hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2024. február 19. hétfő   06:18
nincsen hozzászólás

szerző: Concerto
Therion: a teljes Leviathan trilógiát bemutatja márciusban a svéd szimfo-metal zenekar
2024. március 12., kedd 19 óra, Budapest, Barba Negra



  2021 óta három album formájában jelent meg a Therion Leviathan trilógiája, amit még nem volt alkalma Christofer Johnsson zenekarának élőben bemutatni. Most ez kerül pótlásra: március 12-én a Barba Negrában játszanak majd, a finn Satra bemutatkozása után.
  
  A szimfonikus metal műfajteremtő svéd zenekara, a Therion tavaly év végén adta ki a Leviathan trilógia harmadik, befejező lemezét. Christofer Johnsson 35 éves pályafutásra visszatekintő együttese elsők között ötvözött a ’90-es években szimfonikus és nagyzenekari megoldásokat metal zenével, és a friss lemez ezt az örökséget ápolja tovább. Hangzásviláguknak máig meghatározó része az operaénekesi vokálok alkalmazása, amit 2011 óta Lora Lewis hangja biztosít. Az emelkedett, teátrális hangulat és a zenei stílusok változatos megjelenése most sem maradt el, így a Leviathan III a Therion 19 lemezes diszkográfiájának méltó darabja lesz.
  A ’21-ben, ’22-ben és tavaly kijött Leviathan trilógiát a kritikusok és a közönség egyfajta visszatérésként értékelte, amivel a zenekar a megelőző két lemez elvontabb koncepciójú, lágyabb megszólalása után kanyarodott vissza a 2000-es lemezeire jellemző egyértelműbb, „therionos” hangzáshoz. A hármas közül a mostani talán a legösszetettebb hallgatnivaló, ami a befogadó néha csak sokadik hallgatás tud igazán feldolgozni.
  
  A trilógia záró darabja apokaliptikus témákat jár körül, és a különböző mitológiák, hitvilágok alvilági urairól szól, köztük a holtak és az alvilág akkád istennőjéről, Ereskigalról, vagy éppen Erlikről, az alvilág és holtak török uráról, az ókori görög pásztorok kecskeszarvú, -lábú, és -farkú istenéről, Pánról, vagy éppen az ayahuasca szertartásokról, ami a legfrissebb videóban is megjelenik:
  
  
  
  Christofer nemrég Facebook oldalán mesélt a további terveiről. Elmondása szerint abban még nem biztos, hogy az idei nagy turné után a következő Therion album hogyan készül el, de az biztos, hogy még sok nagylemez születik majd. Némi pihenésre azonban most szükség lesz, már csak azért is, mert közben a másik, a ’70-es éveket idéző hangzású zenekarával, a Luciferian Light Orchestrával is készített két lemezt. Emellett Chris szeretné tinédzserkora ikonikus bandáit is megidézni, és egy igazi, a ’80-as éveket idéző heavy metal lemezt összerakni, ami valószínűleg egy újabb Therion side projectként valósul meg, Thomas Vikström közreműködésével. Ezek a projekt zenekarok azonban terv szerint nem fognak turnézni.
  
  Az egyébként rendszeresen Magyarországra látogató zenekar több év után tér most vissza Budapestre. Christofer így kommentálta a turné hírét: „A járvány miatt a első Leviathan lemez turnéja elmaradt, a másodiké 3 fellépés után szakadt félbe, így 2018 után most jött el az ideje, hogy végre rendesen bemutassuk a teljes Leviathan trilógiát, egyben. Chiara Malvestiti szülési szabadságon van, így 2014 után most először tér vissza velünk a színpadra Lori Lewis is.
  Nemrég pedig a jövőbeni turnékkal kapcsolatban is őszinte gondolatokat osztott meg Christofer: bár a sok évtizednyi koncertezés után még mindig élvezi a színpadi előadást, az utazás és a készülődés összes többi nyűgjét azonban már kevésbé, így a jövőben kevesebb országba látogatnak el, a nézőszám és az egyéb feltételek alapján döntve. Chris szerint biztosra vehető, hogy az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában nem játszik többet a Therion, de jó eséllyel a Balkán is kimarad majd, és a francia, spanyol és portugál régiók is túl távolinak bizonyulhatnak… Így az sem kizárt, hogy egy-egy országban a mostani turné fellépése egyben afféle búcsúkoncert is lesz.
  
  A március 12-ei, budapesti fellépésen egy fiatal finn zenekar, a Satra is bemutatkozik a Barba Negrában. A szimfonikus metal csapat most februárban adja ki első, Sand Of Time című nagylemezét, de a From The Night című dal már most meghallgatható:
  
  
  
  A CONCERTO Music bemutatja: Leviathan Tour 2024
  2024. március 12., kedd 19 óra
  Budapest, Barba Negra
  Therion, Satra koncertek
  
  Belépő: elővételben 9.900 Ft, a koncert napján 10.900 Ft.
  Jegyek kaphatók



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 sisters of mercy    as they burn    egri jános    killswitch engage    sevenfield    kitty in a casket    supernem    bin-jip    baltazár színház    carbovaris    continoom    black label society    djabe    yngwie malmsteen    witherspoon    párterápia    peter katis    valerian swing    demjén ferenc     impericon never say die tour    psycho mutants    primal fear    joe satriani    kaltenecker    megahertz  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!