hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
beszámoló [buli]  2024. június 4. kedd   09:19
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
Esti Kornél Fesztivál a Budapest Parkban
2024. május 09. Budapest Park

  2024 május 9-én az Esti Kornél önmaga előzenekara volt a Parkban. A 2006-ban, Mezőtúron, gimnáziumi barátokból alakult csapat a Borsodi Zenei Fesztiválok nyerteseként nagy lehetőséget kapott, amivel tudtak is élni. Hamar megnyíltak számukra a fesztiválok kapui, és olyan zenekarok előtt léphettek fel, mint a HS7, PUF, Kiscsillag illetve a Kispál.
  
   Jelenlegi felállásuk 2012 óta létezik, amikor Bodor Áron énekes, és Horváth Kristóf gitáros csatlakozott a bandához. Mellettük Veres Imre gitározik és Pályi Ádám pengeti a basszust. Oszlopos tagok a Lázár fiúk is. Bizony, három szóló gitár van a csapatban. Nevüket Kosztolányi Dezső tiszteletére választották, némi tanácstalanság után.
  
   18 év alatt 6 albumot jelez az Esti Kornél, amiből a 2022-es, Nyitva hagytam az ajtót az utolsó megjelenés, ami indokolhatná a rajongók elégedetlenségét, de ennek nem volt nyoma a Parkban. A zenekarban demokrácia van, a dalokat közösen szerzik, és nem jelent problémát, hogy szinte minden tagnak vannak más zenekarban is érdekeltségei.
  
   Az estét Bodor Áron: A csendesebb részem nyitotta, egy 20 perces mini koncerttel, akusztikus gitárral, ahogy már a címből is sejthető volt. Érdekessége, hogy egykori kedvenc történelem tanára dobolt mögötte, akivel mára már barátságot ápol.
   Gyors átszerelés után a Lázár tesók érkeztek, azaz Lázár Ágoston, aki az Esti Kornél dobosa és vokalistája, illetve Lázár Domokos, aki gitáros és énekes az anya zenekarban. Látszott, hogy számukra fontosak a családi kötelékek. Nem csupán a szoros testvéri szövetségükre gondolok. Külön méltatták szüleiket is, akik sajnos nem tudtak jelen lenni a koncerten. Őket Csernovszky Márk billentyűs, zeneszerző egészítette ki, aki fiatal kora ellenére, több önálló szerzeményt jegyez, és a Kornél koncertjét is hangszerelte ezen az estén.
  
   A váltás után a Rühös Foxi következett, akik kiérdemelték a legfeloszlóbb magyar zenekar címet, annak ellenére, hogy 2017. óta nyomják az alternatív rockot a fiúk. Szűcs Krisztián jellegzetes hangja adja az alapot, de jelenlegi tagok még Baksa-Soós Attila, Horváth Kristóf és Vazul Császár, de valójában mindannyian Foxik. Kedvelik az alternatív humort, a bölcsészek pedig minden bizonnyal őket.
   Kevéssel 20 óra után összeállt a klasszikus felállás, és sorban egymás után érkeztek a népszerű dalok, amiket kívülről fújt a lelkes közönség. Kicsit meg is lepődtem, mikor Kertész Endre csellóst láttam a közönség soraiban sétálni. Egyszerűen képtelen láthatatlan maradni azzal a fantasztikus frizurájával. Nem sokkal később összeállt a koncepció, mert a hat srácot klasszikus zenészek egészítették ki, több blokkban is. Páljános Anna és Vidákovich Izsák fuvolán, Szűcs Boglárka brácsán, Rátkay Áron és Kertész Endre csellón játszott, ezzel adva egy igazán különleges fűszert, hogy már végleg képtelenség legyen eldönteni, hogy ennyi stílus, érzelem és energia, hogyan fér el egymás mellett. Lázár Ágoston 37 fokos lázban égve dobolt félmeztelenül a komolyzenei frakció mellett, de aztán egy igazi romantikus számnál inget vett magára, és Bodor Áron mellé ült egy rögtönzött padon, hogy duettet énekeljenek.
  
   Az egész estére az érzelmek örvénye volt jellemző, de abszolút szerethető módon. A koncertek jelmondatát a Lázár tesók fogalmazták meg: „Hagyjuk a személyi kultuszt.”



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. június 29.
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
2024. július 2.
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
2024. július 3.
Először koncertezik Magyarországon a Take That!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Hatebreed, Crowbar
Body Count vs Budapest Park
Tool, Night Verses
Sting varázslatos estje Budapesten
The Dead South és Corb Lund fergeteges budapesti koncertje
Winger
Megadeth, Archaic
Charlotte Sands: Egy felejthetetlen koncert az Analog Hallban
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 búvópatak    sanctuary    complette failure    gravity well    eye beyond sight    tito & tarantula    enrico rava    the pills    michel gondry    david yengibarian    sahg    powerwolf    pixelhősök    myles kennedy    revocation    dimmu borgir    good charlotte    lóripop    purified in blood    edith piaf    depresszió    stormhammer    v.i.v fesztivál    mark hoppus    fading circles  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!