirúgása után (több évig húzódó) pert indított korábbi társai ellen. A mindig is kísérletező kedvéről híres csapat ebben a periódusban, (a sorlemezek mellett) előbb remix-válogatást jelentetett meg, majd koncertalbummal és videóval örvendeztette meg rajongóit, akiknek a 90-es években azért jóval kevesebb új matériával kellett már beérniük, mint egy évtizeddel korábban. A 97-ben kiadott, a Standing On A Beach-et követő kislemezeket összegző Galore után többször is a Cure feloszlásáról szóltak a hírek, sőt, a 99-ben napvilágot látott, a korai albumok mély, nyomott hangulatát idéző Bloodflowers után Robert Smith maga jelentette be: ez a zenekar utolsó közös turnéja. A rajongók nem kis örömére azóta, 2002-ben a Sziget Nagyszínpadán láthatta a hazai tábor, idén nyáron pedig a hazai SZIN-kavalkádba visznek egy kis feketét.

  Szintén a SZIN felhozatalát erősíti az újromantikus szintipopban utazó Alphaville is. A 80-as években felnőtt korosztályoknak, a videodiszkón, nyugatnémet Bravo-n felnőtt nemzedékeknek talán nem is kell túl sokat mesélnünk, ám az ifjabbak (és talán az idősebbek) kedvéért mégis: az Alphaville a 80-as évek egyik emblematikus popzenekara. Az eredetileg háromtagú német zenekar 1984-ben Forever Young című albumával robbant be a könnyűzenei porondra, olyan máig is emlékezetes slágerekkel, mint a Forever Young, a Big In Japan vagy a Sounds Like A Melody. A zenekar később olyan, ugyancsak nagyszerű lemezeket készített el, mint az 1986-os Afternoons In Utopia vagy az 1994-es Prostitute. Az Alpaville napjainkban, több tagcsere és kiválás után, tulajdonképpen Marian Gold énekes kísérőzenészekkel kiegészült kvázi-szólóprojektje, mely a hírek szerint pillanatnyilag Lewis Carroll Alice Csodaországban című művének zenés adaptációján dolgozik. Ez az új Alphaville minden bizonnyal megidézi a SZIN színpadán az egykor volt csodát.
  
  A magyar sort a hazai zenei élet krémje, többek között a Hooligans, a Kispál és a Borz, a Quimby, Kowlsky meg a Wega, Anima Sound System, Belga, Nyers, a neo, Hiperkarma, Kistehén Tánczenekar erősíti, de fellép az ország több megyéjén átívelő SZIN tehetségkutató verseny élmezőnye is.
  
  Rémálom és éjszakai mozi
  Az idei SZIN programját színesíti a Nightmare Rooms, ahol szobáról szobára járva válnak valóra a rémálmok. A bevállalósabb látogatók itt nézhetnek farkasszemet a félelmeikkel, ahol gyomorforgató ételek, kiszolgáltatott helyzetek, visszataszító előlények riogatják őket. Itt mindenki megtapasztalhatja, mi az a bezártságérzés, mi az a halálfélelem
  
  Az idei évben is várja látogatóit a Hydrogamez vicces és meghökkentő játékai a SZIN-en! Ügyességi és sportvetélkedők, egyéni és csoportos játékok vízben és vízparton. Aki jól akar szórakozni az ébredés és a koncertek között, aki próbára akarja tenni magát, keresse a Hydrogamez medencét.
  
  A „wanna be a rastafari” feelinget ígéri idén a SZIN-en a Café Jamaica.
  Ragga a napközbeni lightozáshoz, ragga bemelegítésként az esti koncertek előtt, ragga party estére, és éjjel egy kis ragga after... Szóval ragga forever! Bob Marley lives! Café Jamaica a SZIN-en 10:00 - 06:00.
  
  A tavalyi év egyik legvonzóbb helyszíne a Night Movie idén is várja a SZIN látogatóit. Medence, film, lazulás hogy az éjszaka is jól teljen.
  
  A zenei programok mellett SZINformatika Stage, Civil St®and, Horror Park, Esélyegyenlőségi Bázis, Xtreme Övezet, filmvetítés és sok egyéb program gazdagítja a Szegedi Ifjúsági Napok idei programját.
  
  Jegy
  0. nap - augusztus 24. szerda 1,000.- Ft.
  1. nap - augusztus 25. csütörtök 3,000.- Ft.
  2. nap - augusztus 26. péntek 4,000.- Ft.
  3. nap - augusztus 27. szombat 3,500.- Ft.
  
  Bérlet
  elővételben vagy a helyszínen 8,000.- Ft.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

SZIN

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 g3    marathon zenekar    the carbonfools    kings of leon    struggle for life    kortársak    -szeged    death by stereo    ryan reynolds    the mahones    arkona    el camino    pintér csaba    septicflesh    terrorized    nightquest    brendan perry    adrenaline mob    építészet    garagedays    trent reznor    martin scorsese    uneath    lendvai lilla    trixie whitley  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!