hosting: Hunet
r36
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2024. április 2. kedd   08:02
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
2024. március 18. DÜRER KERT - DOPAMINE TOUR 2024

  A Normandie Dopamine turnéja Manchesterből, Londonon, Münchenen és Bécsen átívelve Budapestre is eljutott, egy varázslatos estét varázsolva a rajongóknak. A Dürer Kertben tartott klubkoncert minimális szünetekkel és kifinomult dallamokkal teli volt, a zenekar pedig megállíthatatlan energiával töltötte meg a teret.
  
  A meghirdetett 19 órás kezdéskor már kígyózó sorok vártak bebocsájtásra. A hangulatot két előzenekar is fokozta, a Self Deception és az As December Falls. Bár mindkét zenekar hangszeres zenét űz, és szeretik a Normandie zenéjét, mégis eltérő stílusban játszanak. A Self Deception inkább magas oktánszámú modern rockban utazik, némi „disco” felütéssel, míg az As December Falls, a nottinghami pop punk csapat, stúdió munkáiknál előszeretettel használnak túl effektezett autotune-t.
  Az esti programot a már említett Self Deception kezdte, füstben áztatott színpadon harcdíszben. A csapat legextrémebb tagja tagadhatatlanul Patrik Hallgren volt, aki leopárd mintás szerelésben hozta az aktuális stockholmi divatot. A frontember, Andreas Clark, méretét tekintve leginkább rugby játékos fazon, és Erik Eklund gitáros pedig a rock and roll gitárhős. Ők igazi tökös fenegyerekek, akik ismerik a jó show ismérvét. Olyan könnyedén mozdították be a Dürer nagy termét, mintha az a nagy könyvben meg lett volna írva. Igazi színpadi veteránok, akik nem aprózták el, hanem velejéig hatolva nyomták a nagy betűs techno r’n’r-t a nem túl bonyolult dalokkal. Hatalmas karakterek, akik kezdő fellépőként is tudják, hogyan kell rajongókat gyűjteni. A nyitó The Scandinavian Dream és a záró Fight Fire With Gasoline dal, valamint a köztes Matthew McConaughey, Hysteria és Holy Water dalok mind felejthetetlen pillanatokat szültek a koncerten.
  
  Kis színpadi átrendezés után jött a nottinghami pop punk, alt-rock trió, az As December Falls csapata. Hatalmas döngöléssel léptek színpadra. Aranyosak, és nem akarják megváltoztatni a világot három akkordos zenéjükkel, csak jól akarják érezni magukat. És ami a legjobb az egészben, hogy még függetlenek. A csapat mozgatója, közönség kedvence, a bájos Bethany Hunter, nem kevés tudatossággal és közvetlenségével remekül beindította a közönséget. Az As December Falls hagyományos, jól bevált utat választott a pop punk jól kitaposott ösvényén. Némi samplerrel támasztották alá a zenéjüket, ami kellemes sodró programmá állt össze. Minimális gitárszólókkal, gyors kiállásokkal és a számok közötti rövid kommentekkel tették felejthetetlenné a cirka 38 perces produkciójukat. A Go Away és az Alive, valamint a Little by Little című dalok is helyet kaptak a repertoárban.
  
  Rövid átszerelés után taktikai füstben színpadra lépett az est fénypontja, a Normandie. Tagadhatatlanul csupa ütős feelinges dalt tartalmaznak a 2016-os Inguz; a 2018-as White Flag, a 2021-es Dark& Beautiful Secrets és az idei Dopamine albumaik. A kezdeti metalcore erőt lassan felváltotta a populárisabb/melódikusabb hangzás és ezzel arányban a közönség összetétele is némileg lecserélődött, igaz ennek eredménye a milliós hallgatottsági ráta és hatalmas tömegigény, és koncertjeiken frenetikus hangulat. A csapat megtalálta a közönséghez vezető utat, hogy a hallgatóság ízlését alakították a Normandia-hoz és nem fordítva. Az est folyamán a legnagyobb hallgatottságú dalok, az Awakening (Inguz 2016)- negyedik dalként; a White Flag ( White flag 2018.) viszont koncertzáró 17. dalként. A pálmát, érthetően a turné címadó Dopamin vitte, az album 11. dalából kilenc; a Dark& Beautiful Secrets album 10 dalából hat kapott helyet.
  A koncerten a Dopamine és a Dark & Beautiful Secrets albumok dalai domináltak. A show taktikai füstben, hatalmas fények kíséretében, robbanásszerű hangerővel vette kezdetét egy intróval. A négytagú zenekar a Serotonin slágerrel nyitotta az estét, majd a Dark & Beautiful Secrets két siker dala, a Jericho és a Holy Water következett. Ezután visszatértek a Dopamine albumhoz a Hourglass és a Blood in the Water dalaival, majd elhangzott az Inguz album legnagyobb slágere, az Awakening. Kicsit sajnáltam, hogy nem szerepelt a programban a másik adu a Collide című daluk.
  Az új album dalai egy megszakítás nélküli blokkban következtek, az Overdrive, a Colorblind, a lírai Sorry, valamint a Mission Control (utóbbi a Dark & Beautiful Secrets albumról) hallható volt. A hajrában a Flowers for the Grave, a Babylon, a Ritual és a nagy finálé, a White Flag zárta az estét.
  A Normandie tagjai nemcsak kiváló dalszerzők, de tehetséges színpadi muzsikusok is. Minden hangjegyük varázslatos, és a budapesti koncerten teljes mértékben kiteljesedtek. A lenyűgöző show feledhetetlenné tette az estét, és ismét bebizonyította, hogy a Normandie jogosan foglal helyet a zenei élmezőnyben.
  
  
  
  
  


Kulcsszavak:
  normandie     as december falls     self deception 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Budapesten is fellép a Normandie a ´Dopamine´ Tour keretében

Stadionrock a klubokban - a Normandie és a Dead Poet Society ráz fel a télből

A Normandie visszatért egy új slágerrel - „Blood In The Water”

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
 kapcsolódó fotók: 

NORMANDIE - 2024. március 18. DÜRER KERT - DOPAMINE TOUR 2024

AS DECEMBER FALLS - 2024. március 18. DÜRER KERT - DOPAMINE TOUR 2024

SELF DECEPTION - 2024. március 18. DÜRER KERT - DOPAMINE TOUR 2024
 kapcsolódó videók: 

Normandie
 kiemelt 
Vonósnégyesre átdolgozott heavy metal himnuszokkal érkezik Anneke van Giersbergen
  
Szólókarrierje újabb különleges mérföldkövét mutatja be május 19-én Anneke van Giersbergen: a Heavy Strings turné keretében többek között Maiden, Sabbath és Guns klasszikusokat ad majd elő félig akusztikus, vonósnégyessel és zongorán kísért hangszerelésben

Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 hipno5e    zöld pardon    johnny english reborn    acyl    karai anna    les touffes kretiennes    mary popkids    kéknyúl hammond band    suidakra    holy grail    xandria    bogoz    keith richard    werk akadémia    the trousers    crossing eternity    balázs elemér    uzipov    amber heard    christopher nolan    gasometer    edith piaf    data animal    dead end path    live life hard  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!