hosting: Hunet
r37
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2023. május 2. kedd   12:49
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
The Vices a Dürerben
2023. április 23. Dürer kert

  The Vices, ami egy négy fős holland garázs rockot játszó banda, először tavaly láthattuk a Szigeten, és most április 23-án egy energikus és minőségi estét rittyentett az ikonikus Dürer kertben. A helyszín a nyári szezonban utánozhatatlan feelinggel várja a fiatalokat és a fiatalosokat, a közvetlen Duna parti, babzsákos, hangulat világítós, retró bútoros külső részével, de mivel ennek élvezetét az időjárás még nem engedélyezte, a belső teremben gyülekeztünk.
  
  Előzenekarként a Spelll (ejtsd: Szpellö lö lö, ahogy a koncerten megtudtuk) lépett színpadra egy félórás blokkal. Ők másfél éve léteznek ebben a formációban, gyakorlatilag a skeemers utódjának tekinthető a csapat, és még nincs zenei megjelenésük. Elsőre ezen csodálkozhatnánk, hogy koncerttel kezdenek, de Ferenczi Szoni énekesnő figuráján távolból is jól láthatók az érzelem vezérelt elemek, nem csoda, hogy a zenekar nem fér bele a „dobozba”. Egysíkúnak semmiképp nem mondanám. Juhász András és Fekete Norbert gitározik, Lőrincz Balázs viszi a basszust és Király Levente dobol a bandában. Stílusukat szintén garázs rocknak tartják, ami tervek szerint július környékén szélesebb körben is hallgatható lesz, mert egy dallal fognak várhatóan kijönni. Kíváncsian várjuk.
   Fél kilenc környékére megtörtént az átszerelés, és belecsaptak a fiúk a 14 dalból álló programba. A Spit It Out (Köpd ki) turné 8 országot, és azon belül 18 koncertet ölel fel, ennek volt az egyik állomása Budapest, aminek szépségét ők is kiemelték, mint általában minden fellépő külföldi banda. Nem csodálkozunk ezen, tényleg gyönyörű ez a város. A koncert körút a márciusban megjelent Unknown Affairs című, 11 dalt tartalmazó korong bemutatására indult. Ebből 7 el is hangzott az estén. Az albumban elmondásuk alapján a szívük is benne van. Még a covid alatt készítették, ezért volt idejük az apró részletek kidolgozására. Mást szerettek volna csinálni, mint előzőleg, egyszerűbb és kompakt formában előadni, minden jót és rosszat, ami történt velük, és megihlette őket.
  
   A csapat 2019 óta, azonos felállásban létezik. Floris van Luijtelaar az énekes, gitáros, aki már az átszerelés alatt is fehér teniszzokniban mászkált, és ebben maradt a koncerten, és az azt követő dedikáláson is. Művészi láb szabadság, ami nem csupán Budapestnek szólt. A gomba frizurás srác így lép fel, ha teheti. Ehhez még retró, 70-es évekbeli öltönyt viselt, ing nélkül, félmeztelenül. A stílus nem volt hétköznapi, de összeillett a banda többi tagjával. Összességében van egy jó kirobbanó tinédzser hangzásuk, és ehhez passzoló, nagypapás megjelenésük, ami ebben a felállásban inkább különlegesnek hat, mint trendinek. Lujitelaar nyilatkozatában a covid előnyének tartja, hogy az embereknek a koncertek hiánya miatt nagyobb igénye lett a zenére. A kedvenc mondatom tőle: „Megpróbálok annyira normális lenni, amennyire lehetséges.”
   Simon Bleeker a basszere a csapatnak, aki szintén karakteres figura. Nagypapa klasszikus barna öltönynadrágjához színes, lazán kigombolt inget viselt, és annak ellenére, hogy látszott, hogy komoly derékfájással küzd, kirobbanón nyomta le a koncertet. Nekem teljesen Biff Tannen figurája ugrott róla, aki gonoszt hozta a Vissza a jövőbe című filmben.
  Jonathan Kruizenga gitározik, és kezeli a billentyűket. Ő sima póló, farmer, tornacipő összeállást nyomott, és ő volt az egyedüli a fiúk között, aki nem villantott pucér mellkast. Mathijs Louwsma ült a doboknál. Ő is felül nyitott ingre szavazott, de ő nem hozta a 70-es években ragadtam stílust. Jóval maszkulinabb megjelenéséhez szakáll is dukált.
  A dalok közé belecsúszhatott egy laza jam is, amiből látszott, hogy szeretnek öröm zenélni, együtt alkotni ezek a srácok. Az én személyes kedvencem mégis egy lassú nóta lett, a Tomorrow I’ll Be. Az új lemezről már több dal is kapott videóklipet, amiknek a képi világa jól hozza a múlt, a gyerekkor, és a jelen rohanó világának keveredését. A csapat angolul énekel, szövegeik sok utalást, és mély érzéseket tartalmaznak, láthatóan valóban róluk szólnak. Mi sem bizonyítja jobban, hogy elhangzott The Neighbour is a Bitch, ami valószínű, saját élmények feldolgozására szolgál.
  Ha még nem hallottatok a csapatról, nézzetek utánuk, mert igazán szerethetőek, és mivel stílusukban van egy csipet Red Hot Chili Peppers is, szerintem nem csak a fiatal generáció fog rájuk kattanni, bár tény, hogy őket szólítják meg leginkább.
  
  Főhősünk nem csak a cipőt utálja, hanem a karszalagja in nagyon szorította koncert közben, ezért letépte magáról. Ez az ereklye dedikálva bizony nálam van, de soroslásra bocsájtom. Aki ír a info@undergroundmagazin.hu email címre, hogy szeretné, eséllyel indul, hogy megkaparintsa. A soroslást követően szívesen elpostázom. Hajrá, hajrá! 😊


Kulcsszavak:
  the vices     spelll 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Dürer Kert - Budapest

 kapcsolódó cikkek: 

The Vices - Spit It Out! Tour a Durer kertben

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
 kapcsolódó fotók: 

THE VICES - 2023. április 23. DÜRER KERT- SPIT IT OUT! TOUR

SPELLL - 2023. április 23. DÜRER KERT- SPIT IT OUT! TOUR
 kapcsolódó videók: 

THE VICES
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 dj mike reem    infinity    the panic broadcast    lostprophets    isolated youth    nevermind    efott 2017    deathcore    powerfest    all that remains    koncert    vad fruttik    visions of atlantis    scerra    volt 2001    kaltenbach open air    johnny roger    babymetal    trent reznor    barbers    balázs józsef tamás    hátsó ajtó    liam neeson    adni jó    civil sziget  

r47
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!