hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2023. május 8. hétfő   08:37
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Comeback Kid az Analog Music Hall-ban
2023. június 19. Analog Music Hall - Budapest



  A Comeback Kid egy kanadai hardcore punk zenekar, amelyet 2001-ben alapítottak Winnipeg-ben. Az együttes tagjai Andrew Neufeld (ének), Jeremy Hiebert (gitár), Ron Friesen (basszusgitár), Stu Ross (gitár) és Loren Legare (dobok). A zenekar népszerűsége az évek során folyamatosan nőtt, és számos sikeres albumot jelentettek meg, többek között a Wake the Dead (2005), a Broadcasting... (2007) és a Symptoms + Cures (2010). Legutóbbi albumuk, a Heavy Steps, 2022-ben jelent meg.
  
  
  
  A Comeback Kid nem ismeretlen név a hazai HC közösség berkeiben, mind a 2000-es, mind a 2010-es években szinte évente lépett fel a legismertebb budapesti helyeken, mint pl. Dürer, Kultiplex vagy éppen az A38, összesen 11 alkalommal. Mondhatni jubileumi szám lesz ez a tizenkettedik 2023. június 19-ei Analog Music Hall beli fellépésük.
  
  
  
  A Comeback Kid zenéje a hardcore punk, a punk rock és a melodic hardcore stílusok keveréke. A szövegek általában politikai és szociális témákat dolgoznak fel, például a hatalommal szembeni küzdelmet és az egyén szabadságát.
  
  
  
  A zenekar bemutatkozó albuma, a Turn It Around 2003. március 4-én jelent meg a Facedown Records kiadó gondozásában. A bemutatkozó korongon szereplő dalok nagy hatással voltak a hardcore punk színtérre, és a zenekar azonnal népszerű lett a közönség körében. A második albumuk, a Wake the Dead 2005-ben látott napvilágot a Victory Recordsnál, és a címadó Wake The Dead címadó daluk hatalmas sikert aratott, és a zenekar egyik legismertebb dala lett, és sokak szerint egy igazi hardcore punk himnusz. A zenekar ekkor olyan zenekarokkal turnézott, mint a Rise Against, a Sick of It All és a Madball. A zenekar harmadik albuma a Broadcasting… volt, amely 2007-ben jelent meg, és még több sikert hozott a zenekarnak. Az albumot világ körüli turnék követték, és a zenekar számos nagy fesztiválon játszott, például az Ozzfesten és a Warped Touron. Az albumok után a Comeback Kid továbbra is aktív maradt a koncertezés terén, és rendszeresen turnéztak az Egyesült Államokban, Európában és Kanadában. Az állandó turnézás mellett a zenekar további albumokat is kiadott, beleértve a Symptoms + Cures-t (2010), a Die Knowing-ot (2014), az Outsider-t (2017) és legutoljára a Heavy Steps-et (2022).
  A folyamatos menetelés mellett 2012. telén Casey Hjelmberg gitáros távozott a csapatból és helyét Stu Ross (Misery Signals/Living with Lions) tölti be. A zenekar ötödik albuma a Die Knowing 2014. március 4-én jelenik meg és nem sokra rá, a Kyle Profeta is távozik a csapatból, és rövid időre Jesse Labovitz veszi át a bőröket. Az utolsó két albumukat már a nagynevű Nuclear Blast kiadó adta ki. A 2017-es Outsider-t, és a hatodik albumukat a Heavy Steps, amely 2022-ben jelent meg. Mind két albumon Loren Legare kalapálja az ütemet.
  
  Összességében a Comeback Kid egy olyan zenekar, amely nem csak a zenei sikerre, hanem a közösség építésére és a társadalmi felelősségvállalásra is fókuszál. A zenekar a hardcore punk műfajának egyik legkiemelkedőbb képviselője, és rajongóik szerint az élő koncertjeik minden alkalommal garantáltan fergeteges hangulatot teremtenek.
  
  
  
  Az eseményre a Live Nation oldalán válthattok jegyeket,



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Sok év kihagyás után visszatér Magyarországra a Tinariwen
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 slaughter to prevail    savages    blaze bayley    stagediving    szekeres andrás    john cale    gentleman    jacked    frozen crown    arcturus    cro-mags    josh homme    ghost iris    symphony x    liszt ferenc    garry marshall    mission impossible            hol van ilyenkor a rendőrség?    Ízek    nervecell    sunnata    geezer butler    jag panzer    star wars  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!