hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
magazin [fesztivál]  2023. augusztus 7. hétfő   06:16
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Szellősréti Kisfesztivál - amikor színpadra lép a csillagos ég…


  A Somogyi-dombság mesés környezetében, a Balatontól 10 kilométerre fekvő Bálványos rejti augusztus 25-28. között a hazai fesztiválpaletta legújabb chill-fesztiválját, a Szellősréti Kisfesztivált. A változatos programok közt hullámzik a zene, feltölt a természet, és a madárcsicsergés is hallatszik. A koncertek és közösségi programok mellett Szellősrét egy Mozinet Kisfesztivállal is készül, díjnyertes alkotásokkal, igazi filmes csemegékkel.
  
  A Szellősréti Kisfesztivál a közösségi élményekre nagy hangsúlyt fektetve, programjaival és Bálványos bájos hangulatával a békés kikapcsolódás, a feltöltődés, és a természettel való kapcsolatteremtés lehetőségét kínálja. A hazai fesztiválpaletta legújabb chill-fesztiválja augusztus utolsó hétvégéjén, négy napon át várja mindazokat, akik a filmvetítések, koncertek, workshopok és örömzenélések mellett azt is értékelik, amikor színpadra lép a csillagos ég, a madarak csiripelése adja a headliner programot, és a természet nyújtja a fesztivál díszletét.
  
  Esténként olyan kiemelkedő zenészek adnak akusztikus koncertet, mint Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák, Németh Juci és G. Szabó Hunor, vagy az underground ikon Víg Mihály és a Balaton, de mellettük a Szellősréti Kisfesztivál zenei felhozatalát erősíti majd A Bence Kalandjai, a Bélaműhely, a Zajnal, az Ötödik Évszak, a Nosnach, Simon Gyuri és a Napfonat is - hogy csak néhányat említsünk.
  
  Ha ez nem volna elég, üde színfoltként napközben templomi koncerteken is átélhetjük a zene varázsát az Arbor Sonora régizenetrió, a More von Dir csellóduó, és a Larimar lélekemelő koncertjein.
  
  A szervezők az alkotni, barátkozni, beszélgetni vágyókat is várják, nappal a workshopokon, este pedig a tábortűz melletti örömzenélésnél. Bekapcsolódhatunk majd hangszerkészítésbe, kézműveskedésbe, közös éneklésbe, drámaműhelybe, felszabadító táncos workshopokba, és akár a vályogozás mesterségét is kipróbálhatjuk. A programok közt lesz jóga, tai-chi, és hangfürdő is – számos csalogató esemény, ami a kikapcsolódásról és feltöltődésről szól.
  
  A koncertek, workshopok és örömzenélések mellett a fesztivál filmes programja is igazán bőségesre sikerült: a Mozinet Kisfesztivál válogatásának magját az elmúlt évek filmsikerei adják. Délelőtt családi filmekkel kezdődnek a napok, délben magyar mozifilmeket nézhetünk, és utána beszélgethetünk ezek rendezőivel is. Délután gyönyörű természetfilmek következnek kicsik és nagyok örömére, esténként pedig nemzetközi fesztiválsikerek zárják a napot.
  
  Szellősrét közösségi fesztiválként teret enged a résztvevőinek is arra, hogy megmutassák saját művészetüket, társadalmi ügyeiket, elmeséljék történeteiket és beszélgetéseket kezdeményezzenek, barátkozzanak. Akiket pedig megérint a fesztivál szellemisége, azok a fesztivál negyedik, ráadás napjának közösségi workshopjain bekapcsolódhatnak a fesztivál jövőjéről való gondolkodásba, a közös alkotásba is.
  
  Megismerkedhetünk majd a helyi gasztronómia képviselőivel is: kipróbálhatjuk a környék minőségi borait és kézműves söreit, a bográcsoknál élő ízeket kóstolhatunk, a piacon pedig helyi terményeket és kézműves portékákat vásárolhatunk.
  
  A Szellősréti Kisfesztivál családi programnak is kiváló. A 14 év alatti gyermekeknek ingyenes a belépés és - az érdekes programok mellett - a gyerekeket és szüleiket együtt várja az alkotás, szórakozás és a természet önfeledt szabadsága.
  
  A fesztivál napijeggyel és bérlettel is látogatható. Akár kempingezős jegyet is tud venni, aki a késő esti tábortűzre, örömzenélésre és csillagnézésre is maradni szeretne. Akit pedig csak a zene érdekel, az külön csak az esti koncertekre is belépőt válthat.
  
  A Szellősréti Kisfesztivál egyes programjai akár belépő nélkül, ingyenesen is látogathatóak lesznek: a filmvetítések és a templomi koncertek mindenki számára nyitottak lesznek - a szabad helyek erejéig. Szombat-vasárnap pedig mindenkit vár a Kisfesztivál melletti termelői piac és kézműves vásár.
  
  Részletes program és további információk a Szellősréti Kisfesztivál oldalán találhatók.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
2024. május 9.
Esti Kornél a Budapest Parkban
2024. május 12.
Budapest Garden Party: Zenei - Gasztrofesztivál
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Erdős Virág, Háy János, Krusovszky Dénes, Puzsér Róbert, Szentesi Éva és Vecsei H. Miklós májusban a Tavaszi Margón
7. DADABÁNYA Underground Művészeti Fesztivál
”Egy újabb kiemelkedő fejezet kezdődik a Budapest Park történetében” - látványos fejlesztésekkel indul a tizenharmadik évad
Magyarországon is elindul a MERITA projekt – európai kamarazenei együttműködés
Nemzetközi kiválóságok érkeznek a II. Budapesti Nemzetközi Orgonafesztiválra a Belvárosi Főplébánia-templomba
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
 kiemelt 
Berúgja az évet a Dead Daises: új dal, album és koncert novemberben
  
November 15-én érkezik Budapestre a Dead Daisies 2024-es turnéja, ami az ősszel megjelenő új nagylemezt, és pár nap múlva eléhető címadó dalt is elhozza majd a hazai közönségnek

Il Divo koncert szeptemberben: 20 éves jubileumi turnéjukon sem hagyják ki Budapestet
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 aceldama    skyforger    tower heist    worning    don gatto    queensryche    roar    man overboard    norma jean    the order of apollyon    stolen beat    badacsonytördemic    hellyeah    krapulax & bellepomme    heidenfest    újságíró    maruta    esben and the witch    zakk wylde    letz zep    james hetfield    baltazár színház    kerekes anna    antonio banderas    mardi gras  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!