hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2023. április 22. szombat   17:08
nincsen hozzászólás

szerző: Móni
Dolhai Attila rocker énje zúzott a Muzikumban
2023.április 16. Muzikum

  Dolhai Attilát musical és operett énekesként nem kell senkinek bemutatnom. Főleg a hölgyek fognak lelkesen bólogatni, hogy bizony ismerik a 46 éves művészt, aki az elmúlt húsz év valamennyi fontos főszerepét elénekelte a műfajban. Jelenleg is aktívan dolgozik, a színházi karrierje és népszerűsége töretlen. A csavar pedig itt következik. Az István, a király rockopera szerves része lett az életének. Az évek alatt nem csak István, de Koppány szerepét is magára öltötte, és ezek újra begyújtották a rock vonalat, ami nem ismeretlen Attila számára, hiszen már a 90-es évek végén is alapított bandát, amiben gitárt tudott ragadni.
  
   A helyszín pontosan jól tükrözte azt a kettősséget, ami az énekes pályáját jellemzi. Az ódon épület a Magyar Nemzeti Múzeum szomszédságában található. Hangulatos osztott ablakai, klasszikus márvány lépcsője megadja a színház hangulatát. Az emeleten a modern koncertterem kicsit keskeny, látható, hogy eredetileg más funkciót töltött be, de jól megfértek benne a modern dallamok. A 17 óra nem mondható átlagos koncert kezdési időpontnak, de a rajongók ennek ellenére kígyózó sorban álltak még a lépcsőházban is, mire megérkeztem.
  
   A banda kis csúszással, de óriási mosollyal kezdett, ami érthető, hiszen a Genezis című lemez már 2020-ban elkészült, de a pandémia miatt a bemutató koncert turné elmaradt. Az este nagykoncertnek is beillene, hiszen 20 nóta csendült fel, vegyesen válogatva Attila Ébredjen a nap, Ragyogás, Olasz szerelem és Genezis című albumairól.
   Ez utóbbit szinte teljes egészében bemutatták, mert a korong tíz dalából kilenc elhangzott az estén, köztük Attila két kedvence, az Őrző város és a Színpad a szeretőm is. Nincs mit csodálkoznunk azon sem, hogy bekúszott a Szállj fel, szabad madár! Nem lehet azt a húsz évet levetkőzni olyan könnyedén. Attila fontosnak érzi, hogy a nagy klasszikusok ne vesszenek el, az idők folyamán, ezért a P. Box A zöld, a bíbor és a fekete száma mellett, az Omega Babylon című dalai is berobbant a fináléban. A repertoárba még egy dal premier is belefért. A Bombardino hátteréről többször is megemlékezett az énekes. Síelni voltak a családjával és barátokkal közösen, ami látszólag nagy hatással volt rá, több élményt is megosztott belőle. A csapat oszlopos tagjai a publikumban is jelen voltak, és bekiabálásaikkal párbeszédben maradtak Attilával, ami adott a teljes koncertnek egy házibuli hangulatot. Csipkelődéseikre jól reagált, és annak ellenére nem adott elő semmit a Csárdáskirálynőből, hogy ezt viccesen többször is kérték tőle. A színházi szerepeiből így sikeresen átszellemült, az öltönyös romantikus hősökből, banda pólós sráccá, aki ugrál a színpadon, gitárral a nyakában, élvezi a szabadságot és sztorizik a közönségnek.
  
   Természetesen meg kell említenünk azokat a zenész társakat, akik nélkül ez a szerelem projekt nem jöhetett volna létre. Derzs Zsolt gitározik Attila mellett, a basszust Köpöncei Dániel pengeti, Brandenburg Máté ül a doboknál, és Nagy Zsolt Liszi billentyűzik, aki az alkotói folyamatokban is részt vett, és az Omega testamentum nevű zenekarban is játszik, így még kevésbé kell csodálkozni a klasszikus dalok választásán. Így már össze is állt a klasszikus öt tagú fiú banda, és valóban zsúfolva álltak az első sorokban a rajongó hölgyek a különböző évtizedekből. Nagy sikítást azért nem rendeztek, de látszik, hogy sokan kíváncsiak Attilára más területen is, mint a színház világa, mert szeretik a személyét.
  
  Azokra a kérdésekre, hogy miként éli meg, hogy a mindig teltházas színházak után, klubokban lép fel, és egészen más műfajban épít valamit az elejétől, miközben a csúcson van, később fogom tudni a választ. A vele készült interjút hamarosan olvashatjátok a Magazin hasábjain.


Kulcsszavak:
  dolhai attila 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó cikkek: 

Dübörgő lóerők és a lélek – interjú Dolhai Attilával

Operettből a rockszínpadra – újra rockot énekel Dolhai Attila

 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
 kapcsolódó fotók: 

DOLHAI ATTILA - 2023. április 16. Muzikum
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 the unknown    uzipov    choice with no voice    chapelier fou    rózsaszín pitbull    ghost brigade    scorsese    the bourne legacy    Új látásmód fúzió    obsidian kingdom    destroy the carrot    forever still    exarsis    deadly apples    florence and the machine    bárka színház    nvyllund    pattinson    drech mihály    the hangover 2    mortal sin    bring me the horizon    claps for caroline    artus társulat    dagoba  

r44
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!