hosting: Hunet
r39
  cikkekfotók        
beszámoló [koncert]  2022. december 15. csütörtök   16:46
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Simply Red
2022. december 6. Papp László Budapest Sportaréna- Blue Eyed Soul Tour 2022

  A Mikulás idén kiváló zenészeket hozott ajándékba azoknak, akik ellátogattak az Arénába. Az egyszerűen csak vörös énekes, Mick Hucknall, mindig figyelt arra, közel 40 éves pályafutása alatt, hogy bár nagy fluktuáció volt a bandájában - így ő maradt az egyedüli eredeti tag - mindig kiváló muzsikusok játszák a dalait. A jelenlegi felállásban 2003 óta dolgoznak együtt, amiben volt ugyan egy 5 éves rekreációs kényszerpihenő, mert Hucknall úgy érzete kiégett, és kiszáll a showbizniszből, de nem talált semmit, ami a színpadon keletkező endorfinokat pótolhatta volna az életében. Valljuk be őszintén, ez nem is baj.
  
  A Simply Red ránézésre is izgalmas, egészen különböző emberekből áll. Elég csak a japán származású Keniji Suzuki gitárosra gondolnunk, de nekem nagy kedvencem Steve Lewinson basszusgitáros karaktere is. Dave Clayton billentytűs, Roman Roth dobos, Kevin Robinson és Jan Kirkham fúvós szekciója önmagában is vonzó, nem lehet azt mondani, hogy csak Hucknall statisztái lennének, bár kétségtelen, hogy az énekes a csapat frontembere.
  
  A Simply Red előtt a londoni Mice Paris kapott lehetőséget, hogy széles stílus skálán mozgó, közel 30 éves pályafutásából felvonultassa dalait. Az énekes- műsorvezetőnő neve leginkább onnan lehet ismerős, hogy fellépett II. Erzsébet jubileumi ünnepségén.
  Az átszerelést követően, 21 óra magasságában vonultak be lazán a zenészek, akikhez hamarosan csatlakozott a napszemüveges Hucknall is, hogy belekezdjen a Look At You Now című dalába, ami az 1985-ben megjelent, Picture Book nevű korongján található. Ikonikus fürtjei az évek alatt egyre rövidültek. 1985-ben még befértek ugyan jellegzetes sildes sapkája alá, de a 90-es évek hihetetlen népszerűségében, hol göndören, hol rasztásítva majdnem a derekáig értek. Erről az évtizedről az énekes csak úgy nyilatkozott, hogy belépett a cukorka boltba, utalva ezzel arra, hogy számtalan hölggyel került kapcsolatba a hírnév által. Később belátta, hogy a felesége, és elsősorban a kislánya, megmentette az életét, mert ha marad az életforma, az valószínűleg önpusztításba vezetett volna hosszú távon. A fenti évtized ikonikus lemezei, az 1991-es Stars, és az 1995-ös Life című album. A koncert 19 dalából 7 a fenti időszakból származik. A For Your Babies az első blokkban kapott helyet, majd egymás után gyújtották be a rakétákat, és következett a Stars, a Sunrise, a Something Got Me Started és a Fairground egymás után. A nagy táncikálás közepette azon gondolkodtam, hogy mi marad majd a ráadásban, ha itt ellövik az összes puskaport?
  
  Hucknall minden koncertjén előrukkol feldolgozásokkal is, ez a mai estén sem volt másképp. Elhangzott az elmaradhatatlan Barry White nóta, az It’s Only Love Doing Its Thng, illetve a ráadásban a Money’s Too Tight (To Mention), amit eredetileg a The Valentine Brothers jegyez, és természetesen - mint ahogy szinte mindig van egy utolsó szám - ami a Quimbynek a Magam adom, az Simply Rednél az If You Don’t Know Me By Now, Harold Melvin & The Blue Notes tolmácsolása után szabadon. Az este így andalgósan, de jó hangulatban végződött, és belefért az elmaradhatatlan pengető dobás is.
  
  A koncert eredetileg a 2019-ben megjelent Blue Eyed Soul című korong bemutatására készült volna, de a fenti album nem képviseltette magát. Húsz évesnél fiatalabb dalokból kettő csúszott a repertoárba, de ez szerintem megbocsájtható. Remek volt a hangzás, működött az időgép, Hunknell pedig dicséretre méltóan tudta kimondani az ö betűt, miközben megköszönte a tapsot, és szemtelenül jó magyarsággal méltatta a lángost, ami rabul ejtette a szívét és a lelkét. Laza eleganciával énekelt fekete farmerjében, és pólójában. A kissé hivatalos fekete zakó igen hamar lekerült róla, mosolygós, és közvetlen maradt a koncert végéig. Nem sok átkötő szöveget mondott, de többször is énekeltette a közönséget, ami hozott egy családias hangulatot, amit több ezer ember esetében már nem is olyan egyszerű feladat.


Kulcsszavak:
  simply red 


Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 kapcsolódó cikkek: 

A Simply Red visszatért! Itt is az első popszenzáció: „Better With You” címmel

Simply Red

Simply Red Budapesten

Simply Red: koncertvideó Kubából

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
Meshuggah, Avatar, The Halo Effect
Két zenekar, egy este a Dead Poet Society és a Ready the Prince lángoló show-ja az Akvárium színpadán
Battle Beast, Saint Deamon, Induction
Black Foxxes szárnyalása, azaz egyedülálló élmény a Dürer Kertben
Hobo- Vadászat 40
A Nothing But Thieves ismét lenyűgözte a budapesti közönséget
Abbath, Toxic Holocaust, Hellripper
Slaughter To Prevail
Delain, Illumishade
Beast In Black, Gloryhammer
Az indie rock királyai, a The Sherlocks és a DOTE a Dürer kertben
Fear Factory, Butcher Babies, Ignea, Ghost Of Atlantis
Black Veil Brides az Arénában
 kapcsolódó fotók: 

SIMPLY RED - 2022. december 6. PAPP LÁSZLÓ BUDAPEST SPORTARÉNA- BLUE EYED SOUL TOUR 2022
 kapcsolódó videók: 

SIMPLY RED
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 james keenan    irepress    the town    reflected    a kétballábas banda    nova rock    skyforger    lowest creature    katona tamás    csemer boglárka    volumefeeder    fábián juli    tom waits    transformers 3 f    hour of penance    beatkoho    visions of atlantis    innerwrath    nonverse    kyuss lives!    puf    darker half    utcazene fesztivál    star positive    kanada káosz  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!