hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2024. június 10. hétfő   07:20
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
Charlotte Sands: Egy felejthetetlen koncert az Analog Hallban
2024. június 4. ANALOG MUSIC HALL – CAN WE START OVER? WORLD TOUR

  A Charlotte Sands - Can We Start Over? turné hazai állomása az Analog Hallban valódi zenei ünnep volt, ahol három fergeteges banda tette felejthetetlenné az estét. A két hónapos turné során Európa legnagyobb városaiban lépnek fel, jelenleg még klubokban, de hamarosan nagyobb helyszíneken is láthatjuk majd őket. Külön érdekesség, hogy a turné két állomása, a június 18-i leeds-i és a 21-i londoni koncert, már „sold out” lett.
  
  Az esti showt a kanadai feltörekvő énekesnő, Emi Jeen nyitotta. Néhány éve adott komolyabb életjelet magáról, néhány EP és kislemezzel a háta mögött, sikeresen kezdte meg a közönség meghódítását. Fellépése kellemes meglepetés volt, hiszen olyan könnyedén és közvetlenül mozgott a színpadon, mintha már 25 éve ezt csinálná. Az estét az Everything, Something, Nothing című dalával kezdte, amely tökéletes választásnak bizonyult. A hazai közönség számára nem volt ismeretlen a dal, így már az intró felcsendülésekor forró hangulat alakult ki. Az önfeledt hangulatot a közönség közös éneklése és sikítása fokozta.
  
  Rövid programjában számos fesztiválhimnuszt hallhattunk, mint például a Fight It, a Tired & Lonely és a Congratulations On Your Breakup. Emi Jeen fellépése remekül megalapozta az est hangulatát, amely folytatódott az est további fellépőivel.
  
  Hasonlóan forró, sikításokkal felturbósított hangulatban lépett színpadra AJA. A pimaszul sokoldalú, tehetséges fiatal kanadai dalszerző-énekesnő, AJA (Aja Neinstein), finoman komponált dalait már az első pillanatban beindította a színpad előtt összegyűlt korosztályát. Az elmúlt néhány évben sorra jelentek meg slágerei. Zenével már nagyon korán, 6 éves korában kezdett foglalkozni, és mondhatni, anyatejjel szívta magába a jazzt és a rockot. Kitartása és makacssága - amely mindhárom fellépőre jellemző volt - pozitív hozadéka a koncerten is megmutatkozott.
  
  AJA igazi berobbanása a Who´s Gonna Love You? és a Nerve című dalokkal kezdődött, ami csak a kezdet volt. Azóta sorra hozza sikervárományos dalait, mint a Red Button, az If I´m Honest vagy a How Do You Sleep?, amelyeket ezen az estén is hallhattunk, pont úgy, mint Billie Eilish Bad Things című számát. Bár AJA showjából hiányoltam a feltüzelő, lelkesítő egyéniséget, viszont igazi higgadt énekesnőként, kevesebb látványelemmel és mozgással adta elő produkcióját. Tagadhatatlanul hibátlan programmal állt színpadra.
  
  Az elmúlt években Charlotte Sands csillaga nem véletlenül emelkedett egyre magasabbra, és nemzetközi sikerekben mérhető. Sikerdalai, mint a Bad Day, Dress vagy éppen a Loved You Little, mind nyolc számjegyű hallgatottsággal büszkélkedhetnek, de a többi, több milliós hallgatottságú dalára sem panaszkodhat. Otthonosan mozog kis klubokban és a fesztiválközeg sem áll távol tőle, hiszen Sands már bizonyított, és a Z generáció már-már megkerülhetetlen alt-pop/alt-rock-punk ikonja. Az Analogos fellépésén is hozta a közvetlen személyiségét és egyben energikus előadásmódját. Az első pillanattól kezdve szinte belakta a színpadot, és elvitte a show-t.
  
  Programjában triója élén a legjobb dalait hallhattuk: Pity, Bad Day, Dead Body, On the Outside, Lost című számokat. A show közepén egy szóló akusztikus blokk következett, valamint egy szerencsés rajongó megkaparinthatta Charlotte gyűjteményes kottadossziéját. A show folytatódott, és a kiadós fellépésében felcsendültek a további slágerei, mint a Blindspot, a Use Me, a Teeth, az Alright, a Spite és a Dress.
  
  Charlotte Sands alig egy év leforgása alatt immáron harmadszor látogatott el hozzánk, egy Simple Plan Budapest Parkos és egy 5 Seconds of Summer arénás koncert után. Igaz, ekkor még csak előzenekar státuszban, most pedig már a kitüntető fő előadóként, két nagyszerű trióval karöltve láthattuk egy hamisíthatatlan program keretében, melyet kár lett volna kihagyni.
  
  Összességében a Charlotte Sands - Can We Start Over? turné hazai állomása felejthetetlen élményt nyújtott. Három tehetséges előadó gondoskodott arról, hogy a közönség végig élvezze az estét. Az Analog Hallban megtartott koncert igazi zenei csemege volt, és izgatottan várjuk, hogy a következő alkalommal is hasonlóan magas színvonalú előadásokban lehessen részünk.


Kulcsszavak:
  charlotte sands     aja     emi jeen 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó előadók: 

A Kutya Vacsorája
Krasznaja Plosagy

 kapcsolódó cikkek: 

Kiko Loureiro saját maga adott elő Megadeth dalt

Az ex-FFDP gitáros bandája, a Flat Black bemutatja debütáló albumát

Megnyitja kapuit a titokzatos kert - A Magyar Képzőművészeti Egyetem programjai a Múzeumok Éjszakáján

Myles Kennedy saját koncerttel tér vissza Budapestre

Kerry King sosem akarta saját maga után elnevezni a bandáját, mondott pár alternatív nevet
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Bring Me the Horizon a Budapest Parkban!
A Coldplay frenetikus triplázása a Puskás Arénában
Hatebreed, Crowbar
Body Count vs Budapest Park
Tool, Night Verses
Sting varázslatos estje Budapesten
The Dead South és Corb Lund fergeteges budapesti koncertje
Winger
Megadeth, Archaic
Palaye Royale és Halflives a Barba Negrában
Bruce Dickinson, DivideD
Esti Kornél Fesztivál a Budapest Parkban
 kapcsolódó fotók: 

CHARLOTTE SANDS - 2024. június 4. ANALOG MUSIC HALL – CAN WE START OVER? WORLD TOUR

AJA - 2024. június 4. ANALOG MUSIC HALL – CAN WE START OVER? WORLD TOUR

EMI JEEN - 2024. június 4. ANALOG MUSIC HALL – CAN WE START OVER? WORLD TOUR
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Blind Myself, 27, Isis (1)
Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 colin o donoghue    fonogram    ghostpoet    billy corgan    blahalousiana    erőszakik    aerosmith    az utazás    filmbox    up in the air    rockmaraton    snow white and the huntsman    szesztay dávid    pannónia fesztivál    blood for blood    wrong side of the wall    bastards of bodom    bad teacher    renata rosa    tatu18    scerra    hegyalja fezstivál    the heartless aisha    eleine    johnny roger  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!