hosting: Hunet
r31
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2024. február 5. hétfő   08:11
nincsen hozzászólás

szerző: :detox:
Brujeria: Esto Es Brijeria European Tour
2024. június 15. 19h, Analog Music Hall



  A tavalyi fergeteges teltházas dűreres boszorkányszeánsz után ismét hazánkba látogat a (ál)mexikó grindcore alapvető mértékegysége a Brujeria! Pontosabban június 15-én az Analóg Music Hallban lehet átérezni milyen az amikor az extrem metál szétforgácsolja a színpadot és a közönség hallóidegeit láncfűrész nélkül.
  
  
  
  A Brujeria nem csupán egy brutálisan erős rock zenekar, inkább egy komplex, többdimenziós entitás, amely egyedülállóan egyesíti a grindcore és death metal erejét. Zenéjük a szélsőséges stílusok határán táncol, miközben egyedi megközelítésük nem csupán a zenei teljesítményre, hanem az utcai szintű performansz művészet eszközeivel is kifejezi magát. A tagok álnevek alatt lépnek fel, és egy drogbárókból álló latin bandaként mutatják be magukat, akik az FBI által körözött személyazonosságuk elrejtése miatt titkolják kilétüket. A képes anyagaikon és a koncerteken is autentikus mexikói kendőt viselnek, és a kartell vezér bőrébe bújó el Brujo gyakran machetével nyomatékosítja mondanivalóját a színpadon.
  
  
  
  De, hogy a száraz tényeknek is adjunk a nedves tequila mellé, jöjjön egy kis történelem:
  Alapításuk 1989-ben Los Angelesben történt, eredeti felállásukban olyan kiváló zenészeket vonultattak fel, mint Juan Brujo (John Lepe), Asesino (Dino Cazares a Fear Factory gitárosa), Güero Sin Fe (Billy Gould a Faith No More-ból) és Fantasma (Pat Hoed, a profi pankráció kommentátora és rádiós műsorvezetője). Jello Biafra, a Dead Kennedys alapítója rövid idő után távozott. Pinche Peach lépett be mint másod énekes/performanszer, aki előszeretettel mászkál egy levágott műfejjel, ami a debüt album „Matando Güeros (1993) óta önálló életet él, mint el coco loco. Ez a botrányt kavaró kiadvány mutatta be alteregóikat, és azóta is a zenekar az egyedi karakterek és a zenei teljesítmény kombinációjával marad az underground metál szcéna élvonalában. A Brujeria történetében voltak olyan időszakok, amikor tagcserék és zenekarvezetők más elfoglaltságai miatt hosszabb szünetek következtek be az albumok megjelenései között. Politikai kommentárokat is belecsempésztek zenéjükbe. A zenekar a 90-es években folytatta pályafutását további kiadványokkal és tagcserékkel. Az 1995-ös Raza Odiada-t a 2000-es Brujerizmo követte. Single-k, EP-k és válogatás kiadványok is bővítették a banda palettáját. A 2016-os Pocho Aztlan albumukkal ismét jelentős sikereket értek el. Legutolsó eresztésük, a 2023-as Esto Es Brujeria továbbra is hű marad a kemény, radikális és provokatív stílushoz, amely már 30 évvel a debütálásuk után is érvényes. A lemezen található egy J.J. Cale dal, a Cocaine sludge verziója, további sokszínűséget és kreativitást mutatva be a zenekar munkásságában. A Brujeria 2024-es Esto Es Brujeria European Tour turnéja új dalokkal, mint például a Mochado, Bruja Encabronada és El Patrón Del Reventón, hozza el a kartellek és rituális gyilkosságok világát a koncert termekbe. Az Esto Es Brujeria továbbra is tükrözi a “mexikói” death grind zenekar egyedi és erőteljes stílusát. Nem véletlen, hogy a Brujeria továbbra is kiemelkedő szereplője az underground metál szcénának, és az Esto Es Brujeria albummal ismét bebizonyította, hogy a sötét szatíra és a brutális zene művészi ötvözete révén egyedülálló helyet foglal el a metál világában.
  
  
  
  A fellépéseikről érdemes megjegyezni, hogy a zenekar mindig szívesen vegyül a fanokkal a zúzda után. Örömmel látni, hogy ennyi színpadon eltöltött év után is nagyon élik a turnézást. Érdemes velük fancy fotókat lőni a begyűjtött pacsik mellé. Merchel is mindig bőven készülnek. Sajnos (dedikált) machetét nem lehet vételezni, azt nyilván csak a showra tartogatják, de minden szokásos egyéb zenekari hardware bezsákolható.
  Egy szó (golyó) mint száz, ha érdekel hogyan vág rendet el brujó és legendás bandája az agytekervényidben, feltétlenül vedd meg a jegyedet az „Esto Es Brujeria European Tour” magyar állomására, és látogass el az analóg music hallba júniusban!
  Esto es brujeria! =8)..
  
  2024 június 15. 19h, Analog Music Hall
  Jegyek válthatók a Live Nation oldalán: Brujeria ´Esto Es Brijeria´ European Tour



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 beatkoho    atlasz gábor    stormraizer    e-nora    self deception    valentin nap    flynn    goodbye darjeeling    cryptopsy    katatonia    psychotic waltz    guilhem desq    spielberg    eros ramazotti    up in the air    novarock    amerika kapitány    genus ordinis dei    crescendo    mercyful fate    crimson shadows    stefan kaufmann    atkinson    secret chiefs 3    kill ferelli  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!