hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
film [film]  2023. március 6. hétfő   06:35
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Közönségtalálkozókkal indul a mozikban a Hat hét, amely egy újabb fesztiváldíjért is versenybe száll


  Erős érzelmek tükröződnek a nyílt örökbeadás érzelmi hullámvasútját egy tinédzser lány szemszögéből bemutató díjnyertes magyar filmdráma új előzetesének képsorain. A Hat hét alkotóival több helyszínen is találkozhat a közönség az országos mozibemutatóhoz kapcsolódó közönségtalálkozókon, a film pedig folytatja nemzetközi fesztiválkörútját: a svédországi BUFF nemzetközi ifjúsági filmfesztiválon két kategóriában is versenybe száll.
  
  Szakonyi Noémi érzékeny és mélyreható drámája a nyílt örökbefogadás témáját dolgozza fel egy nehéz anyagi körülmények között élő középiskolás lány történetén keresztül. Az eddig csak fesztiválokon és egyedi vetítéseken elérhető film – amely többek közt tavaly a miskolci CineFest fődíját, idén a legjobb film és a legjobb női főszereplő kategóriájában a Magyar Filmkritikusok díját nyerte el – március 23-tól érkezik országszerte a mozikba.
  
  A több évnyi kutatómunka alapján készült és valódi, személyes történetek által inspirált Hat hét új, teljes előzetesében erős, megindító érzelmek tükröződnek, amelyek végigkísérik a történet fókuszában álló, szülést követő hat hetes időszakot. Ebben a hat hétben ugyanis a jogszabályok szerint a biológiai anyának még van rá lehetősége, hogy meggondolja magát, és ha úgy dönt, visszakérheti a gyermeket. Ez az időszak, és a hozzá kapcsolódó feszült bizonytalanság mind az örökbeadó, mind és örökbefogadó szülők számára érzelmileg rendkívül megterhelő.
  
  
  
  Az országos filmbemutatóhoz kapcsolódva számos helyszínen lesznek beszélgetéssel kísért vetítések, több moziban már a premier előtti héten, március 14-től kezdődően. Uránia Nemzeti Filmszínházban a Filmhu Filmklub keretében lesz közönségtalálkozó Szakonyi Noémi rendezővel, Vincze Máté forgatókönyvíróval és Román Katalin főszereplővel. A Puskin Moziban Kovács Gellért filmszerész beszélget az alkotókkal, a Művész moziban A család az család mozgalom egyik arca és szószólója, Pál Márton is jelen lesz és mesél az örökbefogadással kapcsolatos élményeiről. A Cinema City Allee közönségtalálkozójának vendége az alkotók mellett Tapasztó Orsolya örökbefogadó szülő, mentálhigiénés szakember és influenszer, a népszerű @nemakarokbeleszólni Instagram oldal társalapítója. A budapesti közönségtalálkozókon kívül országszerte számos moziban, többek között a kecskeméti Otthon Moziban, pécsi Apolló Moziban, a szentendrei P´Art Moziban, a szegedi Belvárosi Moziban és a győri Rómer Házban is találkozhatnak a nézők az alkotókkal.
  
  A film eközben folytatja nemzetközi fesztiválkörútját, a svédországi Malmöben március közepén megrendezett BUFF nemzetközi ifjúsági filmfesztiválon két kategóriában is díjra jelölték. A Hat hetet korábban a franciaországi Arras-ban a legjobb rendezés és a legjobb ifjúsági film díjával ismerték el, a törökországi Boszporusz Filmfesztiválon a főszerepet alakító Román Katalin nyerte a legjobb színésznő díját. Az észtországi Tallinn Black Nights filmfesztiválon a nemzetközi zsűri a versenyszekció nagydíjának indoklásában kiemelte az „elképesztően empatikus megközelítésű rendezést”, Román Katalin „rendkívüli és sokrétű alakítását”, és azt, hogy az alkotóknak sikerült megtalálnia a hangot, amit a fiatal generáció is sajátjának érezhet.
  
  A Román Katalin mellett Balsai Móni, Mészáros András, Járó Zsuzsa, Szczaurski Lana, Takács Kati és Györgyi Anna közreműködésével, a SPARKS gyártásában, az Nemzeti Filmintézet támogatásával készült film március 23-tól érkezik országszerte a mozikba, az Uránia Film forgalmazásában.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Carte Rouge - Vörös térkép
Exhibition: Cézanne - Egy élet portréi - Portraits of a Life
Új, hivatalos előzetest és plakátot kapott Hajdu Szabolcs új filmje, a Kálmán-nap
Utaztál okosba’? Akkor nézd meg premier előtt a Kék Pelikant!
Pasolini hét - Az Élet trilógiája a Art+ Cinema-ban
Monty Python klasszikusok ismét a mozikban!
A dohánypajta
Történelem, társadalom, cukiság – ezek lesznek a JUNO11 Distribution tavaszi filmjei
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 alan rickman    doves    shia laboeuf    tony macalpine    vildhjarta    david ellefson    the panic broadcast    lizzy borden    alex kapranos    panírozott barikák    kate hudson    babák    tiamat    catheine zeta-jones    pro-pain    headstock    the burning aces    keleti nyugalom    srecna mladina    fekete kovács kornél    macbeth    mörbid carnage    xplode    clutch    vodku  

r42
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!