hosting: Hunet
r34
  cikkekfotók        
hírek   2022. november 30. szerda   06:36
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Hallj csodát – 2023-ban is jön a Budapest Ritmo!


  Tavasszal újra Budapest Ritmo! A világzenei fesztivál a tavalyi rekord magas látogatottság után április 12. és 15. között újra a fővárosba hozza a világzene legjobb előadóit. A Budapest Ritmo az a fesztivál, ahol engedheted, hogy a füled vezessen – legyen szó izlandi popról, cumbiaról vagy balkáni etnhnojazzről, a Ritmo neked is tud újat mutatni. Utazz a zenén keresztül az Elefántcsontparttól a Kaukázusig! Találkozunk a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében megvalósuló Budapest Ritmo-n.
  
  A Budapest Ritmo 2016 óta a magyar fesztiválkínálat egyedi színfoltja – a tavalyi Ritmo-n telt ház gyűlt össze a mali világsztárok, Amadou és Mariam koncertjén, és itt mutattuk be tavaly a fesztivál pályázatára készült formabontó magyar rendezői zenés filmeket – Дeva: In Lumine című filmjét Bajor Marcell rendezésében, és az Uljana Quartet filmjét, melyet Korom Anna rendezett – a filmek a Cinego kínálatában megnézhetőek.
  
  Nyisd ki a füled!
  
  Csütörtökön az ingyenes showcase színpad a Szimpla Kertben, pénteken és szombaton pedig az Erzsébet tér zárt- és szabadtéri helyszínei nyitnak kaput a világzenére. Bérletek elővételben már kaphatóak, sőt idén már a szakmának szóló PRO bérlet is kapható, amely fesztivál programok mellett belépést ad a szakmai konferenciára, zártkörű networking eseményekre, valamint hozzáférést nyújt a szakmai delegáció kontaktlistájához is.
  
  A Ritmo nemcsak a formációk terén újító: a Budapest Ritmo Showcase hosszú ideje otthont ad olyan fiatal zenészeknek és új zenekaroknak, akik nemzetközi viszonylatban a világ- és népzene legizgalmasabb feltörekvő szereplői.
  
  A Budapest Ritmo Showcase programjára már lehet jelentkezni, a határidő 2022. december 21. éjfél. A kiírásra pályázhatnak magyar (hazai és határon túli) illetve régióbeli (a Magyarországgal szomszédos országok, nyugat-balkáni és balti államok, valamint a Visegrádi Együttműködésben és a Keleti Partnerségben résztvevő nemzetek) világzenészek és világzenét játszó formációk. A jelentkezők körül a szakmai zsűri választja majd ki a legjobbakat, akik 2023. április 13-án a Szimpla Kertben a nemzetközi szakmai közönség előtt mutathatják meg, mit tudnak.
  
  A showcase fesztiválok műfaját sokan nem ismerik, pedig felbecsülhetetlen szerepük van a tehetséges zenészek és zenekarok befutásában. A showcase koncertek általában rövidebbek, arra adnak lehetőséget, hogy a zsűri által kiválasztott fellépők megmutathassák a zenéjük legjavát. A showcase fesztivál biztosítja, hogy a koncertet a lehető legtöbb hazai és nemzetközi szakember hallgatja meg, akik a koncert alapján véleményt tudnak formálni a zenekarról.
  
  A Budapest Ritmo Showcase tehát hatalmas lehetőség a feltörekvő zenészek számára – nem egy zenekarról tudjuk, hogy a Ritmo-s fellépésük hozta meg nekik a nemzetközi elismertséget, mint például tavaly a Times New Román, akikről a koncert alapján Simon Broughton, a Songlines magazin világszerte ismert főszerkesztője írt magasztaló kritikát. A Budapest Ritmo Showcase színpadra a Szimpla Kertben mindenki számára ingyenes a belépés, a versenykoncertek 40 percesek.
  
  A Budapest Ritmo Showcase programját az első magyar vezetésű Kreatív Európa platform projekt, az UPBEAT támogatja. Az UPBEAT egy, az európai világzenei showcase fesztiválok által létrehozott támogatási program feltörekvő előadóknak, mely a magyar Hangvető vezetésével 14 európai fesztivált tud a tagjai között, köztük például a Tallinn Music Week-et, a WOMEX-et és a Waves Viennát.
  
  Hallj csodát!
  
  A Budapest Ritmo esszenciája a zenei felfedezés – az a révült állapot, amiben egy nem várt élmény, egy tökéletes hang, egy ismeretlen ritmus szinte kizökkent önmagadból. Lépj ki a zenei komfortzónádból, és találd meg új kedvenc előadódat a Budapest Ritmo lineupjában!
  
  De mi az a világzene? A legegyszerűbb talán azt mondani, hogy olyan zenei stílusok közös neve, amik a világ népeinek zenei hagyományára épülnek. Manu Chao, Amadou és Mariam, Liraz, az Altin Gün, vagy magyarok közül Deva, a Dalinda, de Lukács Miklós és Dresch Mihály is – a világzene palettája széles és izgalmas, fedezd fel az új kedvencedet a Ritmo-n!
  
  Tarts velünk április 12. és 15. között egy világkörüli zenei utazásra!



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Moonspell és a Wolfheart társaságában jön hozzánk a Dark Tranquillity
AWS: Nincs árnyék - Egy újabb dal a májusban érkező nagylemezről
Konyha akusztik a KKMH Rockházban
I am: Új dal az április 5-én érkező új Magma Rise albumról
Summer Hell: Exodus, Abbath Doom Occulta, Deicide turné érkezik
Brutális erővel érkezik a The Plot In You legújabb dala, a Don´t Look Away
Hamarosan érkezik a The Early November új albuma
A rock lázadói, a BlackBeer csapata új kislemezzel jelentkezett
 kiemelt 
Crypta: brazil death metal démonok csapnak le a Barba Negrára áprilisban
  
Második lemezét mutatja be április 12-én Budapesten a Crypta

Március végén érkezik az U.D.O.
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 bryan singer    soulfly    afgrund    harlott    hó márton és a jégkorszak    hordes of chaos    celtachor    vices & virtues    b.b. king    brasnyó antal    slaughter to prevail    due date    coheed and cambria    will smith    rutkai bori    exhumer    rotten sound    andy serkis    matthew vaughn    perihelion    spectral voice    twilight of the gods - allstar bathory tribute    moby dick    jag panzer    divine ascension  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!