hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2024. június 28. péntek   07:44
nincsen hozzászólás

szerző: DETOX
Brujeria vs Analóg Music Hall
2024. június 15.Analóg Music Hall

  Kedvenc grind core enitásunk a Brujeria ismét lecsapott a magyar fanokra. A tavalyi Dűrer -teltházas- kistermes szeletelés után, idén (2024 június) az Analóg Music Hall mézeskalácsházban tartották meg az aktuális boszorkánygyűlést. A kedvcsinálóban már feltekertük az életfonalukat, a tagokat is megidéztük, valamint elmélkedtünk az általuk képviselt szellemiségről, és a (fake)boszorkányságról is. Szóval ezekkel az infókkal nem is rabolnám a kedves olvasó drága idejét.
  
  A banda se nagyon rabolta, mert kb. lineup pontosan el is kezdték befűteni a bográcsot a Mochado-val, ami az utolsó eresztés, a tavaly (2023) kiadott Esto Es Brujeria LP beharangozó trekkje volt. Ezután se sokat szaroztak, sorban kaptuk az üstből az olyan klasszikusokat mint az El desmadre, Cruza la frontera, Hechando chingasos. Volt egy kis új albumos kiállás a Mexorcista trekkel, de aztán megint kaptuk a kígyóbékás ívet bőven. Ángel de la frontera a Pocho Aztlan LP-ről. Vayan sin miedo, aztán egy személyes kedvenc a Colas de rata a Raza Odiada LP-ről. Ekkor már a söröm se nagyon akart benne maradni a repohárban, mert erős vertikális kilengéseim voltak. A továbbiakban a Culeros, Christo de la roca-val folytatták a hallószőr(fű)nyírást, és Pito Wilson is megkapta az átkot. Chingo de mecos, La ley de plomo, Desperado, Castigo del brujo az első Matando güeros Lp-ről folytatta a hallójárat tisztítási folyamatot. Ekkora már a padló se maradt szárazon, én (mi) annál inkább. Két szintén kedvenc trekk a Marcha de odio, és a Revolución. Ezeknek a felét el is tudtam óbégatni El Brujóval szinkronban, de azért jó lenne megtanulni spanyolul, hogy ne csak én halljam belül jónak :) Egy kis La Migra következett a sorban, amit én speciel mindig AMIGA-nak üvöltözöm, mert pont ugyanúgy hangzik :) Az AMIGA amúgy egy klasszikus commodore számítógép volt/van, és kb. annyit tesz spanyolul, hogy barátnő. Egy kis scene kitérő után már csak az olyan klasszikus slágerek maradtak mint a Consejos narcos, Brujerizmo, és a Matando güeros. Kis közjáték volt, hogy a Consejos Narcos alatt (lehet nem hoztak, vagy kifogytak a jóféle boszorkányfűszerből) hiába várta a banda, hogy fel lesznek kínálva egy spanglival. Sajnos nagyon nem kaptak, mert ebben az országban a marijuana nagyon NO! 8) Ezzel el is értünk a szokásos outróhoz ami a Los Del Rio Macarena brujeriás mariskás feldolgozása. Lehet csak úgy tudták feldolgozni ezt a diszkó rettenetet, hogy bevonultak a zöld erdőbe, és ezzel jöttek ki. Azért tök jó lenne ha egy másik diszkófost is megutálnának annyira, hogy feldolgozzák az öntödében vagy a fűrészmalomban, mert ´97 óta ez a lelépő számuk, és nem ártana valami megújulás nekik is. Itt jegyezném meg, ahhoz képest, hogy a turné a legfrissebb kiadás apropóján fut, az Esto Es Brujeria LP-ről kemény két számot játszottak. A koncert fő gerincét továbbra is a klasszikus albumok adják, de hát El Brujo is megmondta, hogy azért csavarog a föld körül -kb. évente- mert imád turnézni és kész.
  
  A zenekar hozta a szokásos formáját. A főni fia úgy néz ki eléggé bevált a doboknál, mert turné sofőrből profin átment cséphadaróba. Anton (El Criminal) Reisenegger is szétfűrészelte a színpadot Pinche Peach, és „El Sangron” Sanchez hathatós asszisztálásával. A főni is úgy üvöltözött mintha nem ma kezdte volna. Nem tudom mivel tartja karban a hangszálait. Amúgy a zenekarból hárman is rokonok, szóval nyugodtan hívhatjuk a Brujeriát családi főzőshownak. Sajnos La Bruja (Jessica) Encabronada-t nem volt a házban, pedig nagyon megnéztem volna egy nőstény boszorkányt is a színpadon varázsolni. A tavalyi dűreres koncert -nekem- kicsit jobban adta, mert a szűkebb helyen a teltházban inkább átjött a flow, meg a sör is a nyakamba :)
  
  Az analógban kicsit szelősebb volt a közönség, vagy csak nem itták magukat moshpit kompatibilisre. A hangosítás amúgy okés volt, és a szokásos machetés hadonászós pozőrködés sem maradt el. Sajna a gyalulás most sem volt több mint egy óra, de hát ezt már meg kellett szoknom tőlük. 8( Valamiért most nem jöttek ki El Brujo-ék lelkesen vegyülni a néppel, lehet zokon vették, hogy nem kaptak pizsama rakétát :) De azért El Sangron-t elkaptuk egy fotó erejéig, meg még befelé a mörcsös néninél is zsákoltam egy sapkakárolyt.
  
  Szóval egy szó mint száz, ismét jót dagonyáztunk a trashgrindcore mocsarában ezekkel a a boszorkányos srácokkal. Tőlem aztán jöhetnek minden évben. Én tuti ott leszek a fazékban, Főni!


Kulcsszavak:
  brujeria 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Brujeria: Esto Es Brijeria European Tour

Metalcamp 2011

Sziget 2009: képes beszámoló

Sziget 2009: 5.nap

Sziget 2009: 4.nap

 programajánló: 
2024. július 2.
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
2024. július 3.
Először koncertezik Magyarországon a Take That!
Közel harminc év után újra színpadon az eredeti FLM!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bring Me the Horizon a Budapest Parkban!
A Coldplay frenetikus triplázása a Puskás Arénában
Hatebreed, Crowbar
Body Count vs Budapest Park
Tool, Night Verses
Sting varázslatos estje Budapesten
The Dead South és Corb Lund fergeteges budapesti koncertje
Winger
Megadeth, Archaic
Charlotte Sands: Egy felejthetetlen koncert az Analog Hallban
Palaye Royale és Halflives a Barba Negrában
Bruce Dickinson, DivideD
Esti Kornél Fesztivál a Budapest Parkban
 kapcsolódó fotók: 

BRUJERIA - 2024.június 15. ANALOG MUSIC HALL
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sounds of a playground fading    brutality will prevail    night verses    west-balkán    dust bolt    sunnata    burst    vdiámpark    divided    the panic broadcast            metalfest    washington dead cats    artas    unstoppable    tesstimony    emancer    anna murphy    sziládi mónika    pi élete    phlegethon    foundation    gary lightbody    sziget 2011    mötley crüe  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!