hosting: Hunet
r33
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2023. február 17. péntek   07:41
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Melyik streamingszolgáltató éri meg a legjobban 2023-ban?
5 alternatíva, ha már unod a Netflixet

  2023. február 14-én, kedden érkezett meg a magyar háztartásokba a SkyShowtime. A Magyar Filmadatbázis három szempont alapján – ár, katalógus jellege és hogy hány eszközről nézhetőek - összehasonlította a legfontosabb streaming platformokat, hogy a felhasználóknak könnyebb legyen eligazodni az egyre bővülő kínálatban.
  
  Magyarországon jelenleg a Netflix a legdrágábban elérhető streamingszolgáltatás, igaz, három különböző csomagból választhat immár a néző: 2490, 3490 és 4490 forintos áron. Ők voltak az elsők ezen a piacon, hatalmas könyvtárral rendelkeznek - köztük magyar alkotásokkal is -, de mára a mennyiség érezhetően sajnos kezd a minőség rovására menni. Ráadásul a jelszómegosztásban szigorítások várhatóak, ami sokakat késztethet majd az előfizetés felmondására. Ugyanakkor arról sem érdemes megfeledkezni, hogy a platform filmjei az utóbbi években a legnagyobb világsztárokat is felvonultatták, lásd A szürke embert Ryan Goslinggal és Chris Evansszel, saját frachise-okat építenek (Tyler Rake: A kimenekítés és a hamarosan érkező folytatás), rendszeresen szerepelnek a filmjeik az Oscar-mezőnyben (Az Ír), és olyan eredeti sorozatokkal tarolják le a világot, mint a Stranger Things, a Nyerd meg az életed vagy a Wednesday.
  
  A Magyar Filmadatbázis ABC rendben haladva szedte csokorba a streaming piac további alternatíváit. Az Amazon Prime Video egyik előnye, hogy benne van az Amazon Prime-ban, így az előfizetőknek csomagrendeléseikhez ingyenes szállítás jár. Csupán havi 899 forintért műsortárát a gigászi katalógus mellett az eredeti produkciók tekintetében sorozatok fémjelzik, mint A periféria, A fiúk című (anti)szuperhős sorozat, a Jack Ryan-széria, de olyan kasszasikerek is náluk vannak, mint A gyűrűk ura, illetve A hatalom gyűrűi című előzménysorozat. Egyidejűleg akár 3 eszközről is lehet nézni, és van egy 30 napos ingyenes próbaidőszaka, amely alatt tesztelhető, valóban tetszik-e a kínálat.
  
  Az Apple TV+ havi 1890 forintért 5 egyidejű eszköz használatát kínálja. Elsősorban olyan minőségi sorozatokban utazik, mint például a Servant vagy a 11 Emmy-díjas Ted Lasso, megtartva a heti premier klasszikus hagyományát. Általában igényes tartalmakat sugároznak, amelyekben mindig van legalább egy nagy sztár, jusson csak eszünkbe az Oscar-díjra jelölt A kiút Jennifer Lawrence főszereplésével. Saját gyártású filmekben is egyre erősebbek, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a tavaly 3 Oscar-díjat nyert CODA.
  
  A családosok kedvence lehet a Disney+, mely havi 2490 forintért kifejezetten sok szinkronizált tartalmat, főként családi filmeket és vígjátékokat sugároz és 4 eszközről lehet egyidejűleg streamelni. Övék az egyik legszélesebb katalógus, hiszen minden benne van a Marveltől, a Star Warstól, a Walt Disney Picturestől, a Pixartól, a Staron át a National Geographicig. Ráadásul a Disney filmek általában alig másfél hónappal a mozipremier után már felkerülnek a platformra, nem volt ez másként a közelmúltban Fekete Párduc 2 esetében sem. Az amerikai ABC tévécsatorna tartalmai is itt láthatóak, sok, nőket érdeklő témával, a FOX felvásárlásával pedig még tovább bővítették a katalógust.
  
  Az HBO GO helyét vette át a rendkívül széles palettát lefedő HBO Max, mely 3 eszközről nézhető egyszerre. Havi 2390 Ft-ért a felnőttek talán itt válogathatnak a legnagyobb eredeti katalógusból. Olyan sorozatok láthatóak itt, mint a Trónok harca, a Maffiózók, a Sírhant művek, a Sárkányok háza és a The Last of Us. Ráadásul az HBO Max a Warner Bros. összes filmje – pl. a Batman vagy az Elvis - csupán néhány héttel a mozikba érkezésük után már elérhetőek. Mindeközben a gyerekek is jól szórakoznak, hisz a DC képregények adaptációi, a Harry Potter-filmek és a Cartoon Network tartalmait itt nézhetik meg.
  
  Végül kedden debütált hazánkban a hatalmas könyvtárral rendelkező SkyShowtime, mely havi 1990 forintért (indulási akcióban mindössze 999 forint) a Peacock és a Paramount Plus tartalmai mellett a Sky és a Showtime, az NBC, a CBS és a Comedy Central sorozatait és az MTV műsorait, a Paramount Pictures, a Universal Pictures és a DreamWorks Animation filmjeit, a Smithsonian Channel dokujait és a Nickelodeon gyerekműsorait hozza. Itt tudjuk streamelni többek között a Top Gun: Maverick-et, a Minyonok valamint a Jurassic World franchise-ok filmjeit, illetve olyan sorozatokat, mint a Kevin Costner nevével fémjelzett Yellowstone vagy a Tulsa King Sylvester Stallone-nal. Az új szolgáltató magyar tartalmat is kínál: ide érkezik A besúgó és az Aranyélet két évada is.
  
  A hazai palettát színesíti továbbá a kizárólag magyar filmek kínáló Filmio (1190 Ft/hó), a hollywoodi sikerfilmekben erős Telekom TVGO (a FilmKlubban több, mint 6000 film nézhető 1500 Ft/hó áron), az elsősorban művészfilmekre koncentráló Cinego (1 790 Ft havonta, vagy 18 900 Ft évente) és a nemrégiben indult RTL+ (1990 Ft/hó) is, mely A király című Zámbó Jimmy-sorozattal azonnal berobbant a köztudatba.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 4.
Leaves’ Eyes´, Northtale, Catalyst Crime Budapesten
2024. április 7.
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
2024. április 12.
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Amikor a zenész tollat ragad - Tod A első regénye hamarosan magyarul is kapható lesz!
Promptmonsters.tv: Az AI-forradalom új szereplője a magyar kreatív iparban
Közel 100 nyeremény vár gazdára az idei Fülesbagoly Tehetségkutató-sorozatban
FolkAréna2024 - Minden Magyarok Tánca a 43. Országos Táncháztalálkozón
Ernelláék Kálmánéknál – színház és mozi a B32 Galériában
Jazzfest Budapest 2024
Al Di Meola Electric Band Budapesten
Tudatosság, vibrálás és színkavalkád
 kiemelt 
Mr BIG: áprilisban érkezik a búcsúturné Budapestre
  
Budapest is szerepel a Mr BIG búcsúturnéjának tavaszi állomásai között: április 7-én a Barba Negrában lép fel Eric Martin, Paul Gilbert, Billy Sheehan és Nick D’Virgilio

Sting újra Budapesten
Crypta: brazil death metal a Barba Negra-ban
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 lordi    lost society    dr living dead    xplode    matthew macfadyen    sötét zsaruk    armored dawn    enslaved    cradle of filth    weezer    human error    darkfall    djabe    infected mushroom    heidevolk    lamm dávid    pluto    steve vai    nachtmystium    etnoklub    monster magnet    zack snyder    blackgates    johnny roger    forsaken world  

r48
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!