hosting: Hunet
r35
  cikkekfotók        
előzetes [koncert]  2022. július 4. hétfő   13:48
nincsen hozzászólás

szerző: Monyó
Simply Red
2022. december 6. Papp László Budapest Aréna



  2022. december 6-án lép az Aréna színpadára a Simply Red nevű brit formáció, a 2020. novemberi koncert pótlásaként, ami a covid miatt elmaradt. A klasszikusan, egyszerűen vörös hajú énekes, Mick Hucknall nehezen viselte a koncertek kényszerpihenőjét, mert elmondása alapján a dalai élőben hangzanak igazán jól.
  
  A csapat előzenekara a Londonból származó Mica Paris lesz. A sokoldalú énekes, színésznő, műsorvezető, eredetileg a gospel műfajából indult, majd a soul, hip-hop és adott esetben a house felé kacsintva, széles stílus skálán kirándult az elmúlt bő három évtizedben, amióta a pályán van. A fellépések mellett, Tv sorozatokban és rádióműsorokban is rendszeresen felbukkant. Neve az idei évben reflektorfénybe került hazájában, mert felkérést kapott, hogy lépjen fel II. Erzsébet platina jubileumi ünnepségére szervezett szabadtéri koncerten, amit a Buckingham Palota előtt tartottak. A fellépést 10.000 fős közönség nézte végig, a megtiszteltetés, pedig önmagában is meghatotta az énekesnőt.
  
  
  
  A Simply Red 2019-ben megjelent Blue Eyed Soul albumának európai turnéja két etapban zajlik idén. A kora őszi pihenő után, november elején kerekednek fel újra a zenekar tagjai. Budapest december 6-án, egy hónappal az újra indulást követően már a 18. állomás lesz. Feszített tempót diktálnak a dátumok, de sok a bepótolni való.
  
  A formáció központi figurája egyértelműen Mick Hucknall. A zenekart a hajszínéről elnevező énekes, dalszerző az egyedüli eredeti tag. Mindig igyekezett magát kitűnő zenészekkel körbevenni. A fluktuáció miatt ez közel 30 muzsikust jelent a csapat 1985-ös fennállása óta. Az első albumuk is ebben az évben jelent meg, Picture Book címmel, amin olyan legendás dalok szerepelnek, mint a Come To My Aid, vagy a Holding Back The Years.
  
  
  
  A népszerűségének csúcsát a 90-es években élte a Simply Red. Ebben az évtizedben adták ki a Stars albumukat (1991), amiről mindenki dúdolja a Something Got Me Started, Stars, For Your Babies és Yout Mirror dalokat. 1995-ben ezt még megfejelték a Life című albumukkal, ami már világsikert hozott a fiúknak. A korong 10 dalából három kapott videóklipet, és mindegyik sláger lett, amiket a rádiók még ma is szívesen játszanak. Elég, ha csak a Fairground, Remembering The First Time, Never, Never Love dalokra gondolunk. 1998-ban a Blue jött ki, a Say You Love Me, Night Nurse és a The Air That/Breathe dalokkal.
  
  
  
  Nem csoda, hogy ez a tempó, és népszerűség kiégéshez vezetett, ezért 2010-ben, 25 év munkálkodás után Hucknall úgy érezte, lehúzza a rolót. A búcsú turnénak volt budapesti állomása is. Azzal nem számolt, hogy nem volt az életében semmi, ami az alkotás és a színpad bűvöletét pótolhatta volna, ezért 5 év pihenő után, 2015-ben újra felvette a fonalat és felállította a jelenleg is fennálló formációt, amelyben Hucknall a dalszerző és az énekes, Jan Kirkham fújja szaxofont, Kevin Robinson trombitál, és kezeli az ütőhangszereket, Keniji Suzuki gitározik, Dave Clayton ül a billentyűk mögött, Steve Lewinson basszusgitározik és Roman Roth veri a dobokat.
  
  A valódi hangzás mellett, igazi zenekari felállásra, jó hangulatra, összeszokott csapatra, és várhatóan időutazásra is készülhetünk mikulás napján, mert a programban számtalan jól ismert sláger is helyet kap majd.
  
  A koncerte jegyek válthatók a livenation.hu oldalon.




Szólj hozzá!
azonosító (nem kötelező):ellenőrző kód:gépeld be ide:

új hozzászólás írása:




 Hozzászólások:
 nincsen hozzászólás


 kapcsolódó helyszín: 

Papp László Budapest Sportaréna

 programajánló: 
2024. március 22.
Sari Schorr Budapesten
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
2024. március 23.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
 a rovat legfrissebb cikkei: 
A Toy Dolls, a Stratovarius és a Korpiklaani is Alsóörsön bulizik augusztusban
Március végén érkezik az U.D.O.
Lendületes heavy metal vendégzenekarral érkezik a Lordi
Huszadik évfordulóját ünnepli Parov Stelar a Budapest Parkban
Sting Budapesten- Egy újabb felejthetetlen koncert a Budapest Arénában
Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Válogatott zenei emlékek a Pink Floyd életművéből
Republic 35
 kiemelt 
Március végén érkezik az U.D.O.
  
Touchdown című új lemezével, és Peter Baltes egykori Accept-es basszusgitárossal az oldalán érkezik március 27-én Udo Dirkschneider és zenekara, az U

Cattle Decapitation: négyzenekaros brigád élén érkezik az amerikai deathgrind csapat
Sari Schorr Budapesten
Republic 35
Búcsúkoncertet ad Budapesten a Buena Vista Social Club sztárja
 friss hozzászólások 

Nulladik Változat az Almássy klubban (1)
Wolfheart, Before The Dawn, Hinayana (1)
Új Falcongate LP: Blood Red Roses (1)
Böngésző
rovatok
hírek
fotó
videó
előzetes
beszámoló
interjú
lemezajánló
magazin
kultúra
előadó
napló
alrovat ajánló
asztaltársaság
blog
botrány
dalszöveg
díjátadó
életrajz
építészet
festészet
film
gasztronómia
háttér
internet
kis pipa
médiaművészet
mese
posztumusz
próza
retro
rizikófaktor
skandalum
szobrászat
tévématiné
vers
PlayDome ajánló
PlayDome magazin

Partnerek
Concerto
Live Nation
Livesound
Tukker Booking
New Beat

Impresszum
Médiaajánlat
Adatvédelem

 címkefelhő
 cynic    akkezdet phiai    vizet az elefántnak    sons of apollo    dead kennedys    szerelmek    airbourne    iron maiden    ronnie james    tony iommy    mark hoppus    star wars    wrath    voices of destiny    thornwill    sebkha-chott    guns n’ roses    maximo park    dragon hunters    science or society    alexander payne    kyle eastwood    tatu 18    stereotone    carpathian forest  

r43
Copyright 2000-2024 Underground Magazin
Minden jog fenntartva! A lap bármely része csak engedéllyel használható fel!