hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
hírek   2023. március 1. szerda   06:26
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Így szól együtt a modern népzene és a rock
Megérkezett a Kacaj és a The Pontiac közös dala

  Mindig izgalmas, ha két zenei műfaj találkozik egymással – nincs ez másként a Kacaj és a The Pontiac legújabb közös szerzeményénél sem. Az „Ébredek” című dal a magyar folkpop és az amerikai életérzéssel átitatott rock szerelmeseinek is fülbemászó dallamokat tartogat. A koprodukció jó példája annak, hogy két különböző háttérrel rendelkező, más stílusban alkotó banda is meg tudja találni a közös nevezőt. A két zenekar nagy találkozása és a közös dal, valamint a hozzá készült klip a Yettel Stage keretében jött létre.
  
  Az Ébredek a zenész létről, a zenésszé válásról szól, arról az útról, amit az ember bejár, és szépen apránként teljesíti a kitűzött céljait. Ezen a pályán halad jelenleg a Kacaj és a The Pontiac zenekar is, akik bár más irányokból érkeztek, útjaik mégis összetalálkoztak a feltörekvő zenészeket támogató Yettel Stage keretében, és ez ihlette a közösen alkotott dalt. Egy ilyen helyzetben fontos a kompromisszumkészség, ami a zenekarok elmondása alapján adott volt, hiszen a dal elkészítése nagy egyetértésben zajlott.
  “A kezdetektől fogva nagy volt az összhang a két csapat között. Nagyon jól kijövünk egymással emberileg és zeneileg is. A dal elkészülte gördülékeny volt, köszönhetően egy remek estének Pécsett, ahol először összejöttünk zenélni, és ahol megszületett a dal váza is” - nyilatkozta a közös munkáról Nagy Barnabás, a The Pontiac zenekar énekese.
  
  A 2017-ben alakult The Pontiac dalaiban az autentikus amerikai rock és a hazai alter keserédessége találkozik. A tagok még a Kőbányai Zenei Stúdió iskolapadjaiban ismerkedtek meg és barátkoztak össze olyannyira, hogy zenekar lett belőle. A Kacaj egy három éve alakult, modern, progresszív, mégis autentikus pécsi zenekar, amely a népzenét vegyíti a modern popzenei műfajokkal. Különlegessége, hogy nem csak a tagok korosztálya szempontjából, hanem a zenei műfajok terén is széles skálán mozog. Az alternatív rocktól kezdve a hiphopig számos stíluselem található a banda hangzásvilágában, a kapocs pedig nem más, mint a magyar népzene. Ezekből a már önmagukban is kevert műfajokból jött lére a koprodukció.
  “Őszintén megvallva nekem volt egy kis félelmem a dalszerző estét megelőzően, hogy két ennyire szélsőséges stílust vajon hogyan lehet összefésülni, de amikor megszólaltak együtt a hangszerek, nem volt kérdés. Egy nagyon különleges és széles zenei világ tárult elénk, ami eddig mindkettőnk számára új volt, és együtt szerettünk bele” - mesélte Katona Bálint Baka, a Kacaj frontembere.
  
  A dalt a két zenekar a Yettel Stage zenei platform keretében alkotta, amelynek célja, hogy a telekommunikáció és a megbízható mobilhálózat, valamint rutinos zenei alkotók segítségével országos ismertséghez segítsen feltörekvő alkotókat. A dalt és a klipet egyszerre rögzítették, amihez a két zenekar az ország két különböző pontjáról érkezett a néhány napos elvonulásra, így a képeken minden igazi: a fáradtság, a kemény munka, hiszen a stáb az alkotás sűrűjében érkezett meg, hogy megörökítsék a dal felvételének legizgalmasabb pillanatait.
  
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
2024. április 30.
Glenn Hughes: Deep Purple - Burn lemez 50 éves jubileumi turné budapesti állomással!
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Kelemen Barnabás egy különleges hangszert szólaltat meg csütörtökön este a Müpában
A Telltale kiadta vadonatúj „Monster” című kislemezét
A SeeYouSpaceCowboy bemutatja új albumát, a „Coup De Grâce”-t
Megjelent a Cloud Nothings új albuma, a Final Summer
Meghallgatható a Red Handed Denial új dala, az One More Night
Új emo banda robbant be a színtérre: az unpeople bemutatkozik debütáló EP-jével és a ´going numb´ című friss dalával!
Stílusok találkozása a From Ashes To New - Blackout deluxe korongján
A Pierce The Veil egy Radiohead klasszikust bányászott elő
 kiemelt 
The Amity Affliction, Infected Rain: csomagban olcsóbb a jegy a nyár két ütős bulijára
  
Nyáron sem maradunk ütős és modern metal bulik nélkül a fővárosban

Nanowar of Steel- Sör, Metal és Buli a Barba Negra-ban!
Esti Kornél a Budapest Parkban
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 Éjfény    csík    scarlet aura    star positive    gutted    richie sambora    mnemic    kristóf norbert    fast five    equilibrium    goodbye darjeeling    csakazértis    kassandra    tompos kátya    world war z    witchburner    flash    silenus    death    malice mizer    oceanhoarse    elm street    hernádi judit    hollywoodoo    live on ten legs  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!