hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2024. február 19. hétfő   07:28
nincsen hozzászólás

szerző: Utazó
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
2024. február 12. Barba Negra

  A Bad Nerves lenyűgöző showjában felidéződik a Ramones vadsága és a The Strokes indie dallamossága. Magasfokú temperamentum és vad energiák keverednek, mindezt némi hashajtóval fűszerezve, hogy még izgalmasabbá tegyék a Barbás fellépésüket, ami körülbelül 30 percen át tartott. Az essex-i srácok láthatóan nem hagyták veszni lendületüket.
   Borotvaélesen, pontosan 20 órakor léptek színpadra, és belevágtak a feszes programjukba. Perzselő bpm-ek és néhol páros lábú sasszéval kiegészített színpadkép, semmi más nem kellett a mindent vivő showjukhoz. Kezdetben még csak lézengett a tömeg, ám a showjuk közepére a sátor majdnem kopra megtelt. A színpadkép szokványosan roppant zavaró füstfelhővel tarkítva pokolvörösben úszva; ez inkább hadviselésnél előnyös, mint koncerten. Szerintem a tűzokádó sárkányok földjén nincs annyi füst és vörös fény, mint a Bad Nerves showja alatt. Általában mindig megmagyarázzák, hogy ez így nagyon fasza és látványos, de nézőként azt mondom, hogy nem!
  Fergeteges powerpop-rock´n´roll lázadók, 300.000 fordulatra pörgetve hozták a Don´t Stop, Baby Drummer, Terminal Boy és a Radio Punk című dalokat, valamint a Ramones/Buzzcocks/Strokes energia bombáját. Egyébként nem rossz bakeliten, CD-n, Spotifyon vagy bármi más platformon hallgatva a stúdió anyagaikat, de az igazi flash mégis élőben jön szembe. A csapat nem szólt rosszul, de hiányoltam a megdöbbentően fülsiketítő 150-200db-es hangerőt, a basszusgitár melldöngető ütését, valamint a sikító gitárok hangját, amivel még jobban kiemelhették volna, hogy ők bizony a trónkövetelő Bad Nerves.
  Az egyik Punktastic interjújukban elmondták: „Ez adrenalin, semmi szófosás, rock and roll, és tényleg csak szórakozás. Ez az egyetlen indok, amiért elkezdtük ezt a zenekart. Csak egy albumot akartunk írni és egy bakelitlemezt nyomtatni... Nem volt kérdés, de azt hiszem, egy ideje túlléptük ezt, pont úgy, mint az eredeti elképzelésünket. Igazából csak annyit szeretnék, hogy megtöltsük a 100 férőhelyes, aprócska helyszíneket. Ez minden, amit akarok. Azok a kis, izzadós dobozos helyszínek, ha ezt meg tudom valósítani az Egyesült Királyságban és Európában, és olyan emberek jönnek el a koncertekre, akiket tényleg érdekel a zene, akkor már elégedett leszek.”
  
  Letaglózó felvezető után egy átlag alatti dj. blokk következett az átszerelési szünetben, majd felcsendült az ABBA himnusz, a Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight), és a Nothing But Thieves lépett színpadra. A turné nyitódalával, a Welcome to the DCC-vel indították a programjukat, majd a DCC (2023), Moral Panic (2020) és Broken Machine (2015) albumaik köré szőtték műsoruk fő gerincét. A legnagyobb slágereik sorra kerültek, mint az Amsterdam, a Sorry, Impossible, Is Everybody Going Crazy?, Phobia, Welcome to the DCC, Overcome, Tomorrow Is Closed, Futureproof, vagy éppen a Real Love Song. Az esti műsorban azonban helyet kapott számos más kiváló dal is. Az essexi baráti kör több mint 10 év alatt hatalmas utat járt be, és mára korosztályuk egyik legkeresettebb előadójává vált - Conor Mason énekes-gitáros, Joe Langridge-Brown gitáros, Dominic Craik gitáros, Philip Blake basszusgitáros és James Price dobos.
  
  A koncert előtti pillanatokban a tömeg sátorlaptól sátorlapig állt, és tapintani lehetett a várakozás izgalmát. Hatalmas ováció fogadta a vörös fényben és áthatolhatatlan füstben úszó színpadra lépő tagokat. Kezdetét vette a show a Welcome to the DCC, a Dead Club City, Moral Panic és a Broken Machine albumok dalainak köszönhetően. Hatalmas energiák szabadultak fel a nyitó Welcome to the DCC, az Is Everyone Going Crazy? és a Tomorrow is Closed alatt. Megállíthatatlanul jöttek dalaik, a Real Love Song páratlan dallamvilágával, vagy a sokunk számára kiénekelhetetlen magas „C”-vel megáldott City Haunts zseniális szerzeményével.
  
  Elmondásuk szerint nem képzett zenészek, ami azért furcsa, mert olyan fantasztikus közönség dalokat írtak, amire nincs lehetséges magyarázat. Hihetelen alázatos előadásmódjuk igazából olyan daloknál tapintható, mint a Sorry, de a szintén vegyes érzelmeket kiváltó Do You Love Me Yet?, maga The Beatles-es felütésével érdekes vegyület, pont úgy, mint a rákövetkező három-négy szervesen ellentétes zenei alapanyagú dinamikus, és némi melankóliával megtűzdelt Unperson, mely kétharmadában felszabadító, egy harmadban szétszakító. A rákövetkező Phobia lüktetése, némileg hajaz Billie Eilish Bad guy dalára. A koncert utolsó harmadán olyan dalok kaptak helyet, mint a Futureproof dinamikus minimalizmusa, vagy az Impossible lágy harmóniái. A záróakkordot a NBT kötelező klasszikusával, az Amsterdammal, valamint a zseniális és hatalmas Overcome zárta.
  
  Budapesten a banda ismét megmutatta, hogyan lehet fokozni a Nothing But Thieves fokozhatatlanságát. Hihetetlen előadásmóddal szólították meg a közönséget a teltházas klubban. A hangulat felülmúlhatatlan volt, és a számok közti ováció volt a visszacsatolás. A buli után nem volt kérdés, hogy érdemes volt ismét ellátogatniuk Budapestre. A csapat tagadhatatlanul vérprofi, akik a hazai pálya a Wembley Aréna mellett is tudnak egy 3000 fős klubban is egy hiteles aréna show-t nyújtani, nem kevesebb, mint 150 percen keresztül.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 beatkoho    ghost brigade    livesound    almanac    hard charger    maeotis    danny elfman    danny elfman    foster the people    greg bennick    Éli könyve    kaltenecker    kvaen    tátrai band    moonsorrow    ensign    demi moore    keep of kalessin    jaden smith    exférj újratölve    shadowthrone    the last felony    the spirit    radiohead    snow patrol  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!