hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
film [filmfesztivál]  2023. május 18. csütörtök   08:04
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Miniatűr óriások – Invázió a Balatonban – A modern ház, mint pusztító fegyver


  Gödöllőn a hétvégén kezdődik a Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Filmfesztivál
  
  Pénteken kezdődik és egész hétvégén át tart Gödöllőn a IX. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Filmfesztivál. Több mint 100 órányi, a természet csodáit és segélykiáltásait láttató film, valamint az élhető bolygót és fentartható életmódot hirdető előadások sora teszi kihagyhatatlan élménnyé az eseményt. Neves tudósok, képzett szakemberek, világlátott alkotók jelennek meg. A gyakorlatban is kipróbálhatók a természetfilmezés-és fotózás fortélyai, kiállítások ejtik majd ámulatba az érkezőt, work-shopokon lehet eszmét cserélni a jövőről. Izgalmas és szórakoztató programok zajlanak majd kisebb és nagyobb gyerekeknek, az egész családnak. A bolygóbarát eseményen kiderül, milyen invázió fenyegeti a Balatont, miért lehet tömegpusztító fegyverként felfogni a modern építészetet, milyen ökológiai kárt okoznak a napelemek, hasznos, vagy természeti csapás volt-e a folyók szabályozása? Előadást tartanak többek között , a Balatoni Limnológiai Intézet kutatói, bemutatja látványos légi természetfotóit Radisics Milán. Megtudhatjuk, mitől vagyunk és leszünk olaj helyett termálvíz nagyhatalom, és milyen a vizek örök időktől való mozgása abban a körforgásban, amelyben a dinók ősi vizelete máig részt vesz, ugyanúgy, mint a mai műanyag darabkák. A három napos jövőbelátás mellett lesz Zóra koncert és gyermek játszóház is az ingyenesen látogatható rendezvényen, amelyet az időjárás alakulása sem befolyásolhat, mert a helyszínt a Gödöllői Királyi Kastély elegáns termei adják.
  
  
  
  Gödöllő május 19. és 21. között újra különleges rendezvény helyszíne lesz: a IX. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Filmfesztiválnak a Királyi Kastély ad otthont. A rendhagyó esemény filmes mustráján az idén nemcsak hihetetlen látványvilágú mozgóképek lesznek, hanem a neves alkotók közül is jó néhányan ellátogatnak a mára Európa szerte számon tartott, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány által életre hívott szemlére. A filmalkotások a világ számos tájáról tudósítanak. Halászokkal szimbiózisban élő cápák, és bálnákat ragadozóként ölő emberek, a főemlősök gondolkodásra késztető világa, a természet misztikuma és objektivitása, környezetünk pusztításának és védelmének ezernyi momentuma, a vadvilág csodái, a túlélés, a szaporodás és a táplálkozás megannyi formája jelennek meg a vetítővásznakon. De túl ezeken, minden alkotásban ott az a ránk vonatkozó felvetés is, hogy mindannak, amit mi, emberek teszünk ezen a bolygón, vagy tettünk a múltban, hosszan tartó következményei vannak.
  
  A Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi, valamint a Kárpát-medence Természeti Értékei filmverseny azonban csak egy részét képezi a rendkívül gazdag eseménysorozattal jelentkező fesztiválnak. A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány szervezésében, az NFI támogatásával megvalósuló rendezvény pénteken, iskolásoknak szervezett tartalommal indul. Ekkor vetítések, inspiráló feladatok, izgalmas terepgyakorlat és miniatűr óriásokat elemző labormunka várja a diákokat. Szombaton és vasárnap a család minden tagja találhat magának izgalmas programot: filmek 4 helyszínen, népszerű tudományos előadások, filmszakmai gyakorlat, workshopok. Előadnak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem nagyhírű professzorai, Dr. Szabó István, Dr. Malatinszky Ákos és Dr. Garamvölgyi Judit. Tőlük megtudhatjuk: a plasztik szennyezés már szó szerint a vérünkben van-e, a vízpazarlás luxusa után vajon a szomjúság nyomora jön-e, hogyan őrizzük meg a vizes élőhelyeinket, a Velencei tó már tényleg a múlté? Szorongjunk, vagy csak fikció az egész? A nyugalom megzavarására is alkalmas Ürge-Vorsatz Diána témája, aki online ad elő-és beszélget nézőivel a klíma-és energiaválság helyzetéről. A Balatoni Limnológiai Intézet kutatói elmondják majd: invázió fenyegeti a Balaton ökoszisztémáját, és változtassunk-e strandolási szokásainkon? Bemutatja Európa felett készült, öko-lábnyomunkról készült légifotóit a mindig meglepetéssel jelentkező Radisics Milán természetfotós. Edukáció és szórakoztatás volt a szervezők célja, amikor az idei programot összeállították. Ezért az ismeretterjesztés mellett kikapcsolódásnak Zóra ad koncertet. A legfiatalabbakat pedig játszóházi programok is várják az ingyenesen látogatható rendezvényen, amelynek sikerét most az időjárás sem befolyásolhatja, ugyanis a helyszint a Gödöllői Királyi Kastély termei és kertje szolgáltatják.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
Egy hónap múlva kezdődik a 14. Frankofón Filmnapok
Elindult a nevezés a 2024-es Magyar Mozgókép Díjra
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 jahoda réka    remorse    ryan phillippe    edvard munch     impericon never say die tour    anselmo crew    zach galifianakis    gus g    periphery    burst    stereochrist    beady eye    atomic playboyz    hatebreed    fifa    mangani 888    tatu 18    the dead lay waiting    the silver shine    morbid angel    charlie    noomi rapace    the dark knight rises    trentemoller    day of mourning  

r50
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!