hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2005. április 19. kedd   15:30
nincsen hozzászólás

szerző: Barnabás
Morbid Angel, Hatesphere
2005. április 03. Wigwam Rock Klub

  A Morbid Angel a death metál műfaj talán legjobb bandája és koncertjeik is mindig hibátlanok és felejthetetlenek. David Vincent frontember visszatérése miatt pedig még jobban vártam a Morbid Angel április 3-ai koncertjét. Tavaly márciusban jártak már nálunk; igaz, akkor még Steve Tucker volt a frontember. Az idei teljesítményük a kiváló tavalyi koncertjüket is felülmúlta.
  
  A dán thrasher Hatesphere nyitotta az estét lehengerlő előadásával. A Hatesphere idén februárban már adott egy gyilkos koncertet a Petőfi Csarnokban a Kreator előtt. A dán srácok ezúttal is egy nagyon intenzív bulit adtak elő a legdurvább számaikból. A hangzás eleinte elég gyenge volt, a gitárokat alig lehetett hallani, később azonban olyan erejű hangorkánt sikerült előidézni, hogy utána két napig sípolt a fülem. A betonozó riffek óriási súllyal hengereltek, nyakizomgyilkos volt a produkció. A 2001-ben alakult zenekar főként a legutóbbi, 2004-es Ballet Of The Brute című lemezéről játszott, valamint az új, a The Killing című kislemezről is elhangzott két szám. Persze az első két albumot sem hagyták ki a programjukból. Nagyon oldott hangulat uralkodott a színpadon, nagy energiával és kedvvel játszott a zenekar. Jacob Bredahl énekes hangja kissé erőtlen volt a folyamatos turnézásnak köszönhetően, de így is jó teljesítményt nyújtott. Peter Lyse Hansen és Henrik Jacobsen gitárosok pedig nagy magabiztossággal szállították a zúzós thrash riffeket. Ezzel a koncerttel is bizonyították, hogy egy óriási zenekar és hogy nem hiába emlegetik egyre többen a nevüket mostanában.
  
  Az előzetes turnétervben még szerepelt a német Necrophagist fellépése, de a zenekarvezető Muhammed Suicmez betegsége miatt lemondta a turnét a technikás death metált játszó alakulat. Így a tavasz általam legjobban várt fellépése, a Morbid Angel koncertje következett.

  A David Vincent visszatérésével létrejött klasszikus felállás egy nagyszerű koncertet sejtetett. David annak idején az 1995-ös Domination album után hagyta el a bandát. Steve Tucker kiválásával pedig most lehetővé vált David Vincent és a Morbid Angel újbóli egymásra találása. A Covenant albumról származó Rapture című számmal kezdték meg programjukat. A koncert hangzása már az első számtól kezdve kiváló volt, és végig biztosította az örökérvényű számok megfelelő érvényesülését. A második számként elhangzott Maze Of Torment felkonferálása után egyből széles vigyor terült szét az arcomon; szerintem ez a Morbid Angel egyik legjobb szerzeménye. A felülmúlhatatlan Altars Of Madness című lemezről elhangzott még az Immortal Rites, a Lord Of All Fevers And Plague, a Chapel Of Ghouls, a Blasphemy és az Evil Spells. Ezek a számok egytől egyig igazi mesterművek, megismételhetetlenek és utánozhatatlanok! Átadtam magam a zenének, magamról szinte teljesen megfeledkezve ráztam a fejem és ordítottam együtt a sorokat David Vincent-tel! Különösen az Evil Spells és a Chapel Of Ghouls című számok előadása kápráztatott el. Ezen a koncerten csak a David Vincent-tel készült lemezekről adtak elő számokat, így a Domination utáni albumokról nem játszottak most semmit. Az 1991-es Blessed Are The Sick-ről hallhattuk a Day Of Suffering című számot, a Domination-ről a Dominate, a Where The Slime Live és a Dawn Of The Angry című szerzeményeket adták elő. A Where The Slime Live lassabb tempója iszonyatos súlyt hordozott, ez is felejthetetlen része volt a programnak. Az 1993-ban kiadott Covenant albumot a Rapture, a Pain Divine, a Blood On My Hands, a Sworn To The Black és a God Of Emptiness képviselte. A ráadásban elhangzott God Of Emptiness-ben pedig végre élőben is hallhattam David Vincentnek köszönhetően a dallamos énekhangon előadott dalrészletet. Amit a zenekarvezető Trey Azagthoth a gitárján művelt, az lélegzetelállító volt! Ez az ember szinte természetfeletti képességekkel rendelkezik: finom csuklómozgását káprázatos gitárszólói közben lehetett igazán megfigyelni. És természetesen az ő érdeme ezeknek az óriási riffeknek a megalkotása is. A dobos Pete Sandoval is hangszerének mestere: hihetetlen sebességgel és mégis óramű pontossággal püfölte a dobokat. Emellett még díszítésekre is jutott ideje. A turnékon Tony Norman segíti ki a bandát másodgitáros poszton, aki egyébként a Monstrosity nevű kiváló death metál zenekar tagja is egyben. Ő is teljes odaadással és precizitással tálalta a gyilkos riffeket.
  
  Tehát egy minden ízében tökéletes koncertet adott a Morbid Angel. Ez a fellépés nálam eddig az év koncertje! Még csak tavasz van, de egyelőre nem is tudom, hogy melyik banda lenne képes akárcsak megközelíteni is idén ezt a bámulatos teljesítményt!
  
  Mindenki elégedetten távozhatott vasárnap este a Wigwamból, mert olyan élménnyel gazdagodhatott, ami semmi máshoz nem hasonlítható. Aki pedig nem jött el, az nagyon bánhatja, mert ki tudja, hogy mikor hallhat élőben ennyi klasszikus Morbid Angel számot! Már csak azt kívánom, hogy jövőre is jöjjenek el Magyarországra! Én biztosan ott leszek!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Concerto Music

 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 twilight force    total world domination    spirits    bon jovi    maurics andrás    waxy    over my dawn    doro pesch    bródy jános    baraka    the gaslight anthem    vl45    360° at the rose bowl    szalóki Ági    brian de palma    flúg    transformers    haemorrhage    paul anka    einherjer    the spirit    osonó poszáták    tóth vera        d.r.i.  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!