hosting: Hunet
r32
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2023. október 16. hétfő   08:21
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
She Wants Revenge a Dürerben
2023. szeptember 24. Dürer Kert

  2023. szeptember 24-én lépett fel Budapest egyik legizgalmasabb klubjában az amerikai poszt-punk, goth-rock csapat, a She Wants Revenge. Igazán kíváncsi voltam, hogy közel 20 év után, ismét létező zenekar, ami tele van furcsaságokkal, hogyan mozgatja meg a magyar fiatalságot.
  
   A közönség vegyes volt. Láthatóan képviselte magát az a réteg, aki serdülőként szerette meg a zenekart, de mára már az öltözködésében, hajviseletében konszolidálódott, de kíváncsi volt a csapatra, és eljött nosztalgiázni. Természetesen jelen voltak azok is, akik örök életükre választották a stílust, és feketében, csipkében, bakancsban, erőteljes sminkben szórakozták végig az estét.
   A She Wants Revenge valójában egy duó, ami 2004-ben, Kaliforniában alakult. Az énekesük, aki gitáron is játszik, Justin Warfield, rapper volt a 90-es évek végén. Ehhez képest, én elég erősnek érzem a stílusváltást, de illik hozzá mindenképp, amit azóta képvisel. Adam Bravin szintén érdekes figura. Számtalan hangszeren játszik, köztük basszusgitáron, billentyűs hangszereken, gitáron és dobon is. Ebből számomra nyilvánvaló, hogy a zene teljesen beszippantotta, már fiatal korában is. A fiúk a turnékon kiegészülnek egyéb muzsikosokkal, de ők nem számítanak állandó tagoknak. Ilyen például Thomas Froggot gitáros, David Goodstein és Jason Payne dobos.
  
   Az együttes eddigi fennállása alatt kétszer tartott hosszabb szünetet, de aztán mindig történt valami, ami összehozta őket újra. Három stúdió albumuk jelent meg idáig. 2006-ban az azonos című She Wants Revenge, 2007-ben a This Is Forever és 2011-ben a Valleyheart. Annak ellenére, hogy nagyobb dobással nem jelentkezett a csapat, az utóbbi években kifejezetten nagyszabású turnékra indulnak. 2022-ben a Disappear Tour is tartalmazott európai állomásokat, de hazánk akkor kimaradt a fellépések sorából. Jelenlegi, Eternal nevű turnéjukon, 18 koncertet adnak az öreg kontinensen, érintve Horvátországot, Bulgáriát, Szerbiát, Görög- és Törökországot, az Egyesült Királyságot, Francia- és Németországot, Lengyelországot, Ausztriát és természetesen Magyarországot is. Több 1000 kilométer, 18 show, és mindez 25 napba belesűrítve. Nincs mit csodálkozni azon, hogy a fiúk fáradtak voltak az utolsó előtti helyszínen. Minimális pihenő után Ausztráliában, majd az USA-ban folytatják. Ezek alapján azt kell mondanom, hogy sokkal szívesebben játszanak, mint ülnek a stúdióban új szerzeményeken dolgozva.
  A kezdeti sikereket nem lovagolták meg annak idején, láthatóan kívül maradnak a showbusiness világán. 2006-ban közösen turnéztak a Depeche Mode-dal, és a The Cure-ral is léptek fel közösen, aztán inkább szünetet tartottak, mert úgy érezték, csak a hírnévért nem érdemes csinálni. A goth stílus persze meg is követel egy érzékeny lelki hozzáállást.
  
   A csapat neve a filmek világából is lehet ismerős, mert a Jim Carrey főszereplésével bemutatott The Number 23, és az American Horror Story sorozatnak is She Wants Revenge dal volt a zenéje.
  A koncerten kifejező volt a színpadi kép. Mindannyian feketében jelentek meg, ami önmagában a stílusban nem meglepő, de a fénytechnikusok kezét megkötve, minden dalnál csak monokrómiát engedtek meg. Ez többségében piros volt, vagy kék, végül pedig ezek egyvelegeként a lila szín jelent meg. Mindez rengeteg füsttel párosult, sejtelmessé téve az előadást. A mimika nehezen volt leolvasható. Warfield nem törekedett interakcióra, szinte nem is szólt a közönséghez. Különösebb átvezető szövegek nélkül érkeztek a nóták, aminek többségét a közönség együtt énekelte vele. Az energiák összeértek, a publikum sem csapott nagy bulit, nem volt különösebb tánc vagy taps. A banda előadta, a rajongók meghallgatták. Azt gondolom, szintén tudatos döntés volt, hogy a koncertnek ne legyen íve. Nem voltak hatásvadász elemek, nem gyúltak a rakéták, a hangulat maradt azonos.
  Stílusban engem végig a korai Depeche Mode dalokra emlékeztetett, Warfield hangszínben is hasonló, mint Dave Gahan, ezért ezzel a visszafogottsággal együtt is egy kifejezetten élvezetes este volt.


Kulcsszavak:
  she wants revenge 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

She Wants Revenge a Dürerben koncertezik

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Akik házibulit csaptak az MVM Dome-ban: a Depeche Mode
Suicidal Angels, Fusion Bomb, Crimson Fire
A Normandie lenyűgözte Budapestet a Dopamine turné keretében
Cattle Decapitation, Signs Of Swarm
Fesztiválhangulat a Dürer kertben- Halflives és az Inferno Turné
Amaranthe, DragonForce, Infected Rain
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
 kapcsolódó fotók: 

SHE WANTS REVENGE - 2023. szeptember 24. Dürer Kert
 kapcsolódó videók: 

She Wants Revenge
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 benediction    machine head    morningdeer    mercenary    kill devil hill    entombed ad     natalie portman    burden    the konstellation    shades of grey    keira knightley    therion    scott kelly    közért noise    pannonia allstars ska orchestra    malevolence    malice mizer    amd    péterfy bori & love band    cocorosie    maruta    al di meola    the agonist    torture squad    Éli könyve  

r41
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!