hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
kultúra [program]  2024. június 4. kedd   06:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
A Fesztiválzenekar zenével tölti meg az Aquincumi Múzeumot


  A Budapesti Fesztiválzenekar Zenei vásár és családi napja ingyenes programokkal várja a családokat június 15-én az Aquincumi Múzeum és Régészeti Parkban. A programok 10.30-tól 18.00 óráig zenével töltik meg a múzeum napos és árnyas szegleteit, időnként még a termeit is. E különleges napon néhány a koncerteken hallott hangszert is ki lehet próbálni, sőt táncokat, játékokat, finomságokat és még elektromos autót is.
  
  A BFZ zenei vásár és családi napján minden órában elkezdődik egy kamarakoncert. A zenekar gyerekeknek szóló koncertformái és kezdeményezései mind bemutatkoznak. Akik régóta szeretnének bejutni a mindig teltházas Kakaókoncertekre, most ingyen megtehetik. A gyerekek, akik az iskolájukban nem találkoztak a Zenevár programmal, ezúttal szabadtéren követhetik a Brémai muzsikusok kalandjait. Részesei lehetnek az interaktív Hangszerkóstolónak is, ahol kézbe vehetnek bizonyos hangszereket, és megkísérelhetik megszólaltatni azokat a BFZ muzsikusainak segítségével. Talán éppen a családi napon talál egymásra egy zenélni vágyó kisgyerek és a hangszere.
  A rengeteg zene mellett a SZETT Egyesület művészei kézműves foglalkozásokat is kínálnak a kicsiknek, pompom készítést és szövést, és nem marad el a családi rendezvények elengedhetetlen szereplője, a csillámtetkó sem. A nyomozó kedvű gyerekek a múzeum egész területén kereshetik egy zenei tárgyú keresztrejtvény elrejtett kérdéseit.
  A családi nap nagyobbaknak szóló koncertkínálata is sokszínűen alakul. Felcsendülnek elegáns barokk művek, elhangzik Dvořák egyik vonósnégyese, és fellép a Fesztiválzenekar kedvelt népzenei triója, Kádár István, Szabó András és Fejérvári Zsolt is, produkciójukhoz néptáncoktatás is csatlakozik. A BFZ ütőhangszeres művészei az egész család számára szórakoztatóan mutatják meg a ritmus erejét, a zenekar rézfúvósai pedig a dzsessz irányába kalandoznak.
  A Fesztiválzenekar céges partnerei a fenntarthatósághoz kapcsolódó programmal készülnek. Az AutoWallis két itthon is nagy érdeklődéssel várt kínai elektromos modelljét, a BYD Atto3-at és a BYD Dolphint is bemutatja. Az autókba be lehet ülni, és későbbi tesztvezetésre is gyűjtenek feliratkozókat a rendezvényen. Az Eisberg ízletes és játékos programot kínál a gyerekeknek, zöldségekből faraghatnak formákat, és meg is kóstolhatják a legváltozatosabb salátakeverékeket.
  A Fővárosi Önkormányzat által támogatott ingyenes rendezvényen 10.30-kor nyitják a kaput. A BFZ standjánál a 2024–25-ös évad bérletek mellett már az egyes koncertekre szóló jegyek is megvásárolhatók lesznek, ahogy a búcsúzó jubileumi évad emlékalbuma, és a nemzetközileg ünnepelt, új Eroica-felvétel is.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. június 29.
3 nap · 29 zenekar · zéró szemét – jön az idei Alpárfeszt!
2024. július 2.
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
2024. július 3.
Először koncertezik Magyarországon a Take That!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Ki lesz 2024 legjobb elsőkönyvese?
Legenda-változatok - Sulyok Gabriella kiállítása
Játékszín Podcasting - Menopauza és ami mögötte van!
A Thália Színház a 2024/2025-ös évadban közönségkedvenc előadásokkal készül
Hiánypótló ritkaságok és műfajteremtő zenészek a negyedik Liszt Ünnep első programjai közt
Ötödik alkalommal rendezik meg Budapesten a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt
Kuriózumok a Főapátsági orgonahangverseny-sorozaton Pannonhalmán a Bazilika800 emlékévben
Mi komolyan vesszük a könnyűzenét is - Áprilisban jazzel folytatódik a Semmi komoly, ősztől pedig új helyszínre is költözik
 kiemelt 
Thy Art Is Murder, Fit For A King, Knosis: nyári katlan-core a Barba Negrában
  
Súlyos deathcore / metalcore hármas fokozza majd a katlan hőséget a budapesti nyár közepén: július 4-én este a Thy Art Is Murder és a Fit For A King már jól ismert produkciója mellett most egy különleges japán projekt, a Knosis is bemutatkozik majd a Barba Negrában

Új dalokkal tér vissza Richie Kotzen a Dürer Kertbe
Júliusban kétnapos koncept eseménnyel érkezik az INOTA Focus az erőmű Turbinacsarnokába
Rockmaraton 2024
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 crossholder    savage messiah    dustin hoffman    carpathian forest    torn from earth    emma watson    moneyball    contraband    disco ensemble    zakk wylde    hófehérke    freedom is a lie    jude law    mick jagger    csak kép    hegyalja 2012    valerian swing    dreyelands    piggy d    keep of kalessin    illumishade    lordi    forgotten tales    damnations day    whitesnake  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!