hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2024. február 5. hétfő   08:11
nincsen hozzászólás

szerző: Underground
Live Nation junius- Bruce Dickinson; Charlotte Sands, Corey Taylor, The Dead South, Yungblud, TOOL, Body Count feat. ICE-T
2024. június 1.-június 29. Budapest



  A Live Nation júniusi nagy dobásai- Bruce Dickinson; Charlotte Sands, Corey Taylor, The Dead South, Yungblud, TOOL és a Body Count feat. ICE-T
  
  A Live Nation eddig is rengeteg kiváló előadót hozott Budapestre, de úgy érezzük, hogy ebben a hónapban még forróbb lesz a talaj Budapest alatt. A melódikus és kemény vonal rajongói ismét dörzsölhetik a tenyerüket, ugyanis a júniusi felhozatal nem akármilyen lesz. Rengeteg kiváló előadó fogja a kilincset egymás kezébe adni. Íme a felhozatal: Bruce Dickinson, Charlotte Sands, Corey Taylor, The Dead South, Yungblud, TOOL, Body Count feat. ICE-T, Brujeria, Coldplay, Rod Stewart és a Scorpions.
  Lássuk akkor a felhozatalt:
  
  Június 1. Barba Negra
  Bruce Dickinson
  
  Hosszú idő után a heavy metal egyik élő klasszikusa, az etalon Bruce Dickinson szóló projektjével és új, 2023-as meghatározó albumával, a The Mandrake Projecttel tér vissza Budapestre. Bruce Dickinson, az Iron Maiden frontembere, minden idők egyik legnagyobb és legkarakteresebb heavy metal énekese 19 év után vadonatúj szólóalbumot ad ki 2024 elején. A The Mandrake Projectre keresztelt album megjelenését egy turné is követi, amely Budapestet is érinti. Az előadásra 2024. június 1-jén, a Barba Negra klubban kerül sor
  
  
  
  Június 4. Turbina Kulturális Központ
  Charlotte Sands
  
  Esetleg ha lemaradtál Charlotte Sands tavalyi fellépéseiről, akkor sincs semmi baj, hisz június 4-én bepótolhatód a Turbinában ezt a lemaradást. Charlotte Sands egyébként hangosan beszél és játszik, ötvözi a forró pop-punkot és folk stílusokat. 2020. novemberében kiszivárogtatott „Dress„ című dala egy meghatározó himnusszá vált és világszerte 30 millió streamet gyűjtött.
  
  
  
  A zenei karrierje nem egy virális dal sikerével kezdődött, hanem azzal, hogy 18 évesen elhagyta otthonát és zenész karrierbe kezdett. Charlotte Sands s 2018-ban kezdett zenélni, debütáló kislemeze a „Phantom Pain„ volt. A lényeges momentum, hogy Sands két éve robbant be az alt-rock színtérre olyan slágerekkel, mint a „Dress„, a „Special„, a „Bad Day„ és a „Keep Me Up All Night„, és a „Sweatshirt dalaival.
  
  
  
  A 2022-es Love and Other Lies korongja véglegesítette helyét az alt-szcénában. További sikerei a „I Love You, But”, „Life of the Party„, és kollaborációkkal James Droll-lal és Sammy Arriaga-val. 2020-ban, a Covid alatt 7 dalt dobott piacra köztük, majd 2021-ben megjelentette első EP-jét, a „Special„-t, majd 2022-ben a „Love and Other Lies„-t. 2023-ban következett a „Good Now„ EP. Az idei év elejére datálta a legújabb sikervárományos anyagát a can we start over? korongját. Sikereit és népszerűsége azóta töretlen, sőt ami még jobb, hogy a rajongói imádják. Szerényen csak annyi mondható Charlotte-ról, hogy „megállíthatatlan erő”. Gyere el és győződj meg róla a június 4-én Turbina Kulturális Központban egy fülledt klub bulin.
  
  
  
  Június 5. Barba Negra Red Stage
  Corey Taylor
  
  Corey Taylor, a Grammy-díjas zenész, a Slipknot és a Stone Sour frontembere, kiemelkedő és sokoldalú művész. Számtalan sikeres album és díj, köztük 14 platina- és 46 aranylemez jelzi pályafutásának magas színvonalát. A kemény, nem megalkuvó stílusa és őszinte kifejezőkészsége mind a zenében, mind az írásban és a színészetben megmutatkozik.
  
  
  
  Taylor élete nem csupán a zenéről szól, hanem a személyes küzdelmekről, függőségéről, és azok leküzdéséről is. Zenekarával, a Slipknot-tal, és a Stone Sourral elért sikerein túl szólókarrierjével is hűen tükrözi művészi sokoldalúságát. Az őszinte kifejezőkészsége és az érzelmekbe való betekintés mind a dalszövegeiben, mind az előadásokban megmutatkozik.
  Az írói és színészi karrierje is kivételes. Több önéletrajzi könyvvel és számos filmes, televíziós kreditjével Corey Taylor nemcsak a zenei, hanem az irodalmi és filmes világban is elismert alkotó. A New York Times bestseller listáján is szereplő íróként és a popkultúra ikonjaként Taylor továbbra is inspirálja rajongóit.
  
  
  
  A 2020-ban megjelent „CMFT„ című szólóalbuma és az azt követő „CMFB. Sides„ EP, valamint a 2023-as „CMF2„ második szólóalbum széles zenei spektrumot tükröz, és segített Taylornek még mélyebben felfedezni önmagát. A zenei univerzum bővítése mellett aktív turnézása is folytatódik, és 2024-ben Európában is újra találkozhatunk vele, köztük egy budapesti koncerttel a Barba Negrában.
  Corey Taylor, a Slipknot frontembere, korábban lemondta Észak-Amerikai szólóturnéját, hivatkozva szellemi és fizikai egészségi problémákra. A közelgő Európai turné közelsége miatt viszont megtartja a fellépéseket. A zenész az elkövetkező hónapokban továbbra is aktív lesz Európában és az Egyesült Államokban, de hangsúlyozza, hogy most a személyes jóléte fontos számára. Corey Taylor fellépése, 2024. június 5-én lesz a Barba Negrában.
  
  
  
  
  Június 6. Budapest Park
  The Dead South, Corb Lund
  
  Ismét Budapestre látogat a Dead South folk-bluegrass négytagú zenekar, akik a messzi Kanadából érkeznek két hazai teltházas koncert után. A zenekart eredetileg 2012-ben alapította a Nate Hilts, Scott Pringle, Danny Kenyon és Colton Crawford kvartettje.
  
  
  
  A csapat a bluegrass műfaj kiválóságai, lenyűgöző koncertjeikkel hódították meg a nagyvilágot. A zenekar, többszörös Juno-díj győztes, 2012-ben alakult, és „The Ocean Went Mad and We Were To Blame„ című EP-jükkel (2013) kezdték pályafutásukat, amit három album követett: „The Good Company„ (2014), „Illusion & Doubt„ (2016), „Sugar & Joy„ (2019), „Served Live„ (2021) és „Easy Listening for Jerks, Pt.2„.
  
  
  
  Nate Hilts, magával ragadó hangja és olyan tradicionális hangszerekkel, mint a gitár, a mandolin, a cselló és a banjo, valamint jól ismert feldolgozások mellett saját szerzeményekkel, és az autentikus előadásuk miatt a négyes népszerűsége 2016 óta folyamatosan nő. A kirobbanó sikert a „In Hell I’ll Be In Good Company„ című daluk hozta, melyet közel 300 millióan tekintettek meg a YouTube-on. A csapat hangzása némileg eltér a bluegrass műfajtól, hiszen egyedi, punkos-rockos-metal elemekkel fűszerezik a hangzásukat, ami nem csoda, hiszen dalaikban visszaköszönnek a gyerekkorban hallott punk, rock és metal alapvetései. A négyes sokoldalúságát mutatja, hogy együttműködtek a kanadai hiphoperrel, Rich Kiddel, és újra piacra dobták a „In Hell I´ll Be in Good Company„ című dalukat.
  A Dead South két hazai teltházas koncert után várhatóan a június 6-i Budapest Parkos fellépésük is teltházas lesz.
  
  
  
  Június 9. Budapest Park
  Yungblud a Z-generáció kedvenc rock ´n´ roll ikonja Budapest Parkban!

  
  Yungblud, vagyis Dominic Harrison, valóban kiemelkedő tehetségű és sokoldalú brit zenész, aki számos műfajt ötvözve alkotja zenéjét. A szülői háttere és a korai zenei érdeklődése egyértelműen hozzájárultak ahhoz, hogy már fiatalon saját dalokat írjon. Azáltal, hogy rockot, punkot és hip-hopot vegyít stílusában, egyedi és lázadó hangzást teremtett, amely megfogalmazza az elnyomottak üzenetét.
  
  
  
  
  Az „21st Century Liability„ albumával való debütálása után széles körű elismerést és figyelmet kapott a zenei színtéren. Az „hope for the underrated youth” EP és a sikeres együttműködések olyan neves előadókkal, mint Halsey, Machine Gun Kelly, Dan Reynolds és Travis Barker, tovább növelték népszerűségét. Az „Original Me„ című dalért elnyert díj és a további jelölések is tanúbizonyságot tesznek a művészi kvalitásairól.
  
  
  
  A „Weird!„ és „YUNGBLUD„ albumok sikerei, valamint a globális turnék és együttműködések Avril Lavigne, Lil Yachty és a Bring Me The Horizon-tal további mérföldkövek a pályáján. Az újabb kislemez, a „When We Die (Can We Still Get High?)„ és a vele járó GRAMMY-jelölés Lil Yachty-val csak tovább erősíti Yungblud pozícióját a zenei színtéren.
  A művész hozzáállása és zenéje láthatóan rezonál a hallgatókkal, amit a hatalmas Spotify-hallgatói szám és a globális stream számok is alátámasztanak. Az NME-díj jelölései és a „Original Me” zenei videó díjának elnyerése csak további elismerés Yungblud kreativitásáért és előadói képességeiért. Az elkötelezettsége és az újító szellemisége továbbra is a figyelem középpontjában állnak, így érdemes figyelni további alkotásaira és pályafutásának fejlődésére.
  Yungblud a Z-generáció kedvenc rock ´n´ roll ikonja érzelmekkel teli és lázadó stílusa valószínűleg ismét lenyűgözi majd a rajongókat a június 9-i Budapest Parkos koncertjén.
  
  
  
  
  Június 13. Papp László Budapest Sportaréna
  TOOL, Night Verses

  
  A Tool az egyik Amerika egyik legtartósabb és kiszámíthatatlanabb zenekara lett, az évek során folyamatosan fejlődő, izmos és elgondolkodtató hangzásával, egyfajta szarkasztikus humorral és egy misztikus esztétikával, ami egy olyan rajongói követőtáborral vonzotta őket, akik csak néhány évtizeden át szétszórt albummal rendelkeznek. Legnagyobb áttörésüket a sötét underground metal és az art rock ambíciójának ötvözésével érték el, többszakaszos, rétegzett dalokat alkotva, mintha klasszikus zeneszerzők lennének. Még az artsy vonalat is követve tisztelegtek a grindcore, death metal és thrash kegyetlenül sötét víziói előtt. Még post-punk hatásokkal is, zenéjüket a prog rock hangzásával és érzésével hozták elő, váltakozva hosszú, részletes hangszeres interlűdiumokkal és dalszöveges dühöngéssel a dalokban.
  
  
  
  A Tool 1990-es évek elején mutatkozott be az Undertow albummal, kezdetben összekeverve őket az akkori nu-metal kortársaival. Az Ænima című második albumukkal (1996) azonban szakítottak ezen asszociációkkal, túllépve a hagyományos dalstruktúrák és dalhosszak korlátain, epikusokat alkotva. 13 évnyi szünet után 2019-ben tértek vissza a Fear Inoculum albummal, ami a toplisták élére került és Grammy-díjra is jelölték. 2022-ben, 30. évfordulójuk alkalmából újra rögzítették debütáló kislemezüket, az „Opiate²„-t.
  
  
  
  A Tool története során, a fentiek mellett, különféle kitérőket tettek, például Maynard James Keenan kiegészítő projektjeivel (A Perfect Circle, Puscifer). A zenekar mindig is különbözött a mainstreamtől, mélyebb és kifinomultabb hangzásával és komplex kompozícióival, és továbbra is hű maradt saját mítoszához és egyedi stílusához.
  
  Június 14. Budapest Park
  Body Count feat. ICE-T

  
  A Body Count, a rap szupersztár Ice-T vezette zenekar egy élő legenda. A hip-hop, a hardcore, a punk és a metal fúziójával a sokat emlegetett 1992-es „Body Count„ című debütáló albumukon úttörőként és az egész nu-metal és rap-metal műfaj etalonjaként tartják számon.  
  Néhány viharos év után a Body Count 2020-ban újra összeállt, és kiadta a visszatérő Carnivore című albumukat, majd 2023-ban megjelent a Carnivore (Instrumental) és a szintén Bloodlust (Instrumental) albumuk, melyet várhatóan az idén tavasszal megjelenő a soron következő a Merciless albumuk követ.
  
  
  
  A Body Count, Ice-T által vezetett heavy metal csapat, hat év után ismét Magyarországon ad koncertet. Június 14-én a Budapest Parkban lépnek fel. A Body Count korábban már háromszor játszott Budapesten: 1993-ban a Rockland, négy évvel később az egykori Rockvárban, majd 2018-ban a Budapest Parkban.
  Ice-T, eredeti nevén Tracy Marrow, a nemzetközi gangsta rap színtér meghatározó alakja. A rapper a „Rhyme Pays„, „Power„ és „O.G.: Original Gangster„ című albumaival vált ismertté a hip-hop világában 1987 és 1991 között. Azonban a valódi áttörést a harmadik albumával, az „O.G.: Original Gangster”-rel érte el, melynek egyik slágere, a „Body Count,” egy teljesen új irányba terelte a dolgokat.  Az izgalmas fordulatnak köszönhetően Ice-T középiskolai barátaival egy hardcore/metal zenekart alapított, merész módon kombinálva e két látszólag ellentmondásos műfajt. A „Body Count„ című daluk nem csupán egyszeri kollaboráció maradt; ez volt az az pillanat, amikor eldöntötték, hogy a heavy metal világában is érvényt szereznek.
  
  
  
  Ice-T és a Body Count debütáló albuma, a Body Count 1992-ben jelent meg, és radikális hangzásával azonnal figyelmet keltett. Az album, mely a top 20-ba jutott az USA-ban, és a top 30-ban szerepelt számos más országban, több mint fél millió példányban kelt el, ezzel a Body Count-et az 1990-es évek elejének egyik legmegrészebb zenekarává tette. A zenekar története tele volt kihívásokkal. A következő albumok, mint a „Born Dead„ (1994) és a „Violent Demise: The Last Days„ (1997), nem értek el ugyanakkora sikert, sem kereskedelmi, sem minőségi szempontból. Az alapító tagok tragikus elvesztése tovább nehezítette a helyzetüket, és úgy tűnt, a Body Count története lezárul.
  Azonban 2014-ben a zenekar újra összeállt. Az „Manslaughter„ című albumuk visszahozta az eredeti lendületüket és formájukat. Ice-T mellett Ernie C, Juan of the Dead, Vincent Price és Ill Will alkotta az új felállást, és újra lenyűgöző és intenzív koncerteket adtak. A „Bloodlust„ (2017) és a „Carnivore„ (2020) albumaikkal a Body Count erősebb és könyörtelenebb, mint valaha.
  Body Count Budapest Parkos fellépésén újra bebizonyítja, hogy még mindig az egyik legkiemelkedőbb alakja a műfajnak. A „Merciless„ album további fejezetet nyit a zenekar lenyűgöző karrierjében, és a koncert a múlt, a jelen és a jövő találkozása. Ne hagyd ki ezt az fellépést.
  
  
  
  Június 1. Barba Negra
  Bruce Dickinson: The Mandrake Project
  
  Június 4. Turbina Kulturális Központ
  Charlotte Sands
  
  Június 5. Barba Negra Red Stage
  Corey Taylor
  
  Június 6. Budapest Park
  The Dead South
  
  Június 8. Puskás Aréna
  Halott Pénz 20
  
  Június 9. Budapest Park
  Yungblud
  
  Június 13. Papp László Budapest Sportaréna
  TOOL
  
  Június 14. Budapest Park
  Body Count feat. ICE-T
  
  Június 15. Analog Music Hall
  Brujeria
  
  Június 15.,16.,18. Puskás Aréna
  Coldplay
  
  Június 22. MVM Dome
  Rod Stewart
  
  Június 29. Papp László Budapest Sportaréna
  Scorpions
  
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
Sabbath, Dio, Jethro Tull dalokat is előad májusban az Electric Guitarlands 4 gitárhőse
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Nulladik Változat 35 éves jubileum „Négy képzeletbeli srác” valósága
AWS - Innen szép nyerni lemezbemutató koncert a Budapest Parkban
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Dan Patlansky Budapesten
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 pitt    eradication    iced earth    alter bridge    hierophant    album    die knappen    the new black    fegyelmező részleg    vinnie moore    sing sing    warbringer    trent reznor    short sharp stock    calico island    felföldi péter    talking heads    asian dub foundation    butch vig    chronicle    jackass 3d    libido wins    korál    máté bence    kalmah  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!