hosting: Hunet
r38
  cikkekfotók        
előzetes [buli]  2023. január 1. vasárnap   19:25
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Robbie Williams XXV Tour 2023 25 Years of Hits
2023. március 14. Papp László Budapest Sportaréna



  Robert Peter Williams (1974. február 13-án született az angliai Stoke-on-Trentben.) ismertebb nevén Robbie Williams, 18 Brit Awards-díjas angol énekes, dalszerző és producer. A Take That popegyüttes tagjaként 1990 és 1995 között szerzett hírnevet, majd 1996-tól szólóelőadóként is hatalmas kereskedelmi sikereket ért el.
  
  A debütáló stúdióalbuma, a Life thru a Lens 1997-ben jelent meg, és megtalálható rajta első átütő sikere a KISSre hajazó, a Let Me Entertrain You és a lírai, a Angels. Következő nagy dobása a 1998-as I’ve Been Expecting You albuma volt, olyan dalokkal, mint a listavezető a Millennium, a She´s The One, és az indie körökben is közkedvelt sláger, a Strong.
  
  
  
  A 2000. augusztusában jelent meg, a Sing When You´re Winning című albuma, és ez volt az első olyan albuma, amely jelentős kereskedelmi sikert ért el a tengerentúlon. Az album nagy durranása tagadhatatlanul a Robbie - Kylie Minogue duo – Kids dala volt. Robbie Williams sokoldalúságát mutatja a 2001. novemberében adta ki a népszerű swing dalok gyűjteményét, a Swing When You´re Winning-et. Olyan klasszikusokkal, mint a (Marc Blitzstein, Kurt Weill, Bertolt Brecht) Louis Armstrong által híresé vált gengszer dala, a Mack The Knife vagy a Somethin´ Stupid (Robbie-Nicole Kidman duója), illetve Sinatra másik klasszikusa, az It Was A Very Good Year (Robbie, Sinatra, Schmitt), valamint a Sammy Davis Jr, Nina Simone, Bob Dylan által sikerre vitt, a Mr. Bojangles (Jerry Jeff Walker tollából). A big band klasszikus Have You Met Miss Jones? sem maradhatott le a méltán sikeres albumról.
  
  
  
  Következő albuma, a 2002-ben megjelent 14 számos Escapology is tartogatott meglepetéseket. Ilyen volt a top listás Feel, de a Sexed Up, és a Something Beautiful dalai sem elhanyagolhatóak. A rákövetkező albuma a 2005-ben kiadott Intensive Care az UK albumlistájának élére került. 2003-ban jelent meg első élő albuma, a Live at Knebworth, 2004-ben pedig első Greatest Hits című nagylemeze, mely utóbbit a BPI hatszoros platinalemezzé, az Australian Recording Industry Association (ARIA) pedig nyolcszoros platinalemezzé minősítette.
  A 2006-os korához képest egy alulértékelt korát megelőző kísérletezős albuma, a Rudebox olyan dalokat tartalmazott, mint a Prince hatású Lovelight, Manu Chao - Bongo Bong And Je Ne T´Aime Plus; a Good Doctor, vagy éppen a Dickhead. Későbbi lemezein is folytatta a zenei kísérletezést, igaz kisebb dózisokban.
  
  
  
  2009 novemberében jelent meg a nyolcadik albuma a Reality Killed the Video Star. 2012 novemberében pedig Take the Crown címmel a kilencedik stúdióalbuma, melynek legsikeresebb dala, a Candy, emellett rengeteg kiváló dalt tartalmazott, ilyen például a Different, a Shit On The Radio, a Hunting For You, az Into the Silence… stb. Robbie-nak tagadhatatlan, hogy igen jól áll a swing és jazz minden formája, talán ezért is készítette el a 2013-as, a Swings Both Ways változatos és egyben kifinomult 16 dalos sikeralbumát, amely némileg hajaz a 2000-es Sing When You´re Winning albumára.
  
  
  
  Idő közben három gyűjtői válogatás albuma is megjelent (2014-ben az Under The Radar Vol.1., 2017-ben Under The Radar Vol.2. és a 2019-ben Under The Radar, Vol.3.) amely demókat, B-oldalakat és ritkaságokat tartalmaz, az album hivatalosan csak gyűjtőknek és rajongóknak készült. Alkotói kedve nem lankad, 2016-ban jelent meg a tizenegyedik stúdióalbuma, a The Heavy Entertainment Show. Sokanak nagy meglepetéssel szolgált tizenkettedik albuma, a The Christmas Present karácsonyi albuma. A dupla korongon 29 klasszikus karácsonyi dal, és olyan előadók is helyet kaptak, mint Tyson Fury, Rod Stewart, Jamie Cullum, Helene Fischer és Bryan Adams, és némi fricska Michael Bublé-felé. Idén még két gyűjteményes albumot adott ki. Az első a XXV, album Williams szólókarrierjének 25. évfordulója alkalmából újra kevert változatot, valamint november 25-én megjelent és 4CD-re kibővített Life Thru A Lens (25th Anniversary) sikeralbumának újra kiadása a jelenlegi Robbie Williams album mérleg.
  
  
  
  Robbie Williams a legkeresettebb férfi előadó, aki nem kevesebb, mint 18 Brit Awards-díjat kapott. Négyszer nyerte el a legjobb brit férfi előadó díját, kétszer az Icon Awardot, nyolcszor a német ECHO-díjat és háromszor az MTV European Music Awards-ot. Eddig több mint 75 millió lemezt adott el világszerte.
  
  Robbie Williams 2023. március 14-én, kedden este 8 órai kezdettel lép fel a Papp László Budapest Sportarénában, a XXV Tour 2023 25 Years of Hits keretében.
  Jegyeket itt válthatok
  
  



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 revamp    j. j. abrams    four year strong    discomfort    barbears    faces of suffering    george w. bush    Óriás    kötelező közhelyek    casey affleck    ismeretlen férfi    jennifer garner    give em blood    merlin    black foxxes    gru    the orange strips    bury tomorrow    the lightning thief    battle: los angeles    virus    nightmare    mastodon    silenus    alice cooper  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!