hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2024. június 5. szerda   06:30
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Elindult Az MVM Classic & Club hiánypótló sorozata


  Elindult az mvm CLASSIC & club hiánypótló koncertsorozata Balázs János, Baráti Kristóf, Bogányi Gergely - KOSSUTH-DÍJAS JUNIOR PRIMÁK - és a szintén junior-prima díjas anima musicae kamarazenekar Hangversenyével a magyar zene házában.
  
  A klasszikus zenét és a minőségi könnyűzenét a középpontba állító új eseménysorozatot indított útjára az MVM. A június 2-i, teltházas nyitókoncerten elhangoztak olyan zenei különlegességek, mint Mozart C-dúr szonátájának Edward Grieg által készített kétzongorás átirata, Bach c-moll kétzongorás versenyműve vagy Csajkovszkij Souvenir d’un lieu cher című, hegedűre és zongorára írt alkotása. A művek értő befogadásához Bucz Magor Junior Prima-díjas zeneszerző felvezetői szolgáltak segítségül.
  
  A fellépő művészek így vallottak a közös hangversenyről:
  
  „Ez egy különleges alkalom, ugyanis - talán a második szériában - megkaptam a Junior Prima Díjat, és nem sokkal később az Anima Musicae Kamarazenekar - egyébként az én javaslatomra – szintén megkapta ezt a díjat, ahogyan Balázs János és Bogányi Gergely barátom is. A mai este tulajdonképpen arról is szól, hogy ezután a fiatalkori elismerés után mivé fejlődtünk. Nem titok, hogy azóta mindnyájan megkaptuk a Kossuth-díjat is, tehát tulajdonképpen egy kicsit körbeérést is ünnepel a mai este. Mi azt hiszem, ugyanúgy viszonyulunk egymáshoz és a zenéhez, mindig a legtöbbet szeretnénk adni, és óriási öröm, hogy egy koncerten most össze tudtunk így jönni.” (Baráti Kristóf)
  
  „A zongoristák általában eléggé magányosak. Sokszor szólóestet játszunk, és ha zenekarral is lépünk fel, akkor is szólistaként mégiscsak külön vagyunk a zenekari közösségtől. Ezért én nagyon szeretem azokat az alkalmakat, ahol művésztársaimmal együtt játszhatunk.” (Bogányi Gergely)
  
  „Nagyon különleges dolog egy új sorozatot elindítani. Ilyenkor az ember tele van reménnyel, tele van jófajta stresszel, és mindezt feloldotta az a fajta közeg, a közönség felőli szeretet, amelyet éreztünk a bőrünkön mi, művészek. Nincs is ettől különlegesebb és jobb, hiszen az MVM Classic&Club koncertsorozatnak az ideológiája és a legfontosabb küldetése közelebb hozni a közönséget a művészekhez, és közelebb hozni a művészeket a közönséghez.” (Balázs János, a sorozat művészeti vezetője)
  
  A sorozat következő estjére, az MVM Classic & Club „klubkoncertjeinek” nyitóeseményére június 6-án kerül sor a MOMkult szabadtéri színpadán. Ezen az esten Zenei találkozások címmel Tóth Vera, Csík János és Pál István Szalonna és bandája lép fel.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. június 18.
Hatebreed + Crowbar a Durer Kertben (Dürer Kert - Budapest)
2024. június 22.
Rod Stewart - One Last Time 2024
2024. június 29.
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Reflexiók, világhírű szólisták, 30 ország művészei a Fesztivál Akadémia Budapesten
Július elején érkezik a Denagyvilág
Remek zenékkel, lemezbemutatóval és táncházakkal zárja évadát a Fonó
Rajzpályázatot hirdet a Fesztivál Akadémia Budapest Vivaldi: Négy évszak gyermekszemmel
Magyar siker a zongora-iparban
Pénteken és szombaton remek koncertek és családi programok költöznek a zsámbéki Zárdakertbe Sambucus Zsámbéki Bodzafesztivál
Idén 7 vidéki helyszínen lehet ingyen fesztiválozni
A mesemondás revival mozgalom
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Hatebreed + Crowbar a Durer Kertben
Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 futurspektiv2    a pale horse named death    rimszkij-korszakov    mando diao    uriah heep    no doubt    marry me in vegas    crimson fire    gurd    deadstar assembly    melechesh    diane krüger    rolling stones    scerra    psycho mutants    jens bogren    temple balls    darker half    mötley crüe    feltbeats    nagyfiúk    civil sziget    as they burn    the orange strips    all shall perish  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!