hosting: Hunet
r40
  cikkekfotók        
magazin [asztaltársaság]  2022. október 18. kedd   06:28
nincsen hozzászólás

szerző: Pjotr
Nem varázslat, facilitáció


  Nemzetközi Facilitációs Hetet szervez októberben Budapesten a Magyarországi Facilitátorok Egyesülete. Az ötödik alkalommal megszervezett esemény célja, hogy bemutassa, közelebb hozza a szakemberekhez és az érdeklődőkhöz a facilitációt, mint szakmát, mint lehetőséget és megoldást. A résztvevők gyakorlati workshopok és előadások segítségével ismerkedhetnek meg a műfajjal, a tematika a problémamegoldás, az energiahatékonyság és a bizalom kulcsszavak köré épül.
  
  Napi rutinunkban nem feltétlenül van jelen a problémamegoldás, vagy ha igen, gyakran elavult, nem a mai korra szabott módszerekkel dolgozunk. Ritka az a metódus, ami egyszerre képes mentőövet nyújtani a csoportmunka, a problémamegoldás, a stratégiaalkotás során, és emellett szórakoztató, valamint pozitív élményt adni, felszabadító módon segíteni, megválaszolni régóta feltett kérdéseket és fogódzót nyújtani régóta hurcolt problémákra, kétségekre.
  
  A facilitáció képes minderre, megoldásai nem dermesztő megbeszélések sorozatában érkeznek, nem végeláthatatlan szócséplés után jutnak el hozzánk, hanem strukturált közös munkával, biztonságos keretek között segítenek rátalálni a válaszokra, méghozzá azokra, ami mögé minden résztvevő be tud állni. Azokban a helyzetekben, ahol a facilitátor közreműködésével lelnek rá a válaszokra, a megoldás lépésről lépésre bomlik ki, ami nagymértékben segíti az elköteleződést. A facilitáció segítségével megízlelhetjük, mit jelent úgy megoldani egy kérdést, hogy az többet ne merüljön fel, mint egy vita tárgya.
  
  A strukturált közös munka erejébe, a facilitatív működés hatékonyságába kóstolhatnak bele mindazok, akik ellátogatnak a Nemzetközi Facilitációs Hét eseményeire. A Magyarországi Facilitátorok Egyesülete szervezésében egy teljes héten át, október 17. és 23. között, több mint egy tucatnyi workshopon lesz lehetőségük az érdeklődőknek megtapasztalni számos különböző módszertani megközelítést, a vizuális facilitációtól a Lego® Serious Play® módszertanig.
  
  – Igyekeztünk olyan témákat választani, amik napjainkban a leginkább égetőek, fájóak a vállalati világban és a civil szférában egyaránt, annak érdekében, hogy megmutassuk a közös gondolkodás, döntéshozatal erejét, azt a magas szintű elköteleződést, amit egy ilyen folyamat képes elérni. – mondta el Hlavay Richárd, az egyesület szóvivője.
  
  A facilitátorok közössége idén pályázatot is hirdetett, öt ingyenes workshopot ajánlottak fel a résztvevő csapatoknak, vállalatoknak, ha hoznak egy olyan problémát, helyzetet, amit reménytelennek ítélnek, és amit szívesen kibogoznának a szakmai eseményen. De azok a csapatok is pályázhattak, akik minőségi időt szeretnének eltölteni a munkatársaikkal az eseményen, egy kicsit szeretnének kiszakadni a mindennapok őrült nyüzsgéséből.
  
  Részletek a hétről és a pályázatról a facilitacio.hu weboldalon.
  
  Nemzetközi Facilitációs Hét
  2022. október 17 – 23.



Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 programajánló: 
2024. április 20.
Dan Patlansky Budapesten
2024. április 25.
Amit még sohasem láthattál a Parkból - a kulisszák mögé enged betekintést a Blahalouisiana vadonatúj live session videója
2024. április 26.
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
 a rovat legfrissebb cikkei: 
NOT_FOUND
Műfaji és földrajzi határokon átívelő élményeket hozott a negyedik Bartók Tavasz
Együtt, egymásért! - Kárpátaljai est a Fonóban
Három Vámos – mesterségük: fényképész
Hat városban tartják meg a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatót
Tavasz, muzsika, Európa
Női fókusz - Eve Arnold, Nanna Heitmann, Susan Meiselas, Inge Morath, Marilyn Silverstone
A Tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen újjászületett!
 kiemelt 
Megint Budapesten, most a Barba Negra-ban koncertezik a Nanowar of Steel
  
„Kezdünk megöregedni, úgyhogy ne hagyd ki ezt a turnét” – ezzel az őszinte figyelmeztetéssel hirdette meg tavaszi koncertjeit a Nanowar of Steel

Dan Patlansky Budapesten
Mike Portnoy-jal koncertezik Budapesten a Dream Theater
Először látogat Magyarországra a City Morgue
Megint Budapesten koncertezik Sting
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 oneheadedman    Őrült    ankh    chrisopher nolan    juliette lewis    cloud 9+    wisdom    cher    comeback kid    jeremy renner    whitesnake tribute band    royal hunt    forgotten tales    overcast    phillip noyce    systemhouse33    opeth    fleshless    alcest    them crooked vultures    szexhead    zombie girlfriend    white wizzard    edge of paradise    kiss  

r49
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!