hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2005. április 11. hétfő   11:13
nincsen hozzászólás

szerző: Tompi
Joe Cocker: Heart&Soul
2005. május 24., Budapest Papp László Sportaréna, 20 óra

  Nem hinném, hogy Joe Cocker valaha is gondolt arra, hogy 2005-ben, hatvan évesen is színpadon fog állni, lemezt fog készíteni, és hogy azt egy hosszú turnéval népszerűsítse majd. Pedig ez év május 24-én pontosan ez fog történni, vagyis hazánkban tekinthetjük meg a Woodstock-generáció egyik jeles képviselőjét. Tulajdonképpen már az is felér egy kisebbfajta csodával, hogy egyáltalán él még valaki azok közül, aki fellépett a könnyűzene történelmének legnagyobb fesztiválján. Cocker is egyike az utolsó mohikánoknak, ráadásul annyi pofon érte Őt pályája során, hogy egyáltalán nem volna abban semmi csodálni való, hogy a hatvanas évek kezdeti sikerei után az uborkaszezonnak is beillő hetvenes években bedobta volna a törölközőt a jellegzetes, ráspolyos hang gazdája. Persze, nem azért gürizett az angliai Sheffield lepukkant bárjaiban, hogy csak úgy feladja a zenélést. Nem ezért rögzítette Chris Staintonnal a Marjorine-t, annál azért több volt ebben a korongban, és egyáltalán Joe Cockerben is. Ezt követte az A&M Records által pátyolgatott, és Denny Cordell által instruált With a Little Help From My Friends, amelyben valóban jó néhány zenészbarát segített Mr. Cockernek, többek között Jimmy Page, Steve Winwood vagy Matthew Fischer. Ez az album nem csak Amerika, de világhír felé is repítette a sheffieldi énekest, a már emlegetett woodstocki fesztivál egyik nagy sikere volt a címadó dal, amely még a az eredeti Beatles dalt is letaszítja a csúcsról. Ekkor szerepel először Ed Sullivan showjában is, és a sajtó is imádja. A Life Magazine például ezt írja róla: Ő azoknak a csonka, vak, és tébolyult koldusoknak a hangja, akiknek az ordítása sose jut el hozzánk, akárhogy kiabálnak.
  
  A turné lendületével rögzítette a szimplán csak Joe Cocker! névre hallgató lemezt, és már csomagolta is újra a bőröndjét, két évig mutogatta a közönségnek az olyan dalokat, mint a She Came in Through the Bathroom Window, a Delta Lady, vagy a Darling Be Home Soon. Különféle jogi problémák miatt egy szedett-vedett társaság kísérte Cockert a Mad Dogs and Englishmen turnén, amelyről film és lemez is készült, bemutatva, hogy micsoda cirkuszt tud rendezni negyvenhárom személy, miközben kevesebb, mint két hónap alatt utaznak be harminckilenc várost. Ez minden szempontból kimerítette és kiábrándította az előadóművészt, aki fogta magát, és a show-biznisztől eltávolodva, egy lakóautóval járta be Angliát, új élményeket, és önmagát keresve. Ebben az évben, vagyis 1970-ben, 3 millió dollárnyi értékben adott el lemezeket csak Amerikában, a Playboy pedig a legjobb jazz és rock énekesnek választotta.
  
  Az 1971 1974 közötti időszakban a drog és az alkohol töltötte ki Cocker idejének nagy részét. A sajtó természetesen azonnal lecsapott a témára, és kiégettnek, valamint örök tehetségnek könyvelte el a sztárt. Ennek az időszaknak az albumai (Joe Cocker, I Can Stand a Little Rain, Stingray, Jamaica, Say You Will) sem kereskedelmi, sem művészi szempontból nem nevezhetők kiemelkedőnek, annak ellenére, hogy például a slágerlista első tíz helyezettje közé befurakodó You Are So Beautifult, vagy a Put Out the Lightot számos alkalommal játszotta a rádió. Ekkoriban kis klubokban lépett fel, és a gázsijából épphogy ki tudta fizetni a számláit.
  
  A nyolcvanas éveket a The Crusaders élén kezdi - az együttes ugyanis írt egy dalt külön Joe Cocker számára. Ez volt az igen kifejező című I´m So Glad I´m Standing Here Today, (Örülök, hogy itt lehetek) amelyet később, az 1992-es Grammy Gála közönsége elképesztő ovációval fogadott. 1986-ban kerül a moziba a Kim Basinger és Mickey Rourke főszereplésével készült 9 és ˝ hét, amelynek sikeréhez nagyban járul hozzá a You Can Leave Your Hat On, amely nóta nélkül ma sem lehet teljes egyetlen sztriptíz, vagy topless-bár lemezgyűjteménye. A kilencvenes évekig tulajdonképpen ezzel a dallal evickél el, amikor is a Summer In The City feldolgozásával jelzi: öreg rocker, nem vén rocker. Bizonyíték erre minden egyes koncertje, legyen az Nelson Mandela születésnapja, vagy a Berlini Fal ledöntésének alkalmából, vagy csak úgy, pusztán a zene öröméért. Karizmatikus, rekedtes hangján énekelheti új lemeze, a Heart and Soul darabjait, amelyen John Lennon, Paul McCartney, és a U2 dalait dolgozza fel, vagy az akár az Unchained my Heartot, a siker garantált.
  
  Jegyek: ülő I. 15.000 Ft; ülő II. 12.500 Ft; álló 12.500 Ft-os áron a Ticket Express jegyirodáiban és országos hálózatán keresztül válthatók.
  
  Budapest:
  VI. Andrássy út 18. hétfő-péntek 9.30-18.30 óra
  II. Mammut Budai Moziközpont hétfő-péntek 11-19 óra,
  szombat 10-13 óra
  VI. Jókai utca 40.
  (MCD Zeneáruház) hétfő-szombat 10-19 óra
  VIII. József körút 50.
  (MCD Zeneáruház): hétfő-péntek 9.30-18.30 óra
  V. Ferenciek tere 10. (IBUSZ) hétfő-péntek 9-17 óra
  V. Deák Ferenc utca 19.
  (MCD Könyv- és Zeneáruház) hétfő-péntek 10-19 óra
  
  
  Telefonos jegyrendelés:
  06 (1) 3120000, 06 30 3030999



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó linkek: 

Eventim

Ticket Express

 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Gary Moore emlékest és Tommy Katona koncertek Budapesten
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 slipknot    petőfi csarnok    dehumanized    god is an astronaut    brendan tobin    paul bettany    táncoló talpak    shia laboeuf    burlesque    aerosmith    trousers     robert redford    warwick    ryan gosling    horibillies    Éli könyve    riverside    john lennon    metaldays    mark jansen    együtt az ég alatt    hollenthon    adimirion    no omega    neckbreaker’s ball  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!