hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [buli]  2024. október 24. csütörtök   07:28
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Tomboló energiák éjszakája: Des Rocs és Moon Fever az Analog Hallban
2024. október 12. Analog Music Hall - Dream Machine Eu/Uk Tour 2024

  Nagy várakozás előzte meg Des Rocs első hazai fellépését az Analog Music Hallban, ahol két kiváló zenekar, a Pistols At Dawn és a Moon Fever kísérte őt. A Pistols At Dawn eklektikus rockbandaként nyitotta az estét, míg a Moon Fever a motoros rock vadságával hozta a hangulatot.
  
  A Pistols At Dawn mindössze 30 perces műsort adott, amit a közönség inkább még csak ízlelgetett. Annak ellenére, hogy olyan zenekarokkal turnéztak, mint az Alter Bridge, a Mammoth és a WVH, most egy kicsit visszafogottabb fogadtatásban részesültek. Bár nem újoncok, és minden megvan bennük, ami egy jövőbeli áttöréshez kell, a zenekar sokszínűsége – a klasszikus rocktól a grunge-ig – talán inkább hátrány, mint előny volt ezen az estén.
  A zenéjük olyan, mint a lassan változó láva: idő kell hozzá, hogy teljesen kibontakozzon. A legjobb dalaik jelenlegi felállásukban születtek, ahol Adam, Will, Jon és Gabriel a hagyományos rockot a modern energiákkal keverik. A dallamos ének és erőteljes gitártémák kombinációja különösen a két záró számban, a frissen megjelent Not Sorry és Obsession kislemezeken érvényesült igazán. Ezt a fejlődést már a két évvel ezelőtti Ascension albumuk is előrevetítette.
  
  A Des Rocs bizony kiváló döntést hozott, amikor a Moon Fever-t választotta. A lazaság kézzel fogható volt, miközben a csapat 10.000 fordulaton pörgött és égett, pont ahogy egy ilyen bulinál kell. Nem tupírozták magukat, csak hozták a laza, de feszes show-t. Nem ecsetelném túl a dolgot, de Triston Bracht megjelenése a csapatban emblematikus volt: egyszerű hétköznapi cuccban, feketében, néhány kiló hajólánccal, hátracsapott séróval – motoros fazon szegecselt nadrágszíjjal és kesztyűben, laza eleganciával, és az a Jávor Pálos macsó bajusz, hát...
  Ehhez a show-hoz nem kellett több, mint ez a négyes, akik pontosan tudták, hogyan kell hangulatot csinálni. Na ők nem csak hold ezüstös fénye mellett, hanem mocskos ködös időben is meg tudják csinálni a hangulatot, oda és- vissza. Könnyed motorosok, akik a legnyálasabb tükör jégen is simán tövig húzzák a kart és gond nélkül célba érnek. Na pont ilyen volt a Moon Fever életérzés, akik a Johnnie Walker Blue Label whiskyt intravénássan nyomják. Fellépésük zavartalan, könnyed pörgés volt.
  
  A Seattle-i Moon Fever rockerei roppant közvetlenül kommunikáltak a közönséggel, hatalmas vehemenciával tolták arcunkba a fékezhetetlen R’n’R-t. Érzésem szerint Billy Idol vadsága nézett szembe velünk, amikor Dave nyakába veszi Trisont, vagy Triston egyszerűen a közönség közé úszik, vagy hatalmas ölelések az első sorban lévőkkel, az bizony az már egy forró R’n’R buli– minden adott volt ezen a bulin, amit vártunk, sőt több is. A földön térdepelés szinte már alap volt, és az a tagadhatatlan örömzene, ami lejött a színpadról, de nem csak én éreztem ezt.
  
  Az első pillanattól izzott a tér, és motoros hőseink néhány perc alatt megalkuvás nélküli hatalmas bulit csaptak. Triston Fever és a Moon Fever várakozáson felül szerepelt. Meglepő, hogy milyen vehemenciával vették be a színpadot és nyomták le a rövidke programjukat, ami az utolsó leheletig tartott. Hatalmas spiritusz van ebben a négyesben, és mi más adhatná vissza igazán a buli hangulatát és a közönség vérmérsékletét a legjobban, mint hogy a teremben lévők egy emberként ugráltak a Getting Loud, a Heavy Sad, a I´m Gone és a Forever Sleep dalokra, és a legvégén a Feels So Good-dal döngöltek át a szünetig.
  
  Des Rocs, a Rockville Centre-ből érkező est főhőse, egy minimalistán intenzív R’n’R Dream machine-nel robbant be. Vokálja Elvis és Freddie Mercury stílusát idézte, főként a hangszínében érződött ez a hatás. Gitárjátékában feszes, háromhangos alapokat épített fel, amelyeket sajátos stílusa színesített. Bár több áthallás is felfedezhető volt, Wayne-ben inkább Elvis reinkarnációjaként tűnt fel. Szenvedélyes hangja és karakteres mozdulatai új életet leheltek a zenébe, XXI. századi dinamizmussal tarkítva. Már az első két szám elég volt ahhoz, hogy a hangulat az egekbe szökjön, és ez a varázs a koncert végéig kitartott.
  
  A show pedig csak fokozódott, amikor a Used to the Darkness tovább növelte a feszültséget, mintha egy kazánt fűtöttek volna túl, amely már a vörös zónában táncolt. Nem is kell magyarázni, miért olyan keresett zenész Des Rocs: szeptember 14-én még az Egyesült Államokban játszott, de már 20-án Hamburgban kezdte meg európai turnéját, Budapest és Prága után pedig visszatér Brooklynba, hogy ott is egy hatalmas bulit adjon.
  
  Az Analog közönsége is teljes extázisba került, ahogy a falakat remegtették a dalok. Bár az In the Night belassulása kicsit kiesett az energikus sorból, a Natural Born Thriller azonnal visszahozta a hangulatot a megfelelő mederbe. Stadionhangulat és közönségordítás közepette zúgott tovább a show. Tagadhatatlan, hogy Des Rocs igazi karakter: a blues fájdalmas hangulatát és a R’n’R lendületét egyaránt magával ragadó élvezettel adja elő. A színpad szó szerint nyögött alatta, ahogy feszesebbnél feszesebb dalok követték egymást, mintha Elvis szelleme bújt volna bele a zenéjébe.
  Az este csúcspontjai közé tartozott a Maybe, I és a White Gold, valamint a Hanging by a Thread is, amelyek mind kiválóan hozták Des Rocs extrovertált glam-rocker stílusát. A Never Ending Moment könnyed lendülete és a I Am the Lightning súlyos döngölése sem hagyott alább a minőségből a koncert végén. A HVY MTL DRMR és a Let Me Live / Let Me Die pedig olyan súlyos döngöléssel zárták a bulit, hogy jobbat keresve sem találhattunk volna.
  Rocco 100%-on égette a színpadot, és nem csoda, hogy az európai turné után rövid pihenőt iktat be, mielőtt visszatér az Egyesült Államokba. Des Rocs vérbeli, szerethető zenész – ha teheted, mindenképp nézd meg!


Kulcsszavak:
  des rocs     moon fever     pistols at dawn 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Rock’n’roll a maximumon - Des Rocs és a Dream Machine: The Lucid Edition

DES ROCS, az alternatív rock fenegyereke, Budapestre érkezik

Des Rocs második albuma már elérhető

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Our Last Night és Normandie közös bulija felrázta Budapestet!
Northlane, Novelists, Ten56. - A metalcore újjászületése a Dürerben
Quimby a Budapest Parkban
Overkill, Angelus Apatrida, One Machine
Havok, Dust Bolt
Ignite és Rise Against a Budapest Parkban
Metalcore műfajok találkozása az Akváriumban: The Amity Affliction és Emmure
Lenny Kravitz az Arénában
Rockmaraton 2024 (2. rész)
Rockmaraton 2024 (1. rész)
Knosis, Fit for a King, Thy Art is Murder vs Barba Negra
Five Finger Death Punch, Ice Nine Kills, Malevolence
Felejthetetlen élmény Sir Rod Stewart MVM Dome koncertjén
 kapcsolódó fotók: 

DES ROCS - 2024. október 12. ANALOG MUSIC HALL - DREAM MACHINE EU/UK TOUR 2024

MOON FEVER - 2024. október 12. ANALOG MUSIC HALL - DREAM MACHINE EU/UK TOUR 2024
 kapcsolódó videók: 

DES ROCS
 kiemelt 
Két ikonikus zenekar egy estén- Simple Plan és The Offspring a MVM Dome-ban!
  
Képzelj el egy estét, ahol a kaliforniai punk rock ikonja újra életre keltik a régi emlékeket! A The Offspring 7 év után ismét Budapestre látogat, hogy a közönség elé tárja felejthetetlen slágereit

TARJA – Dark Christmas Tour 2024
Parkway Drive koncert 2025-ben Budapesten!
Soen: progresszív metal este a Dürer Kertben
The Black Tour: Imminence, Aviana, Allt
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 smashing pumpkins    the dead south    ignite    profane omen    blasted mechanism    uwe boll    hernádi judit    efott arcok    stain the canvas    arsis    story of the year    exodikon    little fockers    jane’s addiction    hory gergely    dark vibes    korn    crimson shadows    jason biggs    darker half    rock in vienna    decease    timo tolkki    wings of love    the dethroners  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!