hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
lemezajánló [nagylemez]  2005. június 20. hétfő   17:31
nincsen hozzászólás

szerző: Barnabás
Cephalic Carnage - Anomalies
Relapse

  Az Anomalies a death/grind muzsikát játszó coloradói Cephalic Carnage új albuma. Az 1992-ben, Denverben alakult zenekarnak ez már a negyedik nagylemeze. 1998-ban adták ki debütalbumukat Conforming To Abnormality címmel, ezt az 1999-es Exploiting Dysfunction követte. 2002-ben jelentkeztek a Lucid Interval című harmadik lemezükkel, és végül idén jött ki az új CD.
  
  Korábbi műveik közül az Exploiting Dysfunction-t hallgattam a legtöbbet, mely egy halálos death/grind vegyület sűrű váltásokkal, néhol felbukkanó jazz-es betétekkel. Szóval jó komplex, borult zene, rendkívül sok műfajból merített hatásokkal. Az új lemez jóval higgadtabb és letisztultabb lett, de még így is köröket ráver a mostani mezőny átlagos résztvevőire. Rendkívül változatosra sikerült az Anomalies: a death/grind durvulatok mellett rock and roll riffek is felbukkannak és még kimért, lassú doom-os vonszolások is megtalálhatóak.
  
  A lemezt nyitó négy tétel még nem tartalmaz meglepetéseket, legalábbis annak, aki hallotta a régebbi Cephalic Carnage anyagokat. Death/grind tekerések, jól megkomponált riffek és váltások jellemzik a dalokat. A Wraith egy különösen gyilkos tétel, a The Will or the Way pedig egy Carcass hatású ütős riffel kezdődik. A The Dillinger Escape Plan zenekar hatása is megmutatkozik a kíméletlen darálások alatt. Az igazi meglepetés a Piecemaker című tételnél éri a felkészületlen hallgatót, ugyanis ez a dal egy húzós rock and roll riffel operál. Jó kis szám ez, csak elég furán hat az addigi elvetemült grind kalapálások után. Egyébként több szerzeményben is hallhatunk dallamos gitárszólókat, amelyek mindegyike nagyon jól sikerült. A Dying Will Be the Death of Me pedig még dallamos refrénnel is rendelkezik! Eléneklésében a hangmérnök Dave Otero segítette ki a fiúkat. Ez a szám egyfajta paródiája a mostanság nagyon divatos metalcore hullámnak. A Sleeprace lassú, málházós riffjével sújtja agyon a hallgatót, a Kill for Weed pedig újra felpörgeti a lemezt gyors tempójával. Végül a doom-os hatásokkal bíró Ontogony of Behavior zárja le a lemezt.
  
  A CD hangzása elsőrangú, pontosan illik ehhez a stílushoz. A zenészek teljesítményére egy rossz szavunk sem lehet: Zac Joe és Steve Goldberg gitárosok komplex, változatos riffjeihez az alapot Jawsh Mullen basszusgitáros és John Merryman dobos szolgáltatják. A dobos John teljesítménye különösen dicséretes, nagy erővel és precizitással tálalja a témáit. Az énekes Lenzig Leal a műfaj keretein belül változatosan adja elő magát: több hangszínen előadott hörgései és károgásai jól illeszkednek a kegyetlen, gyilkos zenéhez.
  
  Összegzésként elmondható, hogy a Cephalic Carnage tagjai egy remek lemezzel rukkoltak elő. Ugyan kevésbé brutális, mint a korábbi kiadványaik, de összeszedettebb és jóval befogadhatóbb lett elődeinél. A dallamos megoldások pedig még nagyobb változatosságot hoztak a zenébe. Azért még így is komplex és nem egy könnyen emészthető lemez az Anomalies, így az egyszerű darálások híveinek semmiképpen nem ajánlanám. De a nyitott zenei szemlélettel rendelkező, ugyanakkor borult death/grind zenéket is szeretők akár egy új kedvenccel is gyarapodhatnak.
  
  Tagok:
  Lenzig Leal: ének
  Zac Joe: gitár
  John Merryman: dob
  Steve Goldberg: gitár
  Jawsh Mullen: basszusgitár
  
  Számlista:
  1. Scientific Remote Viewing
  2. Wraith
  3. Counting the Days
  4. The Will or the Way
  5. Piecemaker
  6. Enviovore
  7. Dying Will Be the Death of Me
  8. Inside is Out
  9. Sleeprace
  10. Kill for Weed
  11. Litany of Failure
  12. Ontogony of Behavior



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Relapse

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Vented: Cruelty And Corruption
Drawing: Vol. 6
KabinLáz: Kihajolni Veszélyes EP
Born Again: Mesevilág
Agregator: Semmiből – A Semmin Át
Impovizatív jazztechno performansz Szipka-loops új lemeze
Frank Blackfire: Back On Fire
Megjelent a Quimby 25 éves születésnapi Aréna koncertje DVD-n
Megjelent a Tárkány Művek negyedik nagylemeze: Magyar konyha támad
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 gwen stefani    fueled by fire    guillermo del toro    kmfdm    owen wilson    antillectual    retarded fish    benedict cumberbatch    batman    the last stand    trousers    magor    másnaposok 2    ez basic    deafheaven    embers    hills have eye    general surgery    devin townsend    divine ascension    brujeria    andrew garfield    sanatorium    sziget    subsonica  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!