hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2024. június 5. szerda   13:46
nincsen hozzászólás

szerző: ma
Hatebreed + Crowbar a Durer Kertben
2024. június 18, Dürer Kert



  Amikor egy zenekar már közel két évtizede aktív, és idő közben nemcsak megtalálta azt, amiben a legjobb, hanem azon belül még képes volt új utakat is nyitni egy egész műfajnak, valamint önmagát is időről időre újradefiniálta, felmerül a kérdés, hogy milyen elvárásai lehetnek még a közönségnek. Mármint felmerülhetne, ha nem a Hatebreedről lenne szó, hiszen Jamey Jasta zenekarának töretlen kitartása máig az egyik legmegbízhatóbb, a kilencvenes évek értelmében vett metalcore-produkcióját jelenti a szubkultúra szerelmeseinek.
  
  Az 1994-ben alakult zenekar persze nem olyan szándékkal alakult meg, hogy az ezredfordulót követően új tüzet adhasson egy átalakuló hangzásvilágnak: a Cro-Mags, Metallica, Suicidal Tendencies és Biohazard által megihletett banda azt a crossovert játszotta már a kezdetekkor is, ami végérvényesen összekovácsolta a metal agresszióját a hardcore/punk üzenetközpontúságával. Épp ez a recept az, amit a connecticuti formáció tökélyre fejlesztett az évtizedek során, hiszen a kíméletlen groove-ok, a nyers thrash-es reszelések és a pumpáló taktusok olyan egyveleget alkotnak, amely koncertre született. Ez már a kilencvenes évek derekán is biztos volt, amikor a Victory Records megjelentette a banda bemutatkozó anyagát - a Satisfaction is the Death of Desire máig a kiadó legsikeresebb bemutatkozó anyaga volt, a Hatebreed világhódító útja pedig nemcsak az eladásokban, hanem a Napalm Death-szel, a Slayerrel és az Entombeddel közös turnékban is kezdetét vehette.
  
  
  Azt azonban még Jamey-ék sem gondolhatták, hogy a 2002-es Perseverance-szel, valamint az azt követő The Rise of Brutality dalaival egy teljesen új, egyszerre hagyománytisztelő és modern formanyelvet alakítanak ki metal és hardcore között, amely egy máig időtálló, sőt, példaértékű teljesítményként határozza meg úgy általában a metalcore-ról való gondolkodást. Persze ahogy az évek teltek, a zenekar is új utakon próbálta ki magát: Jamey Jasta saját ruhamárkája (Hatewear) és kiadója (Stillborn Records) mellett a Headbangers Ballt is vezette az MTV-n, megalapította a Kingdom of Sorrow-t, amiben a Down és Crowbar révén legendává vált Kirk Windsteinnel zenél együtt, és mostanra már 4 lemezre duzzadt szólókarrierjével is jeleskedik.
  
  Ez a metalosodás és némi dallamosodás 2009-es Hatebreed című lemezre is rányomta némiképp a bélyegét, ám a hosszabb kihagyás után megjelent The Divinity of Purpose, illetve az azt követő The Concrete Confessional egyfajta visszatérést jelent a gyökerekhez: metal és hardcore ismét egymás mellett, és nem egymásnak alárendelve bukkannak fel a Nuclear Blast gondozásában megjelent albumokon, így a súlyos témák mellé súlyos üzenet dukál. A csapat legutóbbi sorlemeze 2020-ban jelent meg, Weight Of The False Self címmel, és természetesen hozza a jól megszokott Hatebreed zenei világot.
  
  
  Ahogy fentebb is szó volt róla, Jamey Jasta és a Crowbar főnök Kirk Windstein karrierje számos ponton összefonódik, turnézott is már együtt a Hatebreed a Crowbar-ral, így hát miért ne tehetnék meg most ismét? A Crowbar 1988-ban indult a Downból ismert Kirk Windstein és az Eyehategodban és a Downban is játszó Jimmy Bower vezetésével, utóbbinak 1990-es távozását követően Windstein maradt a banda meghatározó tagja.
  A zenekar lépésről lépésre vált egyre súlyosabbá, mígnem a belassult, mocsárszagú sludge metal egyik zászlóshajójává nőtték ki magukat. Tucatnyi sorlemezzel a hátuk mögött, a Crowbar sosem engedett a színvonalból, így albumaik egységesen magas színvonalú, jellegzetes hangulatú zenélést tartalmaznak. Legutóbbi lemezük, a 2022-es Zero And Below szintén nem jelenthet csalódást a rajongóknak.
  
  
  A Hatebreed-hez hasonlóan a Crowbar élő fellépései is rendkívül dinamikusak, emlékezetesek, így adja magát, hogy a két csapat újra egyesítse az erejét. A Hatebreed és a Crowbar közös koncertje június 18-án kerül megrendezésre a Dürer Kertben, ahol jó eséllyel az év egyik legsúlyosabb, legzúzósabb koncertjét fogják produkálni.
  
  Az Emptiness Booking és a Dürer Kert bemutatja:
  2024. június 18., kedd
  Budapest, Dürer Kert
  Fellépők: Hatebreed, Crowbar
  
  Jegyár: 11.500,- Ft / 12.500,- Ft / 13.500,- Ft
  Facebook esemény



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 programajánló: 
2024. június 29.
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
2024. július 2.
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
2024. július 3.
Először koncertezik Magyarországon a Take That!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
Rengeteg sztárfellépő, ingyenes terasz koncertek és meglepetés programok - 10 éves lett az Akvárium Klub!
Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Legyél te Szeged hangja!
Legújabb albumával érkezik az Akvárium Klubba a Mount Kimbie
Tönkretesszük a barbibabákat - megjelent az Analog Balaton, 6363, Lusta Geri és a Mengyelejev veretős közreműködése
Végre Budapesten a zseniális rockénekes új zenekara Dino Jelusick csapata, a Jelusick
Cyber- és posztpunk, darkwave és indusztriál – Programok május végére
Bruce Dickinson - The Mandrake Project lemezbemutato a Barba Negra-ban
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 a titánok haragja    space battleship yamato    hst stúdió    sounds of a playground fading    jacked    veréb    ana de la reguera    the subways    the sharon tate    virus    gathering    sons of apollo    21 jump street     koszorúslányok    within temptation    harms way    neal morse    v.iv fesztivál    james keenan    purified in blood    larsen    devastating enemy    prostitute disfigurement    kate winslet    letz zep  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!