hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2024. június 14. péntek   07:55
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
The Dead South és Corb Lund fergeteges budapesti koncertje
2024. június 6. Budapest Park

  A The Dead South ismét lenyűgöző koncertet adott a Budapest Parkban, ahol vendégül látták a szintén kanadai Corb Lundot is. A közös fellépés igazi kuriózumnak számított a műfaj kedvelői számára, hiszen a folk-bluegrass, ismertebb nevén country muzsika, hazánkban egyelőre fehér holló. Viszont a TDS és Corb Lund mostani közös fellépése még jobban meghozta a kedvünket a műfaj iránt.
   Várható volt, hogy egy igazán pezsgő hangulatú esten veszünk részt, ahol két klasszis dalaira csapathatunk. Az idő kegyes volt hozzánk, és nem áztatott el bennünket kívülről, viszont belülről annál is inkább, hiszen egy őrlő country muzsikára tiszteletlenség nem meglátogatni a söntés pultjait egyszer, de legjobb, ha többször tettük meg, lélekben koccintva a muzsikusokkal.
  
   A The Dead South turnéjának budapesti állomásán az estét az Alberta-i, The Smalls alapítója, az ex-indie rock zenész, a sikeres country zenész, az 54 éves Corby Clark Marinus Lund, ismertebb nevén Corb Lund és csapata nyitotta meg. Ő nem csak hazájában, hanem az államokban is közkedvelt előadó. Nyolcszoros kanadai Country Music Awards Roots of the Year díjazottja, a 2017-es Break Out West Roots év szólóelőadója, JUNO-díjas, valamint számtalan más elismerést tudhat maga mögött. Tizenegy album és három aranylemez (Five Dollar Bill; Hair in My Eyes Like a Highland Steer és Cabin Fever) a mérlege, remek alkotó, szövegíró, country/ex-indie zenész és igazi macsó tehenész, aki előszeretettel nyúl a klasszikus témákhoz, mint a fegyverek, sírok, marhák, whisky és nők, melyeket country, ballada vagy éppen blues formában is megénekel. Igazat megvallva, nekem Corb dalai közül igazán a balladai hangvételű és a sodró lendületű dalai jönnek be, mint a Horse Soldier, Horse Soldier; The Cardplayers, When the Game Gets Hot, de a vérbő rockabilly Big Butch Bass Bull Fiddle című dala sem esett rosszul, illetve az örök klasszikus témájú Rye Whiskey / Time to Switch to Whiskey, melyet zárásnak szánt. Egy igazi csizma koptató csüdöngölős country dal, melynek hatására akaratlanul is a söntés felé vettük az irányt, míg a technikusok zökkenőmentesen pakolták a színpadot és adták át a terepet az est főzenekarának, a The Dead South négyesének.
  
   A színpadkép már az első pillanatban megragadta a figyelmünket. Tekintélyes mérete szinte körbeölelte a muzsikusokat és stílusosan hozta a februárban megjelent Chains & Stakes albumuk borítóját, igaz konszolidáltabban, lánc és patak vérben úszó koporsó nélkül. Az est a Blood On The Mind-dal kezdődött, majd jött a balhésabb A Little Devil. Öltözékük az évek alatt semmit sem változott, és minden kellék a helyén volt: kalap, öltöny, fehér ing, és a világmindenséget összetartó hozentróger. Felszerelésük akaratlanul is összeforrt a zenéjükkel és hangszereikkel - maximális respect a kanadai bluegrass isteneknek. Jó barátok és alkotók révén minden maradt a régiben, Nate Hilts varázslatos whiskey-s hangja és a többiek, Scott Pringle (gitár, mandolin, vokál), Danny Kenyon (cselló, bőgő, vokál) hiánytalan fizimiskával és precíz játékkal vittek végig bennünket a dalaikon. A gitár, mandolin, cselló, bendzsó sodró harmóniái, ének és vokál témáik, valamint a berobbanó klasszikus albumuk, a Good Company maga volt a csúcspont ezen az estén. Egyébként szimplán ez az album is megtette volna, de mivel idén februárban megjelent a Chains & Stakes legutolsó albumuk, így csak részben, de beválogatták az album féltucat húzós dalait, mint a The Recap, Travellin´ Man, In Hell I´ll Be in Good Company, Honey You és a Banjo Odyssey, hogy a régi rajongóik se üres kézzel, hanem nyitott szívvel térjenek haza. Nem maradt el az áldomásivás, a közös koccintás és a jóhangulatú csürdöngölős karámbuli sem, igaz, az utóbbit az összesereglett emberek miatt csak szolidan rophatta a nagyérdemű. A tervezett programból a Chains & Stakes, az Illusion & Doubt és a Sugar & Joy albumokról a Yours To Keep, Boots, Time for Crawlin, Black Lung, Diamond Ring című dalok is helyet kaptak.
  
   A csapatok hozták a papírformát, és az előadásuk tökéletes összhangban zajlott le, amit néhány rajongó a következőképpen fogalmazott meg: „Micsoda nagyszerű teljesítmény!; „Az egyetlen panaszom az volt, hogy a show túl rövid volt...”. Nem cáfolom az elhangzottakat, sőt, megerősítem, hogy hosszú órákig hallgattuk volna még őket, de sajnos a turné, valamint a fővárosi csendrendelet ezt nem tette lehetővé.


Kulcsszavak:
  the dead south     corb lund 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

A The Dead South koncertjével dörren ránk a nyár

Live Nation junius- Bruce Dickinson; Charlotte Sands, Corey Taylor, The Dead South, Yungblud, TOOL, Body Count feat. ICE-T

A Mumford and Sons gonosz ikertestvérei, a The Dead South először Magyarországon

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hatebreed, Crowbar
Body Count vs Budapest Park
Tool, Night Verses
Sting varázslatos estje Budapesten
Winger
Megadeth, Archaic
Charlotte Sands: Egy felejthetetlen koncert az Analog Hallban
Palaye Royale és Halflives a Barba Negrában
Bruce Dickinson, DivideD
Esti Kornél Fesztivál a Budapest Parkban
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
 kapcsolódó fotók: 

THE DEAD SOUTH - 2024. június 6. BUDAPEST PARK

CORB LUND - 2024. június 6. BUDAPEST PARK
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 nightland    warner bros.    tales of evening    pet shop boys    men in the box    autumn    ad astra    sunrise avenue    stolen beat    robert downey jr    mastic scum    vida rock band    kate hudson    crystal fighters    danger angel    sacred reich    twister    beholder    red riding hood    made of hate    phlegethon    reason-x    desultory    jeszenszky istván    polar bear club  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!