hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
hírek   2023. november 17. péntek   06:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Díjnyertes zenekarok koncertsorozata indul a Turbinában


  Fülesbagoly Trip néven koncertsorozat indul Budapesten a Turbina Kulturális Központban a Fülesbagoly Alapítvány szervezésében. A havonta jelentkező esteken párosával lépnek fel a Fülesbagoly Tehetségkutató elmúlt hét évadát megjárt döntős produkciói. A Fülesbagoly Trip január 19-én startol a Taiga Peer és Ben T Kadar fellépésével.
  
  
  
  A Fülesbagoly Alapítvány hosszú évek óta azon dolgozik, hogy a magyar könnyűzenei színtér működését segítse. 2016-ban indította az idén Music Hungary-díjra jelölt Fülesbagoly blogot, szervezi hét éve a 2023-ban Civil Díjra jelölt Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatot. Készített kizárólag zenei tartalommal Fedél Nélkül újságot. Harmadik esztendeje bonyolítja le az Él a Zene! kezdeményezést, melynek lényege, hogy egy napon át magyar zenével árasztják el az üzleteket, szállodákat, éttermeket, rádiókat és zenetévéket. Az alapítvány második évada mutat be Stage Darling! című podcast-sorozatával zeneiparban dolgozó nőket, az új széria épp november közepén indul.
  
  A közhasznú szervezet ezúttal egy koncertsorozatot indít Budapesten, a Turbina Közösségi Házban. A Fülesbagoly Trip olyan produkcióknak biztosít fellépési lehetőséget, melyek megjárták valamelyik Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjét, mi több, díjakat is kaptak. A fellépő zenekarok mind kiváló muzsikusokból állnak, a saját stílusukban értéket képviselnek, sok esetben kiemelkedők.
  
  
  
  A koncertsorozat a Taiga Peer és Ben T Kadar fellépésével indul január 19-én a Turbinában. A Taiga Peer a shoegazing, new wave és pszichedelikus rock elemeket ötvözi, dalai kötetlenek, szabálytalanok, csapongók, hullámzók. Ben T Kadar egy budapesti énekes/dalszerző és zenei producer. Az elektronikus pop és alternatív hip-hop műfajaiban alkot lo-fi és a trap elemeket ötvözve.
  A Fülesbagoly Trip sorozatban, 2024. első felében összesen 10 zenekar koncertet ad majd koncertet. Febrár 16-án az alter-prog-rock Görbe Bögre és a pop, jazz, funk, metal, grunge és alternatív műfajokat elegyítő Polytrip zenél. Március 15-én a Butterbros, akiknek célja a brit alternatív hard rock zenei stílus összemelegítése magyar dalszövegeikkel, valamint a 2022-ben az Öröm a Zene-fődíjas alternatív-synth/pop-rock Heavy Brains koncertezik. Április 16-án az alternatív tündérmetal Möbius, illetve a 2023-as Öröm a Zene-fődíjas, progrockot, jazzt, technot és még számtalan stílust ötvöző Gorg & Benzol lép színpadra. Végül május 17-én a Művészetek Völgyét, Campus Fesztivált, FEZEN-t, Sziget Fesztivált és SZIN-t is megjárt underground indie poprock Herself, valamint a számos nemzetközi jazzfesztiválon fellépő, jazz, soul, neo-soul, R&B, pop, hip-hop, valamint egyéb progresszív műfajokat vegyítő Ineffable muzsikál.
  Az együttesek tehát párosával lépnek fel, minden produkció 1 órás koncertet ad. A január 19-i Taiga Peer-Ben T Kadar közös estre a jegyértékesítés elkezdődött.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Elfajzott művészet II. meghosszabítva
Legendás ütőhangszeres művész érkezik a Skanzenbe Mohammad Reza Mortazavi a KANDELA Fesztiválon lép fel
Először jön Magyarországra a Faun
Seraina Telli: dögös énekesnő nyitja a Visions Of Atlantis turnét
Kelemen Barnabás egy különleges hangszert szólaltat meg csütörtökön este a Müpában
A Telltale kiadta vadonatúj „Monster” című kislemezét
A SeeYouSpaceCowboy bemutatja új albumát, a „Coup De Grâce”-t
Megjelent a Cloud Nothings új albuma, a Final Summer
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 kishúg    damnations day    sajnos batár    defeated sanity    age of agony    hory gergely    myra    velvet seal    stratovarius    the agonist    remorse    mad sin    antalgia    flúg    hol van ilyenkor a rendőrség?    natalie cole    arkhorrl    slamo    novelists    jonny greenwood    in flames    control human delete    santa cruz    the new roses    intronaut  

r45
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!